Am mutat in zilele trecute un stup la vreo 3 metri. Pot avea probleme din aceasta cauza?
multumesc anticipat pentru ajutor.
Maier Zoltan scrie:Am mutat in zilele trecute un stup la vreo 3 metri. Pot avea probleme din aceasta cauza?
multumesc anticipat pentru ajutor.
iunicu scrie:Poate la cules nu zboara 4 km. daca are cules in preajma stupului, dar ca sa-si caute stupul se poate intoarce si de la 6 km. Mai bine nu risca la 4 km. ca sa nu te trezesti cu albina culegatoare orbecaind prin actuala locatie dupa cutiile care nu mai sunt.
pescaru scrie:mai faceti probe cu mutarea , cand muti stupii pe aceeasi vatra ,pe acelasi suport si 20cm sant multi ,albina tinde sa intre pe acelasi culoar ca si directie cand ii muti veti observa ca albina va tinde sa intre in celalalt colt al urdinisului ,la distante mari alta discutie.
aliuta2000 scrie:eu nu intelg de ce nu ii lasa asa momentan si ii muta mai tarziu
laur1 scrie:daca vrei sa-i muti de tot iti dau adresa:))))
vio-trutza scrie:aliuta2000 scrie:eu nu intelg de ce nu ii lasa asa momentan si ii muta mai tarziu
pai am zis ca nu sunt cu urdinisu catre sud si e dezordine mare acolo si nu ma pot invarti bine pe langa ei. Am fost nepregatit cand mi s-au adus si nu am apucat sa amenajez vatra (mi-au fost adusi mai repede de cat ma asteptam). Dar pana la urma cred ca o sa il las momentan asa, mai ales pana vad ce voi face cu alergia pe care am capatato. Poate voi fi nevoit sa ii mut de tot.
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 10 vizitatori