Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

cine ma ajuta cu un stup?

Mesajde stupar3l » 14 Mar 2012, 15:05

Dragi stupari profesionisti... as vrea sa intru si eu in aceasta treaba a stuparitului si tot ce va rog este o donatie de un stup... pt ca as vrea sa fac practica... pt ca teorie am invatat destul si acum as incepe sa vad daca ceea ce am invatat pot pune in practica...

multumesc anticipat:)
stupar3l

Re: cine ma ajuta cu un stup?

Mesajde proapis13 » 14 Mar 2012, 17:31

Unde vrei sa primesti stupul???
La vechea adresa din Burchina Faso sau ceva mai aproape??? :lol:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde popik50 » 14 Mar 2012, 19:07

Il trimitem in Congo dar vrem o adresa din jungla :lol:
popik50

Mesajde manu8388 » 14 Mar 2012, 19:27

vad ca tot ii cereti omului adresa, as vrea si eu 2 roi:) ca stupi am:D adresa mea o aveti , completa pe sunphoto:) daca tot sunteti asa darnici, eu tot la inceput sunt:d
manu8388

Mesajde aurelt60 » 20 Mar 2012, 14:18

Stuparule daca vrei sa inveti ceva nu ceri de pomana(daca vrei sa faci copii nu ceri femeia altuia se faci experiente de fecundare) te duci frumos si in luna mai rogi un stupar sa iti dea un roi, si daca nu ai lada iti faci matale ca asa este cel mai ieftin.Daca totusi vrei poti cumtara cu pretul pietii si asa vei avea grija de el ca ai dat ceva bani si nu vrei sa pierzi. Eu am un vecin care batea din picior ca vrea sa se apuce de crescut albine si a primit 3 roi si o familie de la mine pe care le-a lasat sa moara de foame peste iarna.Deci unde este fapta buna?
Ai grija ce iti doresti pentru ca este posibil sa se indeplineasca!
aurelt60

Mesajde balasbebe » 20 Mar 2012, 21:23

Anul trecut am dat de pomana foarte multi roi. Din pacate pana la ora asta nici unul nu mai traieste.
Da, daca dai niste bani o sa-i pretuiesti si mai mult. Daca le-ar fi dat de mancare. Dar nici macar zaharul nu a avut atata bun simt sa-l dizolve.
Am vrut sa fac un bine dar a iesit prost.Pacat de bietele albine nevinovate.
balasbebe

Mesajde B-father » 20 Mar 2012, 21:32

Mai sunt unii care dau si bani pe albine si tot nu au grija de ele.
Anul trecut am ajutat o cunostinta de si-a cumparat 5 familii . I-am dat imprumut lazi de-a mele pana si le-a facut pe ale lui, afumator rame ,FA i-am facut 3 roi, si i le-am aranjat de vre-o trei ori peste vara.
Ce m-a deranjat e ca nu s-a ocupat el de ele ca sa invete ceva. Cand nu puteam sa ajung eu chema pe alt stupar sa ii lucreze in stupi si ala schimba totul. Eu puneam folia el o dadea jos, eu puneam FA undeva il gaseam altundeva si altele asemenea.
Asta toamna a trebuit sa ma tin de ei sa ii aranjeze cat-de-cat iar in primavara sa ma rog de el sa ii verifice daca mai au mancare.
Asa ca m-am lasat de facut ucenici nu de ciuda sau de orgolios ci de mila albinelor.
B-father

Mesajde Bee Happy » 20 Mar 2012, 22:03

Stupar3l, unde ai disparut?
Nu te lasa intimidat de mesajele cu care ai fost intampinat. Stuparul a fost invatat de catre albina cum sa intepe. Dar face bine la sanatate. Vino inapoi, pune localitatea de unde esti la avatar si convinge-ne (de fapt convinge-i pe profesionisti, ca asa ai spus) ca meriti stupul.
Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

Mesajde Ioan Guist » 20 Mar 2012, 22:09

stupar3l scrie:Dragi stupari profesionisti... as vrea sa intru si eu in aceasta treaba a stuparitului si tot ce va rog este o donatie de un stup... pt ca as vrea sa fac practica... pt ca teorie am invatat destul si acum as incepe sa vad daca ceea ce am invatat pot pune in practica...

multumesc anticipat:)

Stupar3l,
Nu stiu cat ai stat sa gandesti , dar uite, incerc eu sa te ajut nitel in demersul tau.
Daca cineva iese pe strada si cere un leu sau un ciocan si o secera ori un stup, se cheama ca e ...cersetor.Romanii, trec pe langa si ici...colo din cauza imaginii omului, se poate intampa sa se indure cineva.Oricum, e dificil sa cred ca cineva va intra in gradina si va lua un stup sa-l duca la omul cu pricina ...acasa.
Pe internet, lipsa contactului vizual, posibilitatea ca sub un user sa stea o bascalie sau o poanta ori un lenes este mare.Deci, slabe sanse.

Uite.Cred ca era muuuult mai ...potrivit, mai corect sau mai folositor pentru tine, daca veneai cu urmatorul text:"om cu chef de munca, vreau sa lucrez cu plata in roi sau familii de albine".Sau " vreau sa merit un stup.Ce pot sa fac pentru asta?"
Asa, mie unul, mai repede (in cazul ca-mi propun sa dau moca 3 stupi) ma duc la un vecin pe care-l cunosc ca se descurca greu si ca ar vrea sa ...munceasca.
Ca ...sa iau de pe net un om (ce poate chiar se bucura de donatie) ce va pierde stupul din mana dupa primul an, ma doare sufletul.

Tu, ai postat primul mesaj pintr-o cerere.Cine esti? Geoana cel fara de partid? Voiculescu cel oportunist? Omul de la fisc? DNA-ul? cine? Si eu care chiar am un stup de dat...cui sa-l dau? Lu ...nenea nimeni?Sa-l dau asa...ca si cum nu conteaza? Fiecare albina conteaza.

Eu sper totusi sa revii cu incercarea.De data asta insa pe alte baza.

Uite ca fapt divers.O famile costa 4-500.Bun.Ce poti face tu pentru a castiga aceasta familie?? Poti sa-mi dai pentru camion si remorca...ITP-ul?Poti sa-mi cureti de primavara ferma? Poti sa insarmezi 2000 de rame?

Sincer.Cred ca poti.Trebuie doar sa si vrei.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde stupar3l » 18 Iul 2012, 16:58

Salutare salutare,

Va multumesc pentru ironiile voastre si pentru mesajul de incurajare pentru altii...

Tot ce este clar este ca am postat pe un forum unde nu ma asteptam sa am asa feedback si apreciez ca am primit asa mesaje si lipsa prezentei mele se datoreaza faptului ca am fost prins in activitatea de intermediere dintre stupari si asociatiile apicole... munca de informare, la asta ma pricep si cred ca ma pricep si la munca de lamurire a albnelor ca sa roiasca in noul meu stup pe care inca nu l-am primit... sper ca prin bunavointa unui stupar sufletist sa pt primi un stup...

al vostru prieten...
stupar3l

Mesajde Dragos2006 » 18 Iul 2012, 18:37

Ori eu sunt cu capul ori a disparut un topic deschis de stupar3l ! in sfarsit...
Daca ai un CV bun si informatii interesante ai o familie de albine de la mine !
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde Cristian IONITA » 18 Iul 2012, 18:49

uite acum regret ca nu mai am posibilitatea de a verifica niste IP-uri ... as baga mana-n foc ca mi-ar rezulta ceva foarte asemanator intre IP-ul lui Dragos2006 si stupar3l .... ca prea se aplica treaba cu o mana spala pe alta si ambele spala fata ....
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Dragos2006 » 18 Iul 2012, 19:04

cred ca altul e cu capul ! rog administratorul sa verifice cele doua IP-uri si sa confirme sau sa infirme daca eu sunt si in spatele userului stupar3l !
Dragos2006

Mesajde lucky5strike » 19 Iul 2012, 00:01

Nimic in neregula cu IP.

Stupar3l, detaliaza chestia cum ca vrei sa primesti un stup... mie imi suna putin aiurea... dar in fine, de apreciat ca o spui direct.

Daca te apuci de pe acum de stuparit, poti aspira la o sponsorizare sezonul viitor - viewtopic.php?f=60&t=157

Dar trebuie s-o meriti, ca nu-i chiar pe gratis.

:)
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde stupar3l » 19 Iul 2012, 13:51

Nu e nici o legatura intre mine si dragos... apreciez la dragos ca vrea sa afle un cv de la mine si o sa-l ofer...

Cine sunt eu?
Sunt din Ramnicu Valcea, doresc sa incep o activitate in stuparit, mi-am luat un teren in arenda si vreau sa ma dezvolt cu stupii, incet incet pe langa agricultura pe care vreau sa o incep pe terenul arendat...
Terenul este la 15 km de Valcea spre Pitesti, o zona bogata in salcam...

Poate poate ca s-o gasi cineva din apropiere ca sa ma ajute cu un stup!!!

Legat de ceea ce spunea Ioan Guist: sa stii prietene drag ca nu sunt pupincurist ca sa arunc vorbe dulci ca sa fac pe cineva sa isi faca mila de mine... eu nu cersesc ci doresc pur si simplu sa primesc in dar un stup... pentru ca si un dar este pretuit la fel ca un lucru pe care-l cumpar....

al vostru stupar3l
stupar3l

Mesajde Dragos2006 » 19 Iul 2012, 16:03

Cred ca stimabilul Ionita trebuie sa-mi ceara scuze deoarece m-a acuzat pe nedrept de clonare de conturi , asta doar daca are onoare in sange.

Acum sa revenim la domnul stupar : spuneati ca ati dat consultanta la mai multe forme asociative , ne puteti spune care sunt acelea ?
Dragos2006

Următorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR