amator67 scrie:"Stupina" mea, (compusa din 3 familii, initial 2 in primavara, apoi una divizata, si achizitionat 2 roi cam tarziori) este amplasata la circa 30 m de solarul de zarzavaturi. La jumatatea lui decembrie am mutat lazile in interior si le-am tras fundul afara (stupi dadant pe 12, cu fund "antivaroa"), adica iernare la "fundul gol". Logica mea, poate gresita si astept daca are cineva timp sa ma corecteze: 1 - albinele sunt ferite de vanturi directe sau indirecte; 2 - nu patrund pasari, oi, sau alte animale; 3 - temperatura mai ridicata, deci efort mai mic pentru albina; 4 - zboruri de curatire mai dese si mai timpurii; 5 - nu in ultimul rand, protejarea lazilor de factorii de mediu. Probleme ar fi eventualul condens in solar, dar acesta nu este ermetic, misca aerul in el. deci nu-i umezeala. Acum idee a fost buna sau proasta si de ce? Multumesc.
kamy scrie:amator67 scrie:"Stupina" mea, (compusa din 3 familii, initial 2 in primavara, apoi una divizata, si achizitionat 2 roi cam tarziori) este amplasata la circa 30 m de solarul de zarzavaturi. La jumatatea lui decembrie am mutat lazile in interior si le-am tras fundul afara (stupi dadant pe 12, cu fund "antivaroa"), adica iernare la "fundul gol". Logica mea, poate gresita si astept daca are cineva timp sa ma corecteze: 1 - albinele sunt ferite de vanturi directe sau indirecte; 2 - nu patrund pasari, oi, sau alte animale; 3 - temperatura mai ridicata, deci efort mai mic pentru albina; 4 - zboruri de curatire mai dese si mai timpurii; 5 - nu in ultimul rand, protejarea lazilor de factorii de mediu. Probleme ar fi eventualul condens in solar, dar acesta nu este ermetic, misca aerul in el. deci nu-i umezeala. Acum idee a fost buna sau proasta si de ce? Multumesc.
te rog tine-ma la curent cu evolutia si eu as fi amator si sant tot salajean!
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 10 vizitatori