Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: concurs

Mesajde paul » 05 Ian 2014, 19:16

alt stupar scrie: incepatorii ar trebui sa bage bine la cenusiul din spatele retinei cum arata ( dupa caz )O BOTCA IN CARE:
- (1)LARVA A CAZUT DE PE LAPTISOR;
- (2)LARVA ESTE DIN OU NEFECUNDAT.

Alt stupare, eu eternul incepator, pot sa raspund ???
Botca mai groasa si mai scurta din partea stanga sus (cum privesti monitorul) e botca din ou nefecundat ! Cea lunga (care nu se mai termina) din dreapta sus este cea din care a cazut larva de pe laptisor si cea din mijloc este o botca viabila (nu neaparat de calitate). E bine ... domnu' Geo ??? :P
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde stefanmadalin » 05 Ian 2014, 19:25

In aceasta vara am avut si eu un bezmetic care din ouale albinelor facea niste botci identice celei din dreapta.
stefanmadalin

Mesajde alt stupar » 05 Ian 2014, 19:26

ma refeream strict la larva din dreapta pozei, de langa speteaza !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde TDI » 05 Ian 2014, 19:45

Botca din stanga e botca tipica de salvare, cea din mijloc poate avea orice pedigree - probabil daca nu e de salvare sa eclozioneze in foarte scurt timp, iar cea din stanga e o botca formata pe ou nefecundat(trantor) - sunt situatii cand ajung si mai lungi botcile formate pe trantor. Am intalnit stup cu matca imperecheata care desi intra in al patrulea an de viata cu rezultate exceptionale face anual botci pe celula de trantor.

stefanmadalin scrie:In aceasta vara am avut si eu un bezmetic care din ouale albinelor facea niste botci identice celei din dreapta.
TDI

Mesajde joohny » 06 Ian 2014, 09:38

Va salut.Botca din stinga e de salvare ,ce-a din mijloc e de SL si ce-a din dreapta larva este desprinsa de pe fundul celulei.Concluzie :1.botca mijloc este ce-a mai buna 2.botca din stinga este de avarie(in lipsa de altceva)3.botca dreapta este de aruncat(este posibil ca pina la eclozare sa fie uscata).Sanatate.
joohny

Mesajde gica.mosu » 12 Ian 2014, 09:34

italianu scrie:Are dreptate Andrei,mosule,ori ai fost la chiată,ori dormeai! :lol:
Acolo-i lipsă de supraveghere sau nu aveai foită! :lol:

Asa este...Lipsa di supravigheri+FArtificial....Acest stup din 5apr pina pe 3mai nu a fost deranjat(poza din 15 nov) cind l-am aranjat pt iernare(se vede ce si cum au fost ramele-cu miere capacita di la salca'm)....Este un stup da la fratele meu(decedat -58ani in 26 aprilie :mrgreen: )...si din diverse motive(lipsa di timp+inmormintarea)a ajuns asa,doar i-am pus eu un cat si o rama cu F.A in cuib cind am scos Df di polistiren.Nu a roit dar se pregatea sa ma paraseasca si el 8-)
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde gica.mosu » 13 Ian 2014, 20:28

Pe 4 ianuarie am gasit pe scindura di zbor la un stup o matca an 2 moarta(era marcata) :!: ..Oari di ci :?: Cauze???
P.S-Am primit un MP di la un coleg....cari s-a semnat un "PINGUIN" :idea: ....EU GICA MOSU.ma adresez la toti colegi di forum(desi este pag pt incepatori) si nu-mi permit sa jignesc pi nimeni...Ar fi di preferat sa lasam pe acestiea sa raspunda( bini s-au rau )asa se invata,punind mintea sa lurezi si nu numai-SPOR!!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde joohny » 13 Ian 2014, 20:41

Va salut.D-le Gica in apicultura toti sintem pinguini ,diferenta e ca unii nu mai au puf.Sanatate.
joohny

Mesajde proapis13 » 15 Ian 2014, 20:41

Ce avem noi aici...?
Fişiere ataşate
1236748_614821671896037_1411434283_n.jpg
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde State » 15 Ian 2014, 20:48

Un palet intors. :lol:

Un palet pe care au fost asezati stupii ? Iar un roi s-a dezvoltat sub el ? :?
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde cantemir » 15 Ian 2014, 20:55

Acolo a fost asezat un stup cu fund antivarooa, cu plasa rupta! Si (probabil) cuibul blocat!
Au avut nevoie de spatiu... si l-au gasit!
cantemir

Mesajde CATALIN » 15 Ian 2014, 23:15

eu cred ca paletul ala a stat printr-o gramada de lemne si asa a fost gasit un roi facandu-si cuibulet acolo
cred ca daca plasa ar fi fost rupta asa cum spune colegu apicultorul ar fi observat asta si poate ca ar fi lasat asta sa se intample insa nu pana la stadiul in care se afla cel din poza.......
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde Florin Dobre » 16 Ian 2014, 01:36

cantemir scrie:Acolo a fost asezat un stup cu fund antivarooa, cu plasa rupta! Si (probabil) cuibul blocat!
Au avut nevoie de spatiu... si l-au gasit!

Pe aceeasi varianta merg si eu. :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde jenica67 » 16 Ian 2014, 08:32

Eu asi fi zis ca avem, ori un stupar neglijent, nepasator, ori unul norocos !! :lol:
jenica67

Mesajde nelutzu-api-cool » 16 Ian 2014, 21:42

jenica67 scrie:Eu asi fi zis ca avem, ori un stupar neglijent, nepasator, ori unul norocos !! :lol:

Eu zic ca si una si alta.. :lol: esti neglijent daca lasi sa cladeasca sub palet in halul asta.. :roll:
Vreau ca tot omul să priceapă
Această diferenţă mare:
Albina moare când înţeapă
Iar el, de nu înţeapă, moare!

http://nelutuapicool.sunphoto.ro
nelutzu-api-cool

Mesajde TDI » 16 Ian 2014, 21:48

Nu stiu dac-ai observat dar fagurii sunt albi, de-abia in centrul "ghemului" sunt parca niste urme maro. E posibil ca respectivul cuib sa nu fie mai varstnic de 10 zile. Pai inchipuiti-va si voi echivalentul a 15 sau mai multe rame Dadant dupa extractia la salcam. E posibil sa fi fost chiar matca batrana care a roit sub palet datorita unor defectiuni la aripi.
Din punctul meu de vedere sigur nu a fost fund cu plasa spart.
TDI

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR