Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

rame cu mucegai

Mesajde trantorul » 03 Mar 2012, 23:17

:?: Salutare, am si eu o intrebare in toamna lui 2011 am pastrat niste rame pline pentru primavara aceasta si am observat ca au inceput sa mucegaiasca
are ceva daca le le bag in stupi in primavara? Multumesc anticipat pentru cine imi va da un sfat.
trantorul

Re: rame cu mucegai

Mesajde trantorul » 07 Mar 2012, 12:42

Multumesc colegii am gasit ceva mai jos niste informatii despre ramele cu mucegai s-ar parea ca nu este nici o problema daca le bag in stupi la primavara.
Toate cele bune.
trantorul

Mesajde trantor » 07 Mar 2012, 13:27

De unde esti mai tizule cu accent?
Eu unul nu le-as baga in stupi decat daca au fost rame din magazie si oricum mai incolo cand va fi mai cald ( iar pana atunci as cauta un loc de depozitare suspendat in curent uscat - dusmanul mucegaiului) . Daca au fost rame din cuib e posibil sa aibe si pastura si sa fi fermentat si atunci dai in altele... e doar o parere nu un sfat profi.
....
trantor

Mesajde trantorul » 07 Mar 2012, 14:50

Salve sunt din suceava si ramele sunt 1/1 si le-am scos din stupi toamna trecuta pemtru a micsora cuibul si a le pregati de iernat .Mentionez ca ramele au fost depozitate in dulap special facut pentru rame sa stea agatate adica exact cum stau in stup, numai ca a fost inchis ermetic din cauza soarecilor si anul asta am intentia sa fac niste ferestre de ventilatie ca sa nu mai am neplaceri cu mucegaiul.Ma gandeam la o solutie adica inainte de a le baga in stup sa le curat cu ceva .Am sa mai vad ce spun colegii .Sunt in jur de 100 de rame pline si nu as vrea sa le distrug.
trantorul

Mesajde alt stupar » 07 Mar 2012, 21:56

ia fa-le matale o poza si pune-o aici
apoi stabilim daca intrtadevar e mucegai sau doar pare...
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde paul » 07 Mar 2012, 22:01

Trantore ... Suceava-i mare !!! Mai exact ... de unde ???
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde pngflorin » 08 Mar 2012, 09:40

paul scrie:Trantore ... Suceava-i mare !!! Mai exact ... de unde ???

\
:lol: :lol: si a cui esti ? ...... :lol: :lol:
pngflorin

Mesajde trantorul » 08 Mar 2012, 18:57

(paul) sunt din lisaura as spune ca suntem vecini?? daca esti din falticeni
trantorul

Mesajde gica.mosu » 16 Mar 2012, 19:31

trantorul scrie:(paul) sunt din lisaura as spune ca suntem vecini?? daca esti din falticeni

Moldevene spune la razesii mei si nr de la casa.... ca poate vin la scos mierea... la cules via...vin si
eu cu ei daca ai....o vecina tinara si ne.....stita,am glumit!!!! Pentru rame mucegaite partial sa faci
aerisire 20/20 gauri de 10-15 mm+sita deasa(molia nu iarta) in partea stinga jos si dreapta sus s-au invers pentru curenti de
aer si nu vor mai fi probleme...Cu ramele mucegaite daca ai stupi cu fund av si podisor cu sita ii umplii(n-1) dupa 1-2 sapt se
usuca apoi dai cu o perie moale si le folosesti unde ai nevoie...La ramele cu pastura mucegaite pe suprafete mari s-au
mici: fie taiati pina la foita de fag ce este rau, fie decupati toata portiunea si ce ramine o folositi ca rama RK-cla-
ditoare(daca rama nu e mai veche de 3 ani) s-au duupa caz la spart cuibul etc..Cu respect...Mosuuu!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde trantorul » 19 Mar 2012, 22:04

Multumesc mult domnul _gica mosu_de informatie .Am putin timp de cand sunt in aceasta activitate 3 ani mai exact si sincer inca nu m-am lovit de toate problemele din aceasta meserie .Citesc forumul zilnic si imi plac discutiile ,ca avem ce invata, de aceea am intrat si eu sa mai intreb una alta cand sunt nedumerit . Nu-mi place sa fac experimente pe albine si de aceea prefer sa intreb decat sa le fac vreun rau .Multumesc mult si daca mai am nelamuriri mai intreb colegii ca sunt sigur ca o sa-mi dea un sfat. Cu respect .
trantorul

Mesajde crisbee » 20 Mar 2012, 23:22

trantorul scrie:(paul) sunt din lisaura as spune ca suntem vecini?? daca esti din falticeni

salutari trantore, eu sunt din ipotesti. unde mai exact in lisaura? poate iti fac o vizita. :)
crisbee

Mesajde rocco76 » 13 Apr 2012, 22:58

DSCN0267.jpg

salutare! cu ce se curata mugegaiul e destul flambarea? sau trebuie spalat cu apa si soda sau alte chimicale?
rocco76

Mesajde alt stupar » 13 Apr 2012, 23:19

lasa-l o saptamana expus la soare, apoi vezi daca o mai fi nevoie
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde proapis13 » 13 Apr 2012, 23:31

O solutie simpla si la indemina oricui;
faci o solutie de otet cu apa si pulverizezi interiorul stupului
expus la soare intr-un loc aerisit si v-a disparea cat de curind
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde rocco76 » 14 Apr 2012, 00:12

multumesc mult
sanatate
rocco76

Mesajde stefan sv » 16 Apr 2012, 20:42

trantorul scrie::?: Salutare, am si eu o intrebare in toamna lui 2011 am pastrat niste rame pline pentru primavara aceasta si am observat ca au inceput sa mucegaiasca
are ceva daca le le bag in stupi in primavara? Multumesc anticipat pentru cine imi va da un sfat.

buna sunt stefan tot din lisaura iar eu tin ramele intr-un dulap din plasa de sarma si nu am probleme
stefan sv

Următorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR