Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Cum deosebesti o matca batrana de una tanara ... ?

Mesajde Gemelu » 14 Iun 2015, 10:13

Citat din "Apicultura pentru toti", de abatele Warre carte a carei lectura o gasesc utila oricarui apicultor, chiar daca nu foloseste acel sistem de stup.
"Varsta reginei Este destul de usor sa deosebesti o regina batrana de una tanara.Regina tanara in primul sau al doilea an de viata, are abdomenul mare, fiind plin cu oua, aripile sunt intacte, capul si corpul acoperit cu perisoari, iar deplasarea sa este agila.Regina batrana in al treilea an e lucioasa, aripile sunt franjurate iar deplasarea este greoaie.

Viata reginei O regina traieste 4-5 ani.Asta inseamna de 50 de ori mai mult decat o lucratoare eclozionata la inceputul sezonului.La fel ca in cazul gainilor, regina devine mai prolifica in al doilea an de viata."

Cat despre taierea aripilor, aceasta metoda se folosea inaintea metodei de vopsire, si anume se taia aripa dreapta in anii cu numar par si stanga in anii cu numar impar. Nu mai stiu cu certitudine sursa informatiei, dar stiu sigur ca am citit intr-o carte veche a unuia din inaintasii nostrii.
Cand nu ai ce-ti place, sa-ti placa ce ai!
Gemelu

Anterior

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR