Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Sfaturi pentru incepator

Mesajde TROJAN » 17 Iul 2011, 11:31

salut.am shi eu o intrebare.mai eri miam procurat 2 roiuri pe 7 rame.floarea soarelui e in toi dar am o prob.urdinisul e deschis complet poate ar fi mai bine sa-l restring? mentionez ca in apropiere mai sunt fam shi posibil sa treca la furtisag(
TROJAN

Mesajde Adi Hodis » 17 Iul 2011, 11:52

Trojane, cat tzine culesul nu se apuca de furtisag, abia apoi, dupa ce se termina culesul.
Vezi sa nu micsorezi prea mult urdinisul pt. ca e vara, si au nevoie de ventilatie.
Poti sa-l micsorezi pina la 15 cm X 2 cm, ca este suficient pt. un roi bine populat.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde TROJAN » 17 Iul 2011, 11:58

OK MS DE INFORMATIE :P
TROJAN

Mesajde ves.lucian.zabrani » 17 Iul 2011, 14:34

Adi Hodis scrie:Trojane, cat tzine culesul nu se apuca de furtisag, abia apoi, dupa ce se termina culesul.
Vezi sa nu micsorezi prea mult urdinisul pt. ca e vara, si au nevoie de ventilatie.
Poti sa-l micsorezi pina la 15 cm X 2 cm, ca este suficient pt. un roi bine populat.

in legatura cu furtisagul - daca este cules nu se apuca de furtisag .
ieri la stupi am vazut ceva care a fost si nu a fost furtisag !!!
colegul adi hodis stie cazul meu cu un stup bezmetic .
am primit un roi pe 3 rame , l-am pus pe locul celui bezmetic pe care l-am afumat bine , si l-am scuturat la distanta .
am strivit ce nu a zburat si zic eu -gata .
stupul in care a fost cel bezmetic l-am pus sub un nuc , fiind inchis urdinisul , in el ramanand 6 rame cu miere in ele capacita si necapacita !!!
copilul cel mai mare al prietenului la care am stupii , neastamparat nevoie mare ( cred ca neastamparat este putin spus ) merge si se joaca cu stupul pana salta magazia si ramane cam un centimetru distanta intre cuib si magazie .
ieri cand m-am uitat in stupul respectiv ramele cu miere erau HARCEA-PARCEA .
au carat-o toata albinele , probabil albinele mele .
ma gandeam ca daca s-au apucat de carat mierea sa nu se fi apucat sa-mi atace familiile mai slabe .
din fericire nu s-a intamplat !!!!
COPII !!!, CE SA MAI ZICI . COPII HIPERACTIVI SI NEASTAMPARATI !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde Yojen » 18 Iul 2011, 15:00

am pus botca de la un vecin care ia roit(botca in colivie cu inca 5-6 albine), albinele mele s-au imprietenit cu cele din colivie, le dau mancare dar din botca nu iese nimic cu toate ca e "coapta", noroc ca am lasat eu 2 botci frumoase de salvare pe o rama. alta solutie nu mai am, am sa o skimb la primavara matca dupa ce incep a roi, pana atunci sper sa iasa cu asta.
Când te duci să cauţi miere, trebuie să te aştepţi să fii înţepat de albine.
Yojen

Mesajde Yojen » 20 Iul 2011, 13:53

cine a facut sirop din "coada soricelului"? si are o reteta buna.
Când te duci să cauţi miere, trebuie să te aştepţi să fii înţepat de albine.
Yojen

Mesajde Toma Sergiu » 21 Iul 2011, 17:26

Buna ziua am si eu o intrebare daca se poate, am comandat 4 stupi noi si se pare ca vineri sau sambata vor fi gata, mai pot baga in iei roi de anul acesta? Am ceva sanse sa treaca cu bine de iarna ? ....... Va Multumesc !!! cu stima Sergiu
Toma Sergiu

Mesajde victor s » 21 Iul 2011, 19:34

cu siguranta daca sunt roi de anul acesta vor putea trece iarna, totul depinde de startul ce l-au avut in vara.
pe cate rame sunt roii ce vrei sa-i achizitionezi?
victor s

Mesajde adycnst » 21 Iul 2011, 19:43

da, poti trece iarna, incearca sa-i stimulezicu sirop!
adycnst

Mesajde Toma Sergiu » 21 Iul 2011, 20:45

Deci maine vor fi gata stupi cei noi si o sa bag in iei roi din luna aceasta pe rame noi cu faguri artificiali pt ca nu am facuri construiti, sunt chiar la inceput dar din cate am mai auzit de la apicultori trebuie sa i stimulez bn cu sirop, sper sa reusesc pana da frigul sa fie totul ok multumesc pentru sfaturi ;)
Toma Sergiu

Mesajde victor s » 21 Iul 2011, 20:58

sergiu, ori eu nu inteleg , ori tu nu explici cum trebuie...de unde aduci roii? nu sunt pe rame gata construite, cu puiet pastura miere si ceara? de ce spui ca trebuie sa introduci roiul pe rame cu fagure artificial?
matca nu este imperecheata? da mai multe detalii sa putem vorbi concret ce e de de facut!
salutare!
victor s

Mesajde Toma Sergiu » 21 Iul 2011, 23:15

victor s scrie:sergiu, ori eu nu inteleg , ori tu nu explici cum trebuie...de unde aduci roii? nu sunt pe rame gata construite, cu puiet pastura miere si ceara? de ce spui ca trebuie sa introduci roiul pe rame cu fagure artificial?
matca nu este imperecheata? da mai multe detalii sa putem vorbi concret ce e de de facut!
salutare!

DA nu ai inteles deci treaba sta cam asa ........ Eu nu detin nici o familie de albine urmeaza ca in 2-3 zile sa fac asta si am comandat stupi noi si rame noi pe care urmeaza sa pun faguri artificiali, iar de la un apicultor apropiat urmeaza sa iau roi direct din pom ca sa spun asa mai pe inteles ca lui inca îi mai roiesc albinele si in zilele astea, de aceea ziceam eu daka pot trece bn peste iarna ca eu daca ii aveam cu rame si puiet, miere nu mai eram ingrijorat
Toma Sergiu

Mesajde ovidiu_78 » 21 Iul 2011, 23:36

poate din toti roii reusesti sa faci o familie mai buna de trecut iarna,dar trebuie stimulate ca asa din pom in timpul asta.....poate ceva cules prin zona?
daca nu,mai bine astepti pana la primavara,si pana atunci,mai vopsesti lazile,mai citesti niste carti,mai navighezi pe forum,te documentezi,etc.....
vezi tu,mai intreaba si pe altii,ca si eu sunt incepator,dar macar sa nu arunci banii aiurea(daca ti-i da gratis,e ok),dar si atunci,macar sa stii minimul ce sa faci
bafta
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde Toma Sergiu » 21 Iul 2011, 23:46

Da mersi de sfat nuj o sa vad in zilele astea ce e de facut ms mult foarte folositor acest forum , apoi cat despre carti am mai citid dar mai ales pe youtube cred ca am vazut si 1000 videoclipuri de apicultura chiar nu mai rezistam trebuia sa vina si ziua asta cand sa am cativa stupi .. Multumesc!!!
Toma Sergiu

Mesajde CORNEL V. » 22 Iul 2011, 07:18

Daca ai de gand sa iei roi din copac , sa ii pui pe faguri artificiali si sa iernezi pe acei faguri mai bine las-o moarta pana in primavara.
Gandeste-te cat dureaza pana ii cladesc pana iasa 2-3 generatii de puiet ca sa mai ai si albina cu care sa iernezi, o sa dureze destul de mult.
Cumpara roii dar si faguri buni de ouat, eventual ii mai unifici sa nu fie slabi ,dar da-i bataie ca acuma vine iarna.
CORNEL V.

Mesajde Toma Sergiu » 22 Iul 2011, 09:29

Ok Mersi ;)
Toma Sergiu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR