Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Matci disparute

Mesajde milubogdan » 26 Iun 2012, 21:38

Salutare dragi apicultori. Am o problema si nu reusesc sa gasesc cauza. La o verificare de rutina am descoperit intr-un stup ca lipsea matca. Dupa cateva zile in alt stup aceeasi problema. Nu am gasit oua in nici unul, doar puiet de cateva zile. De asemenea nu am gasit nici botci decat la cateva zile de la sesizarea disparitiei. De roit nu se pune problema daca nu erau botci plus ca in cazul roilor primari se cam observa albina lipsa. In cei doi stupi totul era in regula. Mentionez ca astea doua erau cele mai bune matci din mica mea stupina si familiile cele mai puternice. Se poate sa moara de "batranete". Chiar nu-mi dau seama ce s-ar fi putut intampla. Sanatate maxima.
milubogdan

Re: Matci disparute

Mesajde popageorgian » 26 Iun 2012, 21:58

daca regina erea batrana nu murea subit. probabil le-ai strivit intre rame/ vei vedea zilele urmatoare botci de salvare!
http://popageorgian86.sunphoto.ro/

Un om cinstit este cea mai nobila lucrare a Lui Dumnezeu
popageorgian

Mesajde teinegru64 » 26 Iun 2012, 22:54

Uneori laudand o matca , și aratand stupul cu degetul ...matca dispare subit.Batranii zic ca se deoache..... Pentru asta este un descantec ....lacat la gura si, prietenii se invita doar ...la restaurant.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde paul » 26 Iun 2012, 22:58

teinegru64 scrie:Uneori laudand o matca , și aratand stupul cu degetul ...matca dispare subit.Batranii zic ca se deoache..... Pentru asta este un descantec ....lacat la gura si, prietenii se invita doar ...la restaurant.

Ce baba te-ai facut mai Teiule ... :lol: :lol: :lol:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde stroe » 26 Iun 2012, 23:01

Este posibil si de batranete dar trebuia sa incerce schimbarea linistita. Poate a incercat schimbare si nu a reusit. O matca batrana se cunoaste dupa ramele de puiet.
stroe

Mesajde milubogdan » 27 Iun 2012, 00:10

De strivit nu se pune problema. Am verificat primul stup cu exact o saptamana inainte de vizita relatata mai sus, vizita la care nu erau oua dar erau larve de 3-4 zile deci necazul s-a intamplat intre verificari de aceea nu-mi dau seama ce s-ar fi putut intampla.
milubogdan

Mesajde milubogdan » 27 Iun 2012, 00:13

Intr-adevar le-am deocheat un pic :D . De multe ori batranii au dreptate. Ceva paranormal s-o fi intamplat. Multumesc de raspunsuri.
milubogdan

Mesajde victor s » 27 Iun 2012, 17:22

teinegru64 scrie:.lacat la gura si, prietenii se invita doar ...la restaurant.

Inca un sfat de pus in rama...perfect adevarat !
victor s

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR