iar de la roi o iei rama cu oua si cel mai putin puiet fara albina ! ........si o pui in stupul mare......
cum facea Robin Hood..
Seinfeld scrie:Buna ziua,
Am extras sambata mierea, 21 de kg, si sunt foarte multumit, tinand cont ca e primul an si am facut si roiuri etc. Am extras din semicaturi si am luat si cate o rama de jos, doar una, nu m-am lacomit, iar apoi am bagat rama in cuib la ouat, desi am citit undeva ca matca nu oua in perioada asta in ramele care nu au coronita de miere. Am dat caturile jos si am micsorat urdinisul stupilor.
Referitor la egalizari, voi mai astepta putin, sper ca fac bine.
Referitor la tratament, m-am hotarat sa imi cumpar varrojet si sa fac cu varachet, iar pe iarna sa le pun benzi de varrostop.
As vrea sa incep tratamentul sambata viitoare.
Si as vrea sa incep si simularile cu sirop tot de sambata si sa dau pana la sfarsitul luniii august sirop 1:1 cu putina lamaie, ceapa si plante medicinale.
Ce spuneti? e in regula asa?
Va multumesc.
matcile oua si cu dintii, la data asta ....Seinfeld scrie:Buna ziua,
Am extras sambata mierea, 21 de kg, si sunt foarte multumit, tinand cont ca e primul an si am facut si roiuri etc. Am extras din semicaturi si am luat si cate o rama de jos, doar una, nu m-am lacomit, iar apoi am bagat rama in cuib la ouat, desi am citit undeva ca matca nu oua in perioada asta in ramele care nu au coronita de miere. Am dat caturile jos si am micsorat urdinisul stupilor.
Referitor la egalizari, voi mai astepta putin, sper ca fac bine.
Referitor la tratament, m-am hotarat sa imi cumpar varrojet si sa fac cu varachet, iar pe iarna sa le pun benzi de varrostop.
As vrea sa incep tratamentul sambata viitoare.
Si as vrea sa incep si simularile cu sirop tot de sambata si sa dau pana la sfarsitul luniii august sirop 1:1 cu putina lamaie, ceapa si plante medicinale.
Va multumesc.
yuonyuon scrie:Stimularea dupa un cules intensiv cred ca e cea mai mare prostie dupa fata pamantului .....tare sunt curios cine a venit cu ideea asta ???
Seinfeld scrie: sa dau pana la sfarsitul luniii august sirop 1:1 cu putina lamaie, ceapa si plante medicinale.
Va multumesc.
5rame scrie:yuonyuon scrie:Stimularea dupa un cules intensiv cred ca e cea mai mare prostie dupa fata pamantului .....tare sunt curios cine a venit cu ideea asta ???
Ba rog sa explicati, de ce?
jonny_it scrie:.....O sa le mai "stimulezi" asa 1-2-3 ani, pana cand intr-un an nu o sa ai timp si atunci o sa vezi ca se dezvolta mai bine fara "stimulare" o sa renunti si a indopa albinele cu ceva ce ele in mod normal nu ar consuma si o sa le dai doar zahar. Scapi si de furtisag si de multe alte probleme.
Balian scrie: La F40 albinele nu fac zbor de ”bucurie” ca la siropul de zahăr. Nici furtișag.
ignatov andrei scrie:Balian scrie: La F40 albinele nu fac zbor de ”bucurie” ca la siropul de zahăr. Nici furtișag.
O fi avand XANAX, cine stie...!?!
ignatov andrei scrie:Seinfeld scrie: sa dau pana la sfarsitul luniii august sirop 1:1 cu putina lamaie, ceapa si plante medicinale.
Va multumesc.
Fara usturoi, piper si ceva boia de ardei... degeaba..!!![]()
Balian scrie:jonny_it scrie:.....O sa le mai "stimulezi" asa 1-2-3 ani, pana cand intr-un an nu o sa ai timp si atunci o sa vezi ca se dezvolta mai bine fara "stimulare" o sa renunti si a indopa albinele cu ceva ce ele in mod normal nu ar consuma si o sa le dai doar zahar. Scapi si de furtisag si de multe alte probleme.
Nu am carnet de conducere. (nu pot să am) Trebuie să recurg la ajutorul colegilor să merg la albine.
Din acest motiv nu pot să merg seara să le dau sirop. Dau în plină zi F40 fără nici un fel de soluție
care dă miros siropului. La F40 albinele nu fac zbor de ”bucurie” ca la siropul de zahăr. Nici furtișag.
paul scrie:Parerea mea ... stimularea este absolut necesara in august, indiferent ca vorbim de roi sau de familii !
paul scrie:Intai Varostop si apoi varachet, asa cum spune Johny,crede-l pe cuvant, chiar daca el trateaza cu solutii de inmuiat holzsuruburile la lazi .
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 8 vizitatori