Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Populatie albine inainte de iernat

Mesajde 5rame » 06 Aug 2019, 06:11

ignatov andrei scrie:
5rame scrie:
yuonyuon scrie:Stimularea dupa un cules intensiv cred ca e cea mai mare prostie dupa fata pamantului .....tare sunt curios cine a venit cu ideea asta ???

Ba rog sa explicati, de ce?

Daca pui asemenea intrebare, inseamna ca ce s-a tot boscorodit despre structura familiei... s-a boscorodit degeaba...

Degeaba nu!!!
Sper sa nu fie degeaba pentru mine :)
Temperatura. Hrana. Tratamente. I 35.20.1 I
5rame

Mesajde yuonyuon » 06 Aug 2019, 08:31

ce nu se cauta si este din abundenta (informatia corecta).....nu are valoare ....deci degeaba....si asa va ramane ...ba unii chiar vor incerca cu forta sa o ofere...si degeaba...e ca aerul ......
fara aer nu putem traii iar fara informaia corecta nu putem avea succes.....
yuonyuon

Mesajde yuonyuon » 06 Aug 2019, 09:02

jonny_it scrie:
paul scrie:Parerea mea ... stimularea este absolut necesara in august, indiferent ca vorbim de roi sau de familii !

Imi permiti sa nu fiu de aceeasi parere cu tine? Sau mai bine zis sa vin cu o completare: depinde si de zona ...
Eu la munte sunt in mijlocul perioadei cand se face miere si voi vreti sa fac stimulare cand zilele trecute tocmai ce am mai insarmat ultimele rame de cat pe care le mai aveam?? :lol: Probabil mai sunt mii de apicultori in aceeasi situatie, nu neaparat de la munte.
paul a zis ca trebuie stimulat in functie de data (august) , tu zici ca in functie de zona .....pe albine nu le intreaba nimeni?

ai cules 2 sapt la fs ...matca nu mai ponteaza....ai un gol de 2 saptamani de albina noua(in viitor) ....albina imbatraneste si moare.... dupa cules vei mai avea doica 10 -15 zile maxim.......dupaia e gol(lipsa doica) .......e prapad.....daca nu a apucat sa ponteze matca cel putin 4 rame...si asta pentru ca sa data "stimulari" in alea 10-15 zile....

eu cand deschid un stup .okii sunt numa pe suprafetele de puiet si pastura........cat mai mult , cat mai compact.....restu nu conteaza......
in modul asta imi dau seama de viitoriul stupului....chiar si prezentul....adica stiu ce albina am in stup......

la roi pe 3 rame totul este evident .....si efectele sunt devastatoare daca se da sirop acum....o rama cu pastura si miere nu trebuie sa lipseasaca din stup.....si liniste...
yuonyuon

Mesajde jonny_it » 06 Aug 2019, 14:32

yuonyuon scrie:paul a zis ca trebuie stimulat in functie de data (august) , tu zici ca in functie de zona .....pe albine nu le intreaba nimeni?

ai cules 2 sapt la fs ...matca nu mai ponteaza....ai un gol de 2 saptamani de albina noua(in viitor) ....albina imbatraneste si moare.... dupa cules vei mai avea doica 10 -15 zile maxim.......dupaia e gol(lipsa doica) .......e prapad.....daca nu a apucat sa ponteze matca cel putin 4 rame...si asta pentru ca sa data "stimulari" in alea 10-15 zile....

eu cand deschid un stup .okii sunt numa pe suprafetele de puiet si pastura........cat mai mult , cat mai compact.....restu nu conteaza......
in modul asta imi dau seama de viitoriul stupului....chiar si prezentul....adica stiu ce albina am in stup......

la roi pe 3 rame totul este evident .....si efectele sunt devastatoare daca se da sirop acum....o rama cu pastura si miere nu trebuie sa lipseasaca din stup.....si liniste...

Intreaba te rog pe dl Ignatov ce se intampla cu albinele din stup care 2 saptamani nu cresc puiet deloc(sa zicem, ca tot o sa fie ceva puiet pe acolo) ;)
jonny_it

Mesajde yuonyuon » 06 Aug 2019, 15:10

jonny_it scrie:Intreaba te rog pe dl Ignatov ce se intampla cu albinele din stup care 2 saptamani nu cresc puiet deloc(sa zicem, ca tot o sa fie ceva puiet pe acolo) ;)

ce se intamla daca ce??? se stimuleaza sau nu se stimuleaza?
a gandeam totusi la albina care e deja doica.......
yuonyuon

Mesajde jonny_it » 06 Aug 2019, 19:17

paul scrie:.. asa cum spune Johny,crede-l pe cuvant, chiar daca el trateaza cu solutii de inmuiat holzsuruburile la lazi . :lol:

Promit ca va arat cum tratez eu cu "solutii de inmuiat holzsuruburile la lazi" acum in august/septembrie si nu am probleme.
Doar ca la mine inca mai este cules, nu pot trata deocamdata.
Si o sa va arat si cum iernez cateva nuclee vai de capul lor, ajung in aprilie fara turte si fara nici un fel de ajutor in timpul iernii, doar rame pline toamna si tratamente. :)
jonny_it

Mesajde yuonyuon » 06 Aug 2019, 21:30

jonny_it scrie:
paul scrie:.. asa cum spune Johny,crede-l pe cuvant, chiar daca el trateaza cu solutii de inmuiat holzsuruburile la lazi . :lol:

Promit ca va arat cum tratez eu cu "solutii de inmuiat holzsuruburile la lazi" acum in august/septembrie si nu am probleme.
Doar ca la mine inca mai este cules, nu pot trata deocamdata.
Si o sa va arat si cum iernez cateva nuclee vai de capul lor, ajung in aprilie fara turte si fara nici un fel de ajutor in timpul iernii, doar rame pline toamna si tratamente. :)
tocmai deaia trec iarna .... :lol:
yuonyuon

Mesajde jonny_it » 06 Aug 2019, 21:53

yuonyuon scrie:tocmai deaia trec iarna .... :lol:

Da, normalul a devenit anormal in zilele noastre, in apicultura dar si in general.
Dar cand vezi pe unii, trebuie sa facem stimulare, nu stiu ce reteta de turte si tot felul de adaosuri.
jonny_it

Mesajde Shrek » 06 Aug 2019, 22:12

Am relocat o familie de albine in primavara, cu scopul de a testa potențialul melifer. Din cauza unei estimări greșite, am pierdut salcamul. In schimb, poliflora a compensat, în momentul de față având trei magazii de 1/2 aproape pline ( cam 26 rame pline, complet capacite). In cuib, am 4 rame pline cu puiet copt, una cu necapacit si o rama pregătită pentru ouat. Trei sunt pline cu miere, pastura iardouă proaspăt clădite încearcă să le....molareasca( cred ca vor sa mai bage polen). Intrebarea este , daca la ce am spus mai ' nainte, mai este nevoie sa bag rame la ouat? Nu de alta dar n-as vrea sa-mi roiasca, taman acu', în august!
Shrek

Mesajde yuonyuon » 06 Aug 2019, 22:13

jonny_it scrie:
yuonyuon scrie:tocmai deaia trec iarna .... :lol:

Da, normalul a devenit anormal in zilele noastre, in apicultura dar si in general.
Dar cand vezi pe unii, trebuie sa facem stimulare, nu stiu ce reteta de turte si tot felul de adaosuri.
asai sistemul ,pe invers ...nu ai cu cine sa te certi...
yuonyuon

Mesajde jonny_it » 07 Aug 2019, 14:59

Shrek scrie:Am relocat o familie de albine in primavara, cu scopul de a testa potențialul melifer. Din cauza unei estimări greșite, am pierdut salcamul. In schimb, poliflora a compensat, în momentul de față având trei magazii de 1/2 aproape pline ( cam 26 rame pline, complet capacite). In cuib, am 4 rame pline cu puiet copt, una cu necapacit si o rama pregătită pentru ouat. Trei sunt pline cu miere, pastura iardouă proaspăt clădite încearcă să le....molareasca( cred ca vor sa mai bage polen). Intrebarea este , daca la ce am spus mai ' nainte, mai este nevoie sa bag rame la ouat? Nu de alta dar n-as vrea sa-mi roiasca, taman acu', în august!

Daca puietul de pe 4 rame(sa zicem ca nu au coronite deloc) reusesti sa il faci sa intre in iarna nu o sa iti incapa in lada. Degeaba faci 8 rame cu puiet daca pe iarna iti intra doar albinele rezultate de pe 1-2-3 rame. Aici este secretul pe care multi(probabil majoritatea) nu il inteleg. ;)
jonny_it

Mesajde yuonyuon » 07 Aug 2019, 15:24

adica asa? poza facuta zilele astea.....

vad la multi coronite cat rama si puiet cat palma ...parca vine ghiforu la 10 august .... :lol: :lol: :lol:

la toti ce au avut peste 5 destea am "sustras" si dat la roi /facut roi.....sper ca nu trebuie sa mai mentionez ca am cat 1/1 deasupra cu puiet si inca vreo 10 kg miere....fara alte cateva sute rame la rezerva ...deci iarna poate sa vina si azi.....

sar putea sa sune anomal sau a lauda da este ceva foarte normal la data asta . sa ai 7-8 rame de puiet in stup.......
Fişiere ataşate
2019-07-31 10.23.24.jpg
yuonyuon

Mesajde yuonyuon » 07 Aug 2019, 15:30

o rama de puiet pontat 100% va da nastere la 2.5 de albina bine acoperite......
ai 4 bune ..= lada plina .....
problema ce faci dupaia ...? mergi pentu intrebarea de un milion sau pleci acasa cu banii :))))
yuonyuon

Mesajde yuonyuon » 07 Aug 2019, 15:34

Sa mai adaug ceva :
cand puietul este compact pe rame....albina(doica) traieste mai mult iar puietul este crescut mai bine(crescut corect) .....si nici boli sau praziti nu avem.....

asta fie i ciuda celor care arata puiet pe 10 rame si coronite de 80 % .......pentru ei catntitatea conteaza..... ;)
yuonyuon

Mesajde Shrek » 07 Aug 2019, 15:36

A' mele nu sunt chiar asa! Cele cu puiet copt au două " deste" de miere in coronita.
Referitor la intrebare, io zic asa: scot mierea din magazin, le bag benzile de varostop, apoi le dau sirop. Cam tot atat cata miere am scos. Prin septembrie, il gadil din nou. Vedem atunci! Sau sa fac un roi? Intreb pentru un precini.
Shrek

Mesajde jonny_it » 07 Aug 2019, 15:42

yuonyuon scrie:sar putea sa sune anomal sau a lauda da este ceva foarte normal la data asta . sa ai 7-8 rame de puiet in stup.......

Nu este nimic anormal. Doar ca la unii din lipsa de cules, in special polen sau blocari de cuiburi se cam reduce treaba. Dar o sa fie albine si la ei, depinde ce fac mai departe.
jonny_it

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR