Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Incepatorii intreaba

Mesajde un OM » 12 Noi 2015, 14:43

In fiecare an organizez la sfarsit de octombrie un furtisag la ramele ce nu au fost golite de tot, dupa ce au fost date dupa diafragma. In unele cazuri distanta din locul unde imprastii ramele si pana la primii stupi este de aproximativ 5m. Familiile pregatite pentru iernat sunt pe minim 5 rame D. Se face iures, dar fiecare cu treaba lui. Am descapacit chiar si rame cu coroana bogata. Trebuie sa aveti grija ca albinele vor incerca sa roada peretele dintre celule. Asez ramele pe categorii de greutate a mierii. Pe acelea le controlez primele pentru a le ridica.
un OM

Mesajde Dila Daniel » 12 Noi 2015, 15:28

fac la fel de peste 10 ani,doar ca nu la sfarsit de octombrie,ci oricand am de curatat rame.
Sa vezi cand pun stivele de rame de la extras...(trebuie sa fie uscate pentru recolta urmatoare din camp)
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde joohny » 12 Noi 2015, 18:36

joohny scrie:Va salut.Cum putem folosi MACESELE in hrana albinelor (turte sau sirop).Multumesc.Sanatate.
joohny

Mesajde simplu » 16 Noi 2015, 11:04

Sambata a fost vremea buna si cu un furtisag am golit ramele. In vreo doua ore au carat toata mierea necapacita și au trecut si la cea capacita. Vreau sa va intreb daca o astfel de metoda dezvolta instinctul de furtisag? Pe doua rame a mai ramas putina pastura, ce se intampla cu ea pana la primavara? Pe unele rame mai este cata putina miere capacita, o las asa pana le reintroduc in stup in primavara ori intr-o zi cu temperatura ridicata o descapacesc și le-o dau sa o traga in stup?
simplu

Mesajde Marius Adrian » 16 Noi 2015, 18:32

B.K scrie:
Marius Adrian scrie:daca nu ai dat sirop dupa 1 octombrie .

Cine recomanda asa ceva ??? :roll:

Nu recomanda nimeni,dar mai sunt incepatori care mai dai dau si la acea data pentru ca nu au suficienta miere in cuib. Eu termin cu siropul pe 5 septtembrie si ramele din mijlocul cuibului sunt necapacite pe 10 noiembrie. Nu vor ele sa o capaceasca,nu ca nu ar avea timp. Acea miere o consuma prima data ca sa faca loc la puiet pe [a sfarsitul lui ianuarie sau inceputul lui februarie
Marius Adrian

Mesajde proapis13 » 16 Noi 2015, 19:31

Marius Adrian scrie:
Eu termin cu siropul pe 5 septtembrie si ramele din mijlocul cuibului sunt necapacite pe 10 noiembrie.
Nu vor ele sa o capaceasca,nu ca nu ar avea timp.

Astea sunt parerile tale...realitatea este alta... ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Marius Adrian » 16 Noi 2015, 19:40

Care este realitatea? Si eu sunt incepator si chiar mi-ar prinde bine un sfat, Multumesc.
Marius Adrian

Mesajde Marius Adrian » 16 Noi 2015, 20:14

Daca am fost corectat, credeam ca primesc si un raspuns. Doar acesta e rolul acestui forum.
Marius Adrian

Mesajde proapis13 » 16 Noi 2015, 20:16

Marius Adrian scrie:Care este realitatea? Si eu sunt incepator si chiar mi-ar prinde bine un sfat, Multumesc.

Realitatea este ca siropul administrat pe data de 5 septembrie NU ramane necapacit pana in noiembrie...
Albinele trebuie sa fie....tinere sa-ti capaceasca nectarul din septembrie...in noiembrie sansele sunt ..zero...
Sfatul meu,citeste cu atentie si retine... ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Marius Adrian » 16 Noi 2015, 20:25

Eu nu am spus ca ce este necapacit este siropul din septembrie. Eu am zis ca ce este necapacit in rame nu dauneaza. Acea miere necapacita poate fi ce a cules albina de la struguri sau din alta parte la sfarsit de septembrie.
Marius Adrian

Mesajde yulian » 16 Noi 2015, 20:34

De fiecare data cand fac tratamente antivarroua in toamna, gasesc paduchi in morman in partea opusa organizarii cuibului. De ce?? :shock:

Multumesc!
yulian

Mesajde Florin Dobre » 16 Noi 2015, 21:05

yulian scrie:De fiecare data cand fac tratamente antivarroua in toamna, gasesc paduchi in morman in partea opusa organizarii cuibului. De ce?? :shock:

Multumesc!

Fiindca-s suficient de multi incat sa poata forma un morman? :D

Albina ii ventileaza...probabil ai lada inclinata catre acea zona. :idea:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde MIHAEE'E » 16 Noi 2015, 21:14

salut !
am 10 fam. salbe pe 3 rame.
cand considerati ca ar fi bine sa fac unificare ?!...
acum la sf de noiembrie ....sau ...... in primavara ....

daca o sa facunificare in primavara atunci le voi ierna cate 2 in cutie separate de diafragma !
:?: :?: :?:
MIHAEE'E

Mesajde yulian » 17 Noi 2015, 13:44

Florin Dobre scrie:Fiindca-s suficient de multi incat sa poata forma un morman? :D

Albina ii ventileaza...probabil ai lada inclinata catre acea zona. :idea:

Nah..nicio sansa..sunt dincolo de diafragma..nu e chiar asa inclinat stupul si nici albinele nu prea vad cum ar putea ventila in colt...si ma mira ca se pun toate gramada...nu-s imprastiate ;) (in afara de miros...de ce in coltul opus??)
yulian

Mesajde yulian » 05 Dec 2015, 18:08

Am niste miere necristalizata...ceva amorfa amestecata cu salcam...cum as putea sa le-o dau ca n-as vrea sa o amestec cu zahar...doar miere? (Nu acum, evident...dar la momentul oportun?)

Multumesc!
yulian

Mesajde rihmond » 05 Dec 2015, 18:16

În pungi deasupra râmelor.
rihmond

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR