Dupa cum am procnozat, sambata dar mai ales duminica, albinele mele au fost foarte active.
Au carat polen [le-am ajutat putin si eu], apa si nectar[turta si sirop in adapator si pe scaun]
Directia de zbor era spre si dinspre podure[exista polen negru

], salcia nu s-a deschis.
Pozele sunt facute sambata, duminica erau 24-25 grade la soare si am asistat la un spectcol la urdinisuri si in aer.
Pe la ora 13 am vrut sa descnid si eu stupii, sa vad ce si cum, si am zis sa incep cu cel mai ,,agresiv'' dar si unul dintre cei mai buni. Am saltat capacul si paturelele [nu am aprina afumatorul, erau foarte blande intre stupi, la urdinis], am suflecat folia de pe primele trei rame [de la diafragma], am blocat-o cu o sipculita, si am scos primele doua rame, prima cu pastura[sau polen diferite culor], pe partea interioara, cealalta lucioasa, a treia [nu am scos-o, m-am utat pe lateral], cat am putut vedea, era plina cu puiet capacit si banuiesc ca avea si altfel de puiet dar nu se putea vedea din pozitia aia.
Ce s-a intamplat; in momentul cand am suflecat folia, a venit o rafala de vant si cand am ridicat ramele o gramada de albine s-au desprins de pe rame si m-au atacat, in zona mastii. Am reusit sa bag romele la loc, am pus folia, m-am deplasat cu roiul dupa mine la un stup vecin[pe care scria, pe capac 5 plus 2 rame, dupa restrangere] am luat o rama cu miere capacita, am tras cu furculita cate un pic pe ambele parti, si am bagat-o ca ultima rama[a-9-a].
Pe rame mai era cca 10% dintr-o turta.Iam pus capacul si cca 20de minute nu am scapat de atacatoare, chiar daca am intrat in solar, ele ma asteptau la usa.
Am scapat f usor, doar doua intepaturi prin manusa si una in barba, prin plasa.
Nici sotia nu a fost iertata, grebla prin livada, i-am zis sa plece, nu a vrut, si a luat un tep tot in barba
Am avut la indemana propolis cu alcool, am frecat zona si gata
Intrbarea mea este, in afara de fum, mai sunt si alte metode de ,,domesticire'' ?
Din ce cauza a devenit agresiv, ca de asta toamna l-am observat, asta vara nu era??
Snatate la toti