Deci am trecut iarna nu a murit ok pana acum, dupa o saptamana de + 17-22 de grade am vazut ca au inceput sa care polen binisor aproximativ 5-7 albine pe minut ASA ca sambata 24.03.2012 am schimbat familia de albine din modelul vechi de stup intr-un Dadant cu fund AV , prima rama am incercat sa o tai cu ferastraul sa fac din 2 aproximativ una de 1/1 pica prea multa albina scuturam prea tare de ea am rupt cu un patent marginile si am taiat fagurele cu un cutit , am obtinut 3 rame cu puiet ;egate cu o sipca de spetaeza superioara si am completat cu 2-3 faguri claditi de 1/1 din care am primit unul cu coronita de miere am pus primul de la urdinis pe cel cu miere unul gol cei cu puiet si ultimul tot unul gol am pus o diafragma, dupa diafragma un hranitor de 1.5 l cu sirop invertit dupa reteta lu' nea
Gica + protofil ( mi-a reusit bine de tot nu s-a caramelizat nu am ars oala dar a durat o ora si ceva sa-l fac ) am pus faguri ceilalti cu miere dupa hranitor si unul cu polen,pastura proaspat cules
aici nu stiu sigur daca nu am gresit dar nu aveam 2 rame mici cu pastura sa-l pot pune langa cuib. . am micsorat urdinisul la 5cm .
acum unde am indoieli mari ?
am dat oare prea mult sirop 1.5 l ?
albinele iau si pastura de dupa diafragma ?
in cat timp oare pot sa trag sipcile cu rame taiate la marginea cuibului si sa dau rama de 1/1 la ouat
sper ca am mutat si matca

dupa mutare nu faceau zgomot erau linistite
nu am apucat sa fac poze eram stresat,transpirat si cu multe albine ce se izbeau de masca mea cu multa insistenta
da promit ca fac la prima vizita