Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Incepatorii intreaba

Mesajde MIHAEE'E » 14 Mar 2017, 13:44

Se pare ca esti la stadiul de ( preincepator ).
Iti doresc mult succes ! :)
MIHAEE'E

Mesajde Danielu » 14 Mar 2017, 17:17

Daca nici aici incepatorii nu pot pune o intrebare cat de cat proteasteasca fara sa fie luati la misto...
Danielu

Mesajde Cristinel H. » 14 Mar 2017, 17:59

Pt ce oare mai există forumul acesta? Indiferent de orice întrebare în privinţa apiculturii cît de prostească ar fi,aştepţi un răspuns cît de cît,dar aici se vede că eşti mai mult luat la miştocăreală. Hmm,ciudaţi apicultori.
Cristinel H.

Mesajde MIHAEE'E » 14 Mar 2017, 18:36

E parerea voastra !
Eete greu sa dai un raspuns bun la o ? Proasta !

Daca citeai primele 10 pag de la acest topic, nu era nevoie sa mai pui intrebari , ba din contra gaseai raspunssuri si la urmatoarele 5 intrebari pe care le ai in minte acum !

Luati la mistocareala ?!.....
Daca spui lucruri care nu au treaba cu realitatea ! Mai de graba cu naivitatea sau............

Toti incepatorii au primit acelasi sfat s.a. ..... treci la.citit si unde nu intelegi intrebi !
MIHAEE'E

Mesajde proapis13 » 14 Mar 2017, 19:54

Cristinel H. scrie:.Întrebarea mea e cînd pun foiţa cu ramă la crescut?
Am ceva,ceva cunoştiinţe despre creşterea albinelor de la bunicul meu dar nu îndeajuns.

In ultima carte citita despre albine ce scrie despre introducerea ramei la construit...???
Dar bunicul,ce te indruma sa faci...???
Pui cap la cap cele doua raspunsuri primite si reformulezi intrebarea...nu e greu... ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Shrek » 14 Mar 2017, 20:08

Cristinel H. scrie:Pt ce oare mai există forumul acesta? Indiferent de orice întrebare în privinţa apiculturii cît de prostească ar fi,aştepţi un răspuns cît de cît,dar aici se vede că eşti mai mult luat la miştocăreală. Hmm,ciudaţi apicultori.

T-i se par ciudați apicultorii? Nu m-ai cunoscut pe mine, încă!
Si zaci ca al' de ti-o vândut stupii o zas tie ca nu i-o murit nici o albina? Sa-i spui ca minte! Mai este unu' care zace ca nu i-o murit nici un stup in cinzeci de ani! Dup-aia s-a pus geru' si-o ingetat apa! Nici acu' nu s-a mai dezghetat!
Shrek

Mesajde petru71 » 14 Mar 2017, 20:57

MIHAEE'E scrie:Pe un alt topic, se vorbeste de albinele agresive de anul trecut !/

O situatie ciudata s-a intamplat la mine anul trecut !
......... am extras mierea in curtea casei, fara nici o protectie ( nu cort, nu fum, nu nimic )/si asta mai multe zile (cate 2 zile pt fiecare cules) .
Aveam in gradina la 100 m 8 fam. Un vecin la 250m inca 10/fam.

Are cineva idee de ce nu m-au vizitat decat 5-6albine pe zi? :shock:
In urma cu un an umplusem curtea cu albine (/in 2015) si nu dadusem nici macar o tura la centeifuga !

Te salut !
Om bun, fara suparare, da' ce-ai facut tu nu-i in regula.
Cum sa extragi mierea in curte, langa stupi, fara nici o protectie ?
Daca in timpul extractiei te-au vizitat 5-6 albine pe zi, ceva nu-i in regula.
Cei 8 stupi ai tai si cei 10 ai vecinului aveau si albine in ei ?
Nu vreau sa-ti imaginezi ca-s pus pe mistocareala, da' asa ceva nu se poate. Chiar de-ar fi culesul culesului.
Albina simte tot. Mai ales mierea. Indiferent de luna in care ne aflam.
Eu, incepator sadea, de cate ori am uitat o rama cu miere pe-afara (martie, iulie, octombrie, etc.) nu stiam unde s-o bag mai repede ca sa opresc nebunia pe care tot eu am declansat-o... :mrgreen:

P.S. Uite, ultima tampenie pe care am executat-o:
M-am dus la stupi acum vreo 10 zile. Aveam o lada in masina cu 5-6 rame cu miere, sa le pun la alea mai amarate.
Cap de tabla ce-am fost, am uitat lada deschisa in masina. In 20 de minute puteam sa adun albinele cu farasul din bena masinii.
Mi-am zis atat: Petrule, bou mai esti !!
petru71

Mesajde jonny_it » 14 Mar 2017, 21:05

petru71 scrie:Cum sa extragi mierea in curte, langa stupi, fara nici o protectie ?
Daca in timpul extractiei te-au vizitat 5-6 albine pe zi, ceva nu-i in regula.
Cei 8 stupi ai tai si cei 10 ai vecinului aveau si albine in ei ?
Nu vreau sa-ti imaginezi ca-s pus pe mistocareala, da' asa ceva nu se poate. Chiar de-ar fi culesul culesului.
Albina simte tot. Mai ales mierea. Indiferent de luna in care ne aflam.

