Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Am o nelamurire....

Mesajde teinegru64 » 30 Aug 2011, 21:50

http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde Mircea77 » 31 Aug 2011, 08:17

teinegru64 scrie:http://teinegru64.sunphoto.ro/Iernare_matci_rezerva

Interesanta modalitatea abordata pentru iernare.
Am si eu cateva intrebari:
-cutia este pe 10 sau 12 rame ?
-urdinisul este situat separat pe fiecare perete ?
-aerisirile de pe fund le lasi deschise toata iarna ?
Mircea77

Mesajde gica » 31 Aug 2011, 10:52

victor s scrie:am citit si am rascitit toate postarile acestui topic...dar despre ce caldura se vorbeste aici?
pai daca am stup ce ierneaza ''in fundul gol'' atunci cum ramane cu caldura din cutie?
s-au facut masuratori ale temperaturilor pe timp de iarna si inregistrarile au aratat ca temperatura din stup (cutie) este doar cu un grad, maxim 2 mai mare decat cea exterioara.
si atunci? despre ce caldura vorbim aici?
tot la fel de bine se poate merge si pe zicala ''albina nu moare niciodata de frig, ea moare de foame ''.

Victor,sunt doua metode de iernare metoda horn si metoda clopot.Au particularitati care le deosebesc radical.Au fiecare avantaje si dezavantaje.Ambele rezolva multumitor principalele belele care apar in timpul iernarii - eliminarea vaporilor de apa rezultati in urma consumului de miere cat si a bioxidului de carbon.
Masuratorile la care faci referire se refera la stupi iernati pe sistem horn.La sistemul clopot sunt alte valori de temperatura si sunt mai mari.
gica

Anterior

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR