Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Locatie noua

Mesajde Vlad2N » 12 Iun 2012, 08:29

Va salut. Am 2 roi de pe la sfarzitul lui mai. In primavara viitoare ma gandeam sa ii mut intr-o livada. Sa ii asez astfel incat dimineata sa bata soarele pe ei si dupa masa sa fie la umbra. Pentru asta i-as pune sub niste pruni. Problema e toamna cand sunt coapte prunele o sa cada pe stupi... Asta nu prea e convenabil, asa-i?
"Sanitas est simetria, morbum autem ametria."
Vlad2N

Re: Locatie noua

Mesajde un OM » 12 Iun 2012, 08:46

Pui un cos peste fiecare stup. Adunate gata.
un OM

Mesajde Vlad2N » 12 Iun 2012, 08:50

Idee buna. Mersi. Totusi o sa incerc sa ii pun astfel incat sa nu cada prunele pe ei(si in acelasi timp sa aiba si umbra), iar daca nu reusesc o sa urmez sfatul tau.
"Sanitas est simetria, morbum autem ametria."
Vlad2N

Mesajde un OM » 12 Iun 2012, 09:09

Imi pare bine ca nu te-ai suparat pentru ideea "nastrusnica" de mai sus. Ideea de baza este sa nu luati foarte tragic vreo nedumerire,vreo situatie neintalnita.Nu se intampla mai nimc daca cadeau cateva prune, bine asta nu inseamna sa aiba cadenta de 1 pe minut, alstfel albinele devin nervoase si vai de fundul celui care lucreaza intr-un asemenea stup. Daca are sita antivaroua, sau ceva sita in podisor coroborata cu urdinisul majorat albinele suporta destul de bine canicula. Un sfat totusi: ridica-le 40-50 cm. de la sol pe un postament. Nu pe cutii de bere (cum des folosesc eu), deoarece ai probleme iarna cu viscolul, poate astupa usor stupii.
un OM

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR