Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Cat laptisor de matca ....?

Mesajde moromete » 07 Mar 2012, 18:32

Va salut ,

Sunt nou pe forum, si in stuparit am mai lucrat ceva pe vremuri la batranu' meu.
As lua-o de la zero acum, ca poate vand la bloc si ma mut la casa .
Inainte de a ma apuca de stuparit asa la nivel de 20 de spupi acolo, vreau si eu sa-mi fac o socoteala.

D-aia vin si va intreb :

Cat laptisor de matca poti recolta de pe un stup ?

Admitem cazul ca esti priceput, ca lucrezi modern cu rame cu botci tot ce trebuie etc., ca stupul e puternic , ca e un an bun, ca au cules sau le hranesti artificial corespunzator samd.

Va multumesc anticipat.
moromete

Re: Cat laptisor de matca ....?

Mesajde lucky5strike » 07 Mar 2012, 23:52

Patru familii bune la kilogram.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde moromete » 08 Mar 2012, 10:01

lucky5strike scrie:Patru familii bune la kilogram.

Nu-i rau !

Multumesc de info !
moromete

Mesajde trantor » 09 Mar 2012, 11:47

am vazut intr-un film pus de Radomires
China face export de 35000 de tone pe an
asta inseamna 35000tone *1000 kg *4 familii obtinem 140 000 000 de familii WOW! ce industrie chimica au baietii!
pardon... ce apicultura trebuia sa spun...
....
trantor

Mesajde moromete » 13 Mar 2012, 18:48

trantor scrie:

am vazut intr-un film pus de Radomires
asta inseamna 35000tone *1000 kg *4 familii obtinem 140 000 000 de familii WOW! ce industrie chimica au baietii!

Pai , cu intrarea in UE noi romanii nu maia vem nici o protectie vamala... suntem ftuti de marii comercianti cum vor ei...
am aflat ca mierea se aduce din China in Polonia, unde o amesteca si mai apoi o vand ca fiinf europeana....
Si de unde cumpara consumatorul roman miere ? din hipermarket... !
vorbim de o concurenta neloiala care pe termen lung ne va aduce la sapa de lemn !
moromete

Mesajde lucky5strike » 13 Mar 2012, 23:52

Problema e ca pentru acest laptisor de matca trebuie descoperita sau creata o piata. Nu-i usor!

In conditiile in care, sa zic, am vazut cu surprindere pe anunturi apicole indivizi dubiosi cu preturi de vanzare naucitoare, la 4-500 lei/kg.

Pretul normal nu are cum sa fie sub 400 de euro!

:roll:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde moromete » 15 Mar 2012, 12:30

lucky5strike scrie:Problema e ca pentru acest laptisor de matca trebuie descoperita sau creata o piata. Nu-i usor!

In conditiile in care, sa zic, am vazut cu surprindere pe anunturi apicole indivizi dubiosi cu preturi de vanzare naucitoare, la 4-500 lei/kg.

Pretul normal nu are cum sa fie sub 400 de euro!

:roll:

Pai eu plec de la pretul final de vanzare de 2 lei/gram.
Marketingul il am in sange, nu crearea unei piate e problema mea, ci definirea unui prag minim de rentabilitate pentru a demara investitia.
Ma ingrijoreaza lispa de protectie a apicultorului roman fata de marfa din china, unde acolo au costuri de productie extrem de mici. :?
moromete

Mesajde lucky5strike » 15 Mar 2012, 23:37

trantor scrie:am vazut intr-un film pus de Radomires

Salut, nu-mi dau seama la ora asta unde e greseala, dar este!

35000 tone de laptisor mi se pare enorm, la atata nu cred ca ajunge nici productia mondiala, iar chinezii nu pot avea 140 mil familii. Fiindca, doar daca ar face in medie 20 kg pe familie, ar produce 2,8 mil tone miere... nu are cum, e mult prea mult!

Daca astea ar fi adevarate, nu stiu cum ar mai renta apicultura pe plai romanesc.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Geangu Cristian » 30 Apr 2012, 09:32

Apropos de acest subiect ,vreau si eu sa extrag ptru familie si ceva obligatii si nu stiu unde sa gasesc o pompa sau ceva util in acest sens, mai hobi mai accesibil la pret,
daca cineva poate sa ma indrume va rog respectuos
Multumesc anticipat
Geangu Cristian

Mesajde stefeug » 01 Mai 2012, 08:09

Chinezii folosesc matci speciale selectionate pentru productia de laptisor de matca. A. m. ligustica var. chinese. Cu aceste matci obtin productii medii de cca 1kg pe familie. Francezii (singurii in Europa care mai produc laptisor) importa aceste matci din China.
Mai trebuie mentionat ca la fiecare familie producatoare se mai folosesc 1-2 familii ajutatoare, deci cei 250-300g laptisor per familie se mai impart si cu familiile ajutatoare. deci media scade ...la 100-150g per familie. Sezonul la noi este unul scurt (1 aprilie - 1 august). In plus chinezii au cea mai mare viteza la transvazare ... nu se compara nici macar cu alti asiatici la asta!
stefeug

Mesajde victor s » 02 Mai 2012, 19:31

lucky5strike scrie:
Salut, nu-mi dau seama la ora asta unde e greseala, dar este!

Dom' profesor...au facut ei si oul cub, purceii mov si multe alte ciudatenii...
Avand in vedere faptul ca de-a lungul istoriei chinezii sunt un popor extrem de inovator (ei au inventat matasea, hartia, praful de pusca etc.)nimic nu ma mai poate surprinde din partea viitoarei puteri supreme mondiale...
Din pacate kitsch-ul chinezesc este recunoscut in intreaga lume.
Apropo de asta... o renumita fabrica de articole sportive din occident, a fost reprodusa in totalitate, pana la cel mai mic detaliu in China...
Paradoxul a fost ca si salariatii chinezi, erau fermi convinsi ca lucreaza pentru acea renumita fabrica occidentala...in realitate, totul era un fals... :lol:
Asadar, sa vedem cu ce ne vor mai uimi acest popor in viitor ! ;)
victor s

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR