Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: PROASPAT APICULTOR AM NEVOIE DE AJUTOR

Mesajde glaliona » 18 Sep 2011, 13:59

as avea si eu o intrebare.am si eu roi de anul acesta care la ultimul control 15.09.2011 cuprindeau 6-7 rame si aceau 3-4-5 rame de puet. miere zic eu suficienta.as vrea o parere pe cate rame se va strange cuibul.cata albina batrana va mai pieri.
glaliona

Mesajde Bogdan.ag » 18 Sep 2011, 14:46

3-4-5 rame de puiet cam cat inseamna >?
In principiu lasi in cuib atatea rame cate sunt complet acoperite de albina(minus una aplic eu metoda).
Cel mai simplu este sa verifici cuibul intr-o zi mai rece din octombrie , cand albinele deja incep sa se stranga in ghem si lasi doar o rama in plus fata de cate rame cuprinde ghemul format .
Succes !
Faptele noastre de azi vor avea ecou in viitor !
Bogdan.ag

Mesajde glaliona » 18 Sep 2011, 15:34

am citit undeva pe forum ca ce este sub 3 intervale albina in ghem trebue unite.vreau sa stiu o parere din 6 intervale acum cat de mult se va strange albina in ghem.sa ajunga oare la 2 rame.
glaliona

Mesajde glaliona » 18 Sep 2011, 15:52

am uitat sa spun ca am 18 roisori pe 6-7 intervale cu 3-4-5 rame puet(desigur nu rame ful puet,unele cat o palma altele mai mult) mai am un roi care este pe 9 rame din care are ouat cate putin pe 7 rame.
glaliona

Mesajde Bogdan.ag » 18 Sep 2011, 16:02

Glaliona , sa-i stapanesti sanatos si sa ai acelasi numar si in primavara iti doresc sincer !\
Daca roii au 6-7 intervale ocupate complet de albina , in niciun caz nu vor ajunge in octombrie la 2-3 intervale ci undeva la 4-5 intervale(poate chiar 6 daca ai puiet dupa cum sustii) !
Referitor la roiul pe 9 rame , ar fi mai bine sa-i mai reduci numarul de rame , decat 7 rame cu petece de puiet , mai bine 3-4 cu jumatate de rama acoperita de puiet . Gandeste-te ca va veni si frigul in curand , albina se va strange in ghem iar puietul de pe ramele marginase va avea de suferit !
Faptele noastre de azi vor avea ecou in viitor !
Bogdan.ag

Mesajde glaliona » 18 Sep 2011, 17:44

mersi mult de sfat.Anul acesta pentru prima data am vazut un stup in interiorul lui.In primavara invatam ce e o matca care e puetul.Am incercat sa ma descurc.Sincer mam atasat mult de ele(am si albinele foarte blande)de aceea vreau sa fac tot ce tine de mine sa ies cu bine in primavara :P .
glaliona

Mesajde catalin.andrei » 19 Sep 2011, 14:47

gica scrie:Da,e normal.
Foarte normal era daca constatai ca ai macar 6 rame de rezerve pe jumate pline si ne spuneai asta.
Atunci primeai un raspuns de genul - mai asteapta putin,mai fa 1-2 tratamente contra varooa si asteapta primavara cu sperante mari.

multumesc nea gica pt raspuns.asai am 6-7 rame cu miere unele pline mai bn de jumatate altele doar cu coronita,per total sun 6 rame pe jumatate cu miere.tratamente lam facut 2 pana acum cu varachet ,mai astept vreo saptamana sa nu mai fie puet deloc si mai fac unul.
am sa va deranjez iar cu intrebari knd mai am nelamuriri.multumesc tuturor celor care au raspuns.
catalin.andrei

Mesajde Yojen » 19 Sep 2011, 16:03

cel mai cel mai simplu cand se strange ghemul numeri spatiile dintre rame ocupate cu albine cate spatii ocupate ai atatea rame lasi +1
Când te duci să cauţi miere, trebuie să te aştepţi să fii înţepat de albine.
Yojen

Anterior

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR