Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Inceputul Inceputului

Mesajde Elis Achim » 13 Sep 2012, 22:00

nae scrie:
Elis Achim scrie:P.S. Iti sugerez sa nu fie lemnul daca se pote din douglas... e fffoarte greu mai ales daca stupul e cu pereti dubli(iti spun din experienta personala) :lol:
Ma chinuiesc(cine imi cara stupii) cu acea lada mai ales cand stupul e plin cu miere... :lol: :!: Orice altcv!

14 ani !?
Din larice (zada)/pin canadian nu merg ?
Pt d-l ''un om'' , e var cu molidul nu cu pinul .
Pt 2-5 stupi te concentrezi prea mult pe tehnica (lasa tamplarul sa manance si gura lui o paine ); orizontali ,daca nu-i vizitezi 2 luni se descurca singuri (poate chiar mai bine ).

Poate nu crezi dar e adevarat... 14 ani!!!
De ce nu s-ar putea??? ;)
,,Albina este una dintre cele mai intelepte insecte. Daca o respecti ea nu te va trada...'' (Johan Menos)
Elis Achim

Mesajde nae » 13 Sep 2012, 22:17

Se poate ; iti doresc tot binele din lume .
Oamenii mai invarsta nu sunt neaparat si mai buni sau intelepti ,am si eu slabiciunile mele ,nemultumirile mele si asta se reflecta in modul de comunicare/relationare cu ceilalti sper sa nu-ti fii pricinuit o suparare peste care sa nu treci si ... iarta-ma .
Ai vizitat pagina lui Ionut Mioveni (are contact cu albina de la 5 ani ) ?
Te rog sa ma ierti .
nae

Mesajde Elis Achim » 13 Sep 2012, 22:37

Nu e nmk doar ca oamenii se uita la profl si spun : AH, 14 ANI... VAI SI AMAR'' si nu stiu ca de fapt asta e o pasiune si daca te interesezi, citesti , te informezi poti sa fi la nivel cu un om in varsta... ;)
Ok asta e alta poveste ... (de la 5 ani) Cred deoarece eu am albine de la 10 ani si parintii mi-au spus ca dupa primele 5 inpunsaturi am sa le spun ADIO albinelor... :( Si iata-ma la 14 ani si cu multe albine fara ajutoare(doar acest forumu si cateva carti) si cred ca multa vreme voi mai avea albine...Chiar daca am si de invatat la scoala de albine nu ma las :lol: :D :!:
,,Albina este una dintre cele mai intelepte insecte. Daca o respecti ea nu te va trada...'' (Johan Menos)
Elis Achim

Mesajde Vrabie Radu » 13 Sep 2012, 22:47

Orizontali am sa fac pt ca nui o sa am foarte mult timp pentru ei fiindca urmez o facultate la care trb sa inveti.Saptamana viitoare ii bag in lucru doi.Ieri am primit dela un unchi un stup orizontal pe care am sa l asez in stupina mea in primavara.Mai am nevoie de ceva documentare
Vrabie Radu

Mesajde Vrabie Radu » 14 Sep 2012, 22:09

Problema e ca eu n o sa vin la stupi decat o data pe saptamana,credeti ca i pot mentine pe linia de plutire?
Vrabie Radu

Mesajde aliuta2000 » 15 Sep 2012, 10:54

Vrabie Radu scrie:Problema e ca eu n o sa vin la stupi decat o data pe saptamana,credeti ca i pot mentine pe linia de plutire?

cu siguranta ... sa sti ca nu e bine sa umblii in ei din zi in zi , daca le asiguri spatiu cand e de cules nu e rara interventia , ci va fi chiar bine .
Bafta .
A.D.
aliuta2000

Mesajde Vrabie Radu » 17 Sep 2012, 19:47

N am mai fost intepat de vrreo albina sau viaspa de ceva timp asa ca m am gandit ca ar fi timpul sa ma intepe una. Am prins o viespe si m a piscat saraca .Prin asta am confirmat ca nu s alergic,a mai procedat cineva asa?
Vrabie Radu

Mesajde nae » 17 Sep 2012, 19:55

Vrabie Radu scrie:N am mai fost intepat de vrreo albina sau viaspa de ceva timp asa ca m am gandit ca ar fi timpul sa ma intepe una. Am prins o viespe si m a piscat saraca .Prin asta am confirmat ca nu s alergic,a mai procedat cineva asa?

Serios ?
Sunt stupari care au murit dupa ani de apicultura si mii de intepaturi , nu te culca pe ideea ca esti imun (un Cloranfenicul/Nilfan ...in torpedoul masinii +telefonul langa tine ).
nae

Mesajde Vrabie Radu » 17 Sep 2012, 21:36

cu siguranta nu s imun ,dar nici alergic nu s :)
Vrabie Radu

Mesajde aliuta2000 » 19 Sep 2012, 21:39

Vrabie Radu scrie:cu siguranta nu s imun ,dar nici alergic nu s :)

poti sa nu ai alergie , Imun nu e nimeni...dar
Echipamentul de protectie e sfant !!!! el a fost creat ca sa te tina in viata ,si sa te ajute sa poti sa faci lucrari dcomplexe fara ca sa te intepe multe albine .
Am vazut si viteji care umbla fara nici un fel de echipament ca in multe filmulete, dar eu le spun teribilisti, pentru ca e suficient sa se intample neprevazutul o singura data , nu de mai multe ori ...
Bafta si sa nu il neglijezi, pentru ca a fost creat sa fie purtat.
A.D.
aliuta2000

Mesajde jenica67 » 19 Sep 2012, 21:56

Eu zic sa nu fim fatalisti. Daca pana acum, te-au mai intepat albine si nu ai avut probleme, ai toate sansele, sa nu ai probleme nici de acum in colo. Cred ca problemele apar, cand scade imunitatea si este asociata cu alte afectiuni. Exista sanse si ce zic colegii, dar ele sunt f mici si nu cred ca este bine sa traim, cu impresia ca sabia lui Damocles, este in permanenta deasupra capului, sau ca va cadea drobul de sare.
jenica67

Mesajde Vrabie Radu » 20 Sep 2012, 18:16

Ma cam speriase Nae
Vrabie Radu

Mesajde nae » 20 Sep 2012, 18:22

Vrabie Radu scrie:Ma cam speriase Nae

Hai ca ,fara ochelari ,nu sunt chiar asa de urat .
nae

Mesajde Vrabie Radu » 20 Sep 2012, 22:04

hehehe,esti simpatic nene
Vrabie Radu

Mesajde edy031276 » 21 Sep 2012, 17:00

salut! Intrucat sunt la inceput de stuparit am nevoie sa ma indrumati in achizitionarea stupilor! Care stupi sunt mai indicati pentru un incepator si cate rame trebuie sa contina? cu ce fel de stup pot lucra mai usor avand in vedere faptul ca nu prea cunosc materia?
Va multumesc si va rog sa ma scuzati daca va bombardez cu intrebari!
edy031276

Mesajde ves.lucian.zabrani » 21 Sep 2012, 17:05

eu te sfatuiesc sa incepi pe stupi noi !!! maxim 5 in primul an !!!
verticali pe 10 rame cu magazii de 1/2 !!!
fund antivaroa , podisoare !!!
sunt o sumedenie de poze si filme pe forum !!!
ai de unde alege !!!
mai " ne scriem " !!! :P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR