Poti pune rama 1/1 sau daca te ragzandesti - la batranete
Rama unica are multe avantaje - dar 1/1 este mai greu de lucrat.
Incearca sa-i umbresti cu iarba uscata peste podisor..sau cearceaf alb..
Sanatace.
RVasile scrie:Totusi am gasit un model de stup12 rame cu lambriu de 1 cm urmand de polistiren de 2 cm si din nou lambriu de 1 cm pe exterior, acum cat de greu este nu stiu ca e in rusadar parea interesant, sau cat de eficace.... Si interesant offtopic mi-a iesit o matca neagra total din roi facut artificial, iar trantori din stupina sant cu matci buckfast toti
. So fi ratacit la vreun negru?
RVasile scrie: Dar tot nu inteleg la stupul Mer cum trece ghemul iarna de pe o rama pe alta sau din corp in alt corp? Sau am pierdut ceva din vedere?
mellis scrie:RVasile scrie: Dar tot nu inteleg la stupul Mer cum trece ghemul iarna de pe o rama pe alta sau din corp in alt corp? Sau am pierdut ceva din vedere?
Merge pe verticala ca si caldura - la fel ca si la ME
Miere sa aibe si familie sanatoasa - puternica - nu sta pe loc
Sanatace buna.
Nu trebuie nimik . doar urdinisu deschis tot. atat. polistirenu e pacatos iarna.RVasile scrie:Inca o intrebare la stupii de polistiren care ierneaza in pavilion, capacele trebuie sa aiba aerisire daca au 15/15 jos plasa?
lucky5strike scrie:Nu fa stupi din polisitren .
cum sa nu faca consens daca e polistiren. lemnul mai absoarbe umezeala , e cel mai tare ,pana si in natura ai sa vezi ca roii salbateci ierneaza in scorburi de lemn . scandura ar fi bine de 3 grosime dar e prea grea asa ca sa ajuns la 2 -2,5.RVasile scrie:Ce m-ati descurajat, :/ acu stiu ca soarecele va fi dusmanu principal. Dar nu ierneaza mai bine? Si sa nu las deloc sus aerisire? Iar iarna nu face condens? Si daca capacul este de 5 grosime mai am nevoie de paturici si folie iarna in podisor? Am facut vreo 2 stupi de 13 rame si a mai ramas material de niste roinite material este polistiren extrudat de 5 grosime....Acum nu am ce face incerc daca i-am facut.
un OM scrie:Nu te grabi! Vrei polistiren? Citeste topicurile celor care au folosit acest tip de stupi cateva sezoane si au renuntat. Daca vrei neaparat fa cativa, testeaza doua , trei sezoane. Daca vrei pavilion construieste-l asa fel sa intre si alte tipuri de verticali. Nu face stupi mai mari de 12 rame, sau cu magazii de 1/1, decat daca vrei sa te inmultesti, iar fostele magazii sa devina corpuri.
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 8 vizitatori