Bunicamiu la salcam(undeva in Galati) extragea la 50 de metri de stupi, erau 2 stajari mari.
In zona erau peste 800 de familii.
Cand poti extrage la 50 de metri de stup fara plase si protectii atunci inseamna ca ai cules cum era odata ...
Conteaza mult culesul, zona, directia de zbor a albinelor, etc ..

In 2016 era cat p'aci sa nu pot extrage in subsolul casei :lol:
jonny_it

Mesajde MIHAEE'E » 14 Mar 2017, 21:10

Daca nu era adevarat, nu as fi intrbat!
Eu nu am gasit o explicatie !
Am si un filmulet pe tel de vara trecuta de la extractie, da nu stiu sa pun pe net.
Eu exclud "culesul" extractia a fost facuta dupa cules !
MIHAEE'E

Mesajde Dila Daniel » 14 Mar 2017, 21:21

Eu nu as exclude culesul...Cum afirma si colegul Jonny,numai un cules le tine departe de centrifuga in lucru.Poate ca nu culesul la care te astepti tu,dar ele aveau cules...
Petru 71,cand este cules bun in natura,lasi rama cu miere jos langa stup si nu o baga albinele in seama.Poate vreo ametita doua...
Ultima oară modificat de Dila Daniel pe 14 Mar 2017, 21:23, modificat 1 dată în total.
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde petru71 » 14 Mar 2017, 21:21

Shrek scrie:
Cristinel H. scrie:Pt ce oare mai există forumul acesta? Indiferent de orice întrebare în privinţa apiculturii cît de prostească ar fi,aştepţi un răspuns cît de cît,dar aici se vede că eşti mai mult luat la miştocăreală. Hmm,ciudaţi apicultori.

T-i se par ciudați apicultorii? Nu m-ai cunoscut pe mine, încă!
Si zaci ca al' de ti-o vândut stupii o zas tie ca nu i-o murit nici o albina? Sa-i spui ca minte! Mai este unu' care zace ca nu i-o murit nici un stup in cinzeci de ani! Dup-aia s-a pus geru' si-o ingetat apa! Nici acu' nu s-a mai dezghetat!

Capcaunule, apreciez in mod deosebit prezenta ta pe acest topic. Sincer.
Hai ca poti mai ghini !!
Mai cu inima, mai cu daruire pentru noi, cei incepatori si cu morcovi multi, care pe unde (morcovii !!)... :mrgreen:

P.S. Stiu ca-i greu cu noi. Stiu, si-l inteleg si pe altstupar. Si pe multi altii.
Da' tu esti in stadiul incipient - la sfaturi. Si simt ca ai ce sa spui pe-aici.
Poate ai bateriile ceva mai incarcate pentru noi, cei inca nepriceputi.
Trebuie sa recunosc - sa treci iarna cu o stupina, pentru zeci de ani consecutivi, cu 0% mortalitate - este extrem de greu digerabil.
Totusi, nimic nu-i imposibil !
Shrek-ule, suntem multi, de multe feluri.
Te-ai gandit ca apa nu ingheata peste tot la fel ? Sau poate ingheata din motive/interese diferite ?
Ca si apa aia are viata in ea...
Cu stima,
Pitar
petru71

Mesajde Shrek » 14 Mar 2017, 21:23

Da' de ce va mirați? Daca omu' are stupi din aia minune cu robinet in spate, doar pune galata si gata. Sau o fi fost miere de....albastrele?! Cică aia n-are miros!
Shrek

Mesajde MIHAEE'E » 14 Mar 2017, 21:27

Daca ma invata cineva sa incarc pe youtube filmuletele o sa le pun !
MIHAEE'E

Mesajde petru71 » 14 Mar 2017, 21:27

Dila Daniel scrie:Eu nu as exclude culesul...Cum afirma si colegul Jonny,numai un cules le tine departe de centrifuga in lucru.Poate ca nu culesul la care te astepti tu,dar ele aveau cules...
Petru 71,cand este cules bun in natura,lasi rama cu miere jos langa stup si nu o baga albinele in seama.Poate vreo ametita doua...

Daniele, te salut !
Tu stii ca-s incepator, da' de cate ori am uitat o rama pe unde nu trebuia, m-am crucit. Indiferent de perioada anului.
Cat timp pot sa las rama aia langa un stup fara sa iasa circ ?
Ma pun pe experimentat la vara...
Sa traiesti !
petru71

Mesajde Shrek » 14 Mar 2017, 21:31

Pitare, io stiu ca nu ai o părere strălucită despre mine dar nu asta-i baiu'! Nu am spus niciodată ca as fi un profesionist in domeniul apicol. Sunt un biet parilt de începător care, peste 38 de ani, nu o sa-mi moară....nimic iarna! Nici macar o albina darămite un familie de albine! Până atunci, pot sa dau sfaturi?!
Shrek

Mesajde petru71 » 14 Mar 2017, 21:37

Shrek scrie: Nici macar [...] un familie de albine! Până atunci, pot sa dau sfaturi?!

Da.
Cred ca ar trebui sa dai sfaturi.
Putem sa-i spunem acestui episod examen de maturitate pe acest forum.
Eu stiu ceva muzica, tu stii ceva albine.
Hai sa dam ceva celor din jurul nostru !
petru71

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR