Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Prima zi de scoala

Mesajde cosming » 25 Oct 2014, 00:05

Nu e rau eu am pus bucati de furtun cu un capat in jos celalt pe urdinis si zapada cat China pe stup.
cosming

Mesajde ves.lucian.zabrani » 25 Oct 2014, 00:11

Cu fundul AV nu te mai temi de zapada mare !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde AndrewIS » 25 Oct 2014, 11:22

cosming scrie:Nu e rau eu am pus bucati de furtun cu un capat in jos celalt pe urdinis si zapada cat China pe stup.

Ce fel de furtun ai folosit? De plastic sau din cauciuc, ce diametru? Mie imi e friica sa nu se acumuleze apa in furtun (din stup) si apoi sa inghete. Ai avut probleme din astea? :D Oricum, super idee.
AndrewIS

Mesajde AndrewIS » 25 Oct 2014, 11:36

ves.lucian.zabrani scrie:Cu fundul AV nu te mai temi de zapada mare !!!
:P :P :P

Da, din pacate noi nu avem :D:D Toate sunt cu fund fix.
AndrewIS

Mesajde cosming » 25 Oct 2014, 14:45

AndrewIS scrie:
cosming scrie:Nu e rau eu am pus bucati de furtun cu un capat in jos celalt pe urdinis si zapada cat China pe stup.

Ce fel de furtun ai folosit? De plastic sau din cauciuc, ce diametru? Mie imi e friica sa nu se acumuleze apa in furtun (din stup) si apoi sa inghete. Ai avut probleme din astea? :D Oricum, super idee.

am incercat in mai sa pun robinet bernulian dar n-a curs miere :mrgreen:
3/8" si nu ingheta . Au ingineria lor albinele sa zicem milenara :mrgreen:
cosming

Mesajde pustu » 25 Oct 2014, 21:16

AndrewIS scrie:Salut ,
Ma macina o intrebare, daca in timpul unui viscol se acopera urdinisul cu zapada si nu pot ajunge o sapamana sa o dau la o parte albinele nu se sufoca?
M am gandit si la raspuns , as vrea si parerea voastra : as pune pe jumatate de urdinis un acoperis dintr un material usor , astfel incat aerul sa intre de jos inspre urdinis, si pericolul de blocare al urdinisului sa fie minim , am atasat 2 schite ca sa se inteleaga mai bine.

Va salut . Am incercat ceva de genul iarna trecuta si nu ma plang . Nu am avut probleme . Dar am facut doar niste improvizatii cu ce am avut la indemana . Gandite putin cred ca ar fi ideale . Despre folie zic doar NU . Doar daca faceti funduri AV .
Multa sanatate .
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde AndrewIS » 17 Mar 2015, 13:09

Salutare,

Dragi colegi, vreau sa va intreb, ca acusi vine sezonu, polenul dupa recoltarea din ziua respectiva trebuie luat seara? pot sa las colectoarele 2 3 zile sa se umple cu polen? sa nu l iau la sf fiecarei zile?
Am auzit ca daca nu l iei din colector zilnic se strica, asa e ?
AndrewIS

Mesajde proapis13 » 17 Mar 2015, 15:43

Temperatura are variatii mari zi-noapte,dar in interval de 2-3 zile,plus ca polenul este higroscopic... :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde mellis » 18 Mar 2015, 01:17

Depinde si de modelul colector - exterior sau incorporat in fund..dar tot ar trebui colectat zilnic...
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde AndrewIS » 06 Apr 2015, 16:27

Salut,

E cineva din jud. Iasi care face transport de stupi, vreo 50 bucati ?.ma intereseaza o cursa in viitorul apropiat.
AndrewIS

Mesajde Gicuta » 06 Apr 2015, 21:06

AndrewIS scrie:Salut ,
Ma macina o intrebare, daca in timpul unui viscol se acopera urdinisul cu zapada si nu pot ajunge o sapamana sa o dau la o parte albinele nu se sufoca?
M am gandit si la raspuns , as vrea si parerea voastra : as pune pe jumatate de urdinis un acoperis dintr un material usor , astfel incat aerul sa intre de jos inspre urdinis, si pericolul de blocare al urdinisului sa fie minim , am atasat 2 schite ca sa se inteleaga mai bine.

si as mai avea o intrebare, de ce nimeni din cei ce folosesc folie si se plang de condens nu folosesc folia asta http://www.casamea.ro/shopping/acoperis ... -maxx-2805 , daca raspunsul e datorita pretului ridicat am facut in calcul si ajunge cam 2 E pe stup, tinand cont ca o poti refolosi nu mi se pare un pret mare, deci de ce nu foloseste nimeni folie anticondens?

buna seara.
Nu este nicio problema. Caldura stupului va topi zapada si in felul acesta albinele vor avea pe unde sa-si faca ventilatia. Ele rezista la concentratii de CO2 mari, asa ca nu vor muri :D
Toate cele bune!!
(..) nu conteaza atat de mult soiul (de albine), ci prostul din spatele soiului. (Kamy)
Gicuta

Mesajde ionut iasi » 06 Apr 2015, 22:08

AndrewIS scrie:Salut,

E cineva din jud. Iasi care face transport de stupi, vreo 50 bucati ?.ma intereseaza o cursa in viitorul apropiat.

Andrei stiu pe cineva care mai face transporturi de stupi dar nu cred ca ii incap 50 in masina ,oricum vreo 20 cred ca ii incap.Daca te intereseaza te pun in contact cu el.
ionut iasi

Mesajde AndrewIS » 13 Apr 2015, 10:10

Multumesc, putini 20 tre sa fac 3 drumuri.
AndrewIS

Mesajde AndrewIS » 16 Iun 2015, 16:05

Intrebare catre colegi , ce fac daca nu fetele nu capacesc mierea...am cred ca vreo 2 saptamani de cand am caturi pline si nu sunt decat cateva celule capacite...? ce fac?
AndrewIS

Mesajde DoarEu » 16 Iun 2015, 18:10

Astepti :lol: .Stiu ele cand sa capaceasca mierea.Ori nu e maturata suficient,ori celulele nu sunt umplute suficient si au cules.Incearca sa imbunatatesti aerisirea,sa le ajuti nu de alta.
Sanatate!
Le:Poti sa extragi daca au inceput sa capaceasca un 20-25% din rama.O pui in butoaie cu tifon in 2-3 straturi deasupra.
La un stup este un trântor
Şi albine şi-o regină;
Dar la voi sunt prea mulţi trântori
Pentru-o singură albină...
DoarEu

Mesajde mellis » 16 Iun 2015, 22:54

Salut,
Daca storci grija cu mierea nematurata, se poate strica..
Pusa in borcan mare cu tifon deasupra in loc uscat sa nu absoarbă apa si luat periodic de deasupra cea mai lichida..
Daca ai recipient cu canea ar fi excelent..
Sanatate
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR