Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: cum folositi voi afumatorul?

Mesajde Avram Sorin » 26 Aug 2011, 09:30

Interesant cele spuse mai sus . Eu folosesc putergai de salcie si merge perfect . In afumator pun si ceva coaja de salcie uscata si peste ea iasca din salcie uscata si merge perfect .
Telefon : 0732.406.209
www.dapis.ro Stupina Avram
Avram Sorin

Mesajde Arhivistu » 26 Aug 2011, 13:01

Putregaiu de salcie este cel mai bun,se aprinde usor cu o bricheta face fum bun si tine mult ;)
Nu încerca sa faci un lucru cu exceptia cazului în care esti sigur de tine, dar nu renunta pur si simplu deoarece altcineva nu este sigur de tine.
Arhivistu

Mesajde viorel_v2000 » 26 Aug 2011, 15:12

Adi Hodis scrie:
viorel_v2000 scrie:Poti sa incerci si urmatoarea varianta:

Faci focul alaturi cu ciocalai de porumb.
...
Cand ma intorc mai este suficint jar sa reiau ciclul.

La fel fac si eu, da´ fara somnul de amiaza :P ... si mai arunc din cenusa care se acumuleaza in arzator ... astfel am fum la discretie toata ziua. ;)

Cenusa, eu o elimin in felul urmator:
Cand fac reincarcarea cu ciocalai astfel incat sa fie cat de cat intepeniti in pozitie verticala, intorc afumatorul, cu gura in jos, si dau cateva fumuri pana cand toata cenusa cade. Atentie la iarba uscata de pe pamant, mai cad si bucati mici de jar incins.

Apropo, eu nu am constatat ca fumul de ciocalai este fierbinte. Puteti incerca dand primele fumuri peste dosul mainii libere.
viorel_v2000

Mesajde dorindafi » 26 Aug 2011, 21:57

:mrgreen: salutare pin
daca afumatorul te incomodeaza atunci potzi folosii o cutie de vopsea goala shi vei avea rezultate bune
dorindafi

Mesajde balu » 28 Aug 2011, 14:40

Cartonul de la ambalaje, imi place ca se aprinde usor,se si stinge la fel
balu

Mesajde CATALIN » 04 Sep 2011, 19:12

eu am cea mai tare metoda faci foc de orice lemn de esenta mai tare sa ajunga carbuni buni si dupa pui o mana de iarba verde sau mai pun eu busuig verde ai fum cat vrei u si cand deschizi stupu dai 2 3 pufuri si ajunge oricum tre sa lucrezi repede si cu cap nu e bine sa ti un stup ff mult deschis aici se remarca stupari adevarati stiu repede ce lucrari sa faca
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde tassevasi » 04 Sep 2011, 23:52

Puteti folosi cu deosebit succes ,acea"" maciuca"" de le papura ,luata cind e verde ,uscata la umbra si faci un fum bun apoi o tai ca pe fitil cu foarfeca cind ai terminat si-l poti refolosi cind vrei in caz de urgenta .
Numai bine .
tassevasi

Mesajde Adi Hodis » 05 Sep 2011, 00:11

CATALIN scrie:eu am cea mai tare metoda faci foc de orice lemn de esenta mai tare sa ajunga carbuni buni si dupa pui o mana de iarba verde sau mai pun eu busuig verde ai fum cat vrei u si cand deschizi stupu dai 2 3 pufuri si ajunge oricum tre sa lucrezi repede si cu cap nu e bine sa ti un stup ff mult deschis aici se remarca stupari adevarati stiu repede ce lucrari sa faca

Zici ca ai cea mai tare metoda ? :shock:
Ce ma fac cand se termina carbunii aia ca nu tzine toata ziua, cat am de lucru ... sa mai fac un foc ? ... si iar se termina, iarasi foc ... mai bine ma fac fochist si las stupii in carca nevestii :P
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde IGI » 05 Sep 2011, 00:45

Eu folosesc coceni de porumb primavara si toamna tarziu, daca e nevoie.
Peste vara nimic.
Nu fac fum.
IGI

Mesajde cristi_vidican » 05 Sep 2011, 07:34

tassevasi scrie:Puteti folosi cu deosebit succes ,acea"" maciuca"" de le papura ,luata cind e verde ,uscata la umbra si faci un fum bun apoi o tai ca pe fitil cu foarfeca cind ai terminat si-l poti refolosi cind vrei in caz de urgenta .
Numai bine .

Am luat si intr-un an un sac de "maciuciu" din astea. Le-am pus la uscat, dar ce sa vezi? Toate s-au desfacut, au inflorit si iesit din ele acel puf. Erau in magazie in colt si am zis ca le dau o bricheta sa scap de ele. Au ars ca benzina de mi-au parlit masca. Parca am fost copil. N-am priceput cand se recolteaza acele maciuci. Aveam una aruncata mai demult prin magazie cu care am reusit. Cand am luat un sac, n-am mai reusit, asa ca nici n-am mai incercat.
Eu folosesc lemn putred pe care-l aprind usor cu o lampa cu gaz. Recomand afumatorul din inox de 100 mm.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde liviu1965 » 05 Sep 2011, 10:14

Din ce am citit, va referiti la un timp scurt, se 10-20min.
Dar ce faci cand incepi azi la 9 si termini pe la pranz? Faci mai multe focuri?
Propun sa scrieti si cat dureaza fumul....
liviu1965

Mesajde MyBees » 05 Sep 2011, 12:31

Inca nu s-a inventat "focul vesnic" in materie de afumator apicol :)
Mie personal, fara sa cronometrez in mod special, afumatorul odata incarcat ma tine minim 1-2 ore... Daca nu dai tare la foale, arde mai greu... Daca afumi in disperare arde mai repede...
E simplu, alimentezi constant afumatorul. Ideea este ca fumul sa fie cat mai rece, sa fie cat mai dens, un fum "alb", din lemn care sa nu fie nociv in vreun fel albinelor. Eu aici as avea nevoie de informatii, ce "lemn" ar trebui evitat?
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde tassevasi » 05 Sep 2011, 21:43

liviu1965 scrie:Din ce am citit, va referiti la un timp scurt, se 10-20min.
Dar ce faci cand incepi azi la 9 si termini pe la pranz? Faci mai multe focuri?
Propun sa scrieti si cat dureaza fumul....

Liviu ,eu am spus de papura ,numai pt interventii mici .
Eu folosesc un pulverizator cu apa de 1,5 l acela ce are o pompita sus in capac ,insurubez diuza la maxim si produce o pulverizare fina si merge f f bine .
Numai bine .
tassevasi

Mesajde liviu1965 » 05 Sep 2011, 22:06

Sa inteleg ca si apa are acelasi efect ca si fumul?
La cat sunt de puturos.....
liviu1965

Mesajde gabi bee » 05 Sep 2011, 22:31

eu de o luna de zile incoace folosesc numai pulverizatorul cu apa fiindca nu am afumator si am renuntat la improvizatii . merge f bine cu apa doar ca daca te lungesti cu interventia in stup prea mult, trebuie sa folosesti pulverizatorul de mai multe ori si albinele se irita cam tare . pt interventii cu durata mai mica e f buna apa ! asta pana se racoreste afara ca pe urma nu cred ca mai este indicata ! ;)
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde CATALIN » 06 Sep 2011, 11:24

bai adita mie miar placea ma sa te cunosc ca am ami avut noi contraziceri din astea si la cat de multe explici pare ca ai fi mai mult decat un fochist sau apicultor cu ceea ce am explicat eu umbli lejer la vro 30 35 de stupi si sincer nu cred eu ca te tine coloana sa umbli la mai multi fara pauza asta in cazul in care nu cumva vrei sa afumi albinele precum carnea de porc ...
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR