Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Un mic sfat va rog!

Mesajde Apicultor » 12 Ian 2012, 21:29

Buna seara.am si eu o mica problema.sunt apicultor incepator(de 2 ani) si am inceput sa lucrez la un pavilion apicol cu un numar de 87 de fam de albine.mentionez ca pavilionul are 9 metri lungine si este destul de greu( profile U soldie platbanda cornier de 40 ) estimati dumneavoastra cam cate tone are.si acum nu stiu cu ce sa il tractez.fondurile nu sunt mari(2000euro)plus cateva resurse..as ajunge la 8000 de lei(80 mil lei vechi) si nu gasesc masina sa il tractez.un sfat cu ce tip de masina si sa ma incadrez si la banii mei.eu am cautat raba roman saviem dar..nu ma pricep foarte bine.Multumesc si o seara buna sa aveti! astept sfaturile dvs.
Apicultor

Re: Un mic sfat va rog!

Mesajde paul » 12 Ian 2012, 21:35

Colegu ... daca nu ai de tractat distante lungi ... ia un tractor ... Fara misto ! Am vazut ca un coleg are si ... se descurca !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Apicultor » 12 Ian 2012, 21:43

Pai crezi ca m-as incadra la 8000 ron la un tractor macar u650? eu nu cred din cate am vazut sunt preturi de 200 de mil lei vechi .referitor la distante am din buzau-insula mare a brailei(rapita) buzau(beceni) salcam si buzau-insula mare a brailei(fl.soarelui).ma gandeam sa il tractez cu un iveco de 7.5 t.ar merge?
Apicultor

Mesajde nae » 12 Ian 2012, 22:10

N-am citit noua lege care reglementeaza circulatia auto /inscrierea / daca la camioane e ca la turisme nu poti sa-l primesti nici cadou , n-ai bani de taxa . Eu am un papuc cu 5 locuri ,2006 ,l-am luat pe firma ; pe firma a inchis-o Boc . N-am trecut auto. pe pers. fizica (Nae) ,am lalait-o ,acum ma costa ~ 11000-13000 taxa , masina nu face 8000 . Eu inchiriez camion si ca mine multi ; tractorul pe drumurile europene n-are voie ___ dai de Garcea .
nae

Mesajde pngflorin » 12 Ian 2012, 22:27

Ai intrebat , noi raspundem.
Parerea mea e fie un tractor, dar pt ceva sa nu iti faca pb, cred ca mai tb sa mai pui.....s-au ramai o perioada la inchirierea unui camion.
Oricum i-mi place pavilonul, nu poti sa mai postezi cateva foto cu detalii, sunt pro pavilioane si ma intereseaza.
pngflorin

Mesajde pngflorin » 12 Ian 2012, 22:29

Revin, am senzatia ca am vazut pavilionul undeva prin Buzau, nu imi aduc aminte acum........gresesc ?
pngflorin

Mesajde Badea. claudian » 12 Ian 2012, 22:34

Interesant pavilionul , poti sa ne arati si interiorul ?...cine a facut proiectul ?... te intreb deoarece vreau sa construiesc si eu unul asemanator !
Badea. claudian

Mesajde Apicultor » 12 Ian 2012, 23:59

Am uitat sa specific ca pavilionul n este al meu ci al unui prieten.Dar si al meu este exact ca acesta.difereta este ca in loc de scandura cum a folosit el eu am pus panou sandwich.In ceea ce priveste proictul am lucrat amandoi la acaste 2 pavilioane in 2 ieri au fost terminate.Dar la bani nici nu mai stiu..in jurul a 200 de milioane de lei vechi ma dus cu totul avand in vedee ca panaoul sandwich este 14 euro pe metrul patrat.Nu am ales scandura pt ca am vazut pavilioane cu scandura si ba se mai rupe una ba putrezeste de la ploi zapezi si am renuntat la ideea cu scandura.Ori faci un pavilion pe o masina un saviem ceva sau o raba decat sa bagi o caruta de bani si sa nu mami ai bani cu ce sa il tractezi(i cazul meu)si acum stau si ma gandesc cu inchiriatul unui camion..am intalnit persoane care cereau sa imi duca pavilionul la o distanta de 150 km .7 mil numai dus si 14 dus-intors...daca as inchiria pe toata perioada cat stau in pastoral cam cat ma duce?

Si acum stau si ma gandesc..am vazut un autoatelier saviem diesel ma incadrez la bani sa il iau si sa fac pe el stupia..? ar merita? am auzit ca in general saviemurile nu prea e bine sa le cumperi..dar stau si ma gandesc ca doar nu trag de pavilion sa fie f greu dupa masina..doar 50-60 de stupi maxim pe masina..dar este destul de veche masina (1985) si ma feresc de taxa auto care am azuit ca ma duce vreo 130 de mi lei vechi..sunt total derutat!!!
Apicultor

Mesajde Apicultor » 13 Ian 2012, 00:01

pngflorin scrie:Revin, am senzatia ca am vazut pavilionul undeva prin Buzau, nu imi aduc aminte acum........gresesc ?

Nu stiu sigur..posibil oricum el face pastoral in ale zone fata de mine..el bate spre zona de munte a judetului..doar salcam tei menta..si poliflora..fata de mine care prefer floarea soarelui salcamul si rapita..
Apicultor

Mesajde nic » 25 Ian 2012, 16:29

pngflorin scrie:Revin, am senzatia ca am vazut pavilionul undeva prin Buzau, nu imi aduc aminte acum........gresesc ?

Salutare, sar putea sa nu gresesti...se pare ca acest pavilion este acelasi pe care si eu l-am admirat la Buzau in zona Dragaici...iar la floarea -soarelui era pozitionat la iesire spre Maximu... este foarte reusit din toate punctele de vedere...
nic

Mesajde adriann » 26 Ian 2012, 01:07

e un pret bun la 700 ron pt. 150 km... undeva peste 1 euro/km (160 euro)...cam cat se practica si in transportul de marfa
Numai daca e sa bagi tu motorina te costa mai putin....pt. cca 2000 km/an nu prea vad sa se merite sa bagi peste 10000 euro intr-un camion plus rovinieta, piese, revizii etc. Singurul avantaj nu mai stai dupa nimeni... si poti sa til faci cum vrei - cap trctor/transport diverse sau tot stupina
adriann

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR