Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

cuibul pentru iernat

Mesajde dumy academy » 22 Sep 2012, 21:39

cuibul pentru iernat intotdeauna se formeaza pe parteadreapta a stupului (ma refer cand stai in spatele lui )
dumy academy

Re: cuibul pentru iernat

Mesajde paul » 22 Sep 2012, 21:43

Cuibul pentru iernat se formeaza intotdeauna ... pe stanga !
Sau pe mijloc !
Mai Academie , iar dai dume ... pe aici ???
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Avram Sorin » 22 Sep 2012, 21:50

eu zic din experienta ca e ca la barbati. Fiecare cum e obisnuit se poate si pe dreapta si pe stanga.
Telefon : 0732.406.209
www.dapis.ro Stupina Avram
Avram Sorin

Mesajde paul » 22 Sep 2012, 21:59

Avram Sorin scrie:eu zic din experienta ca e ca la barbati. Fiecare cum e obisnuit se poate si pe dreapta si pe stanga.

Nu Sorine ,astuia ii place sa se creada ... spiritual ! O mai comis-o el in primavara ... Da el nu stie ca eu cand mi-am luat licenta , el mergea in clasa I-a . Si mi-am luat-o ... la Academie ! :oops: :oops: :oops:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde jenica67 » 22 Sep 2012, 22:16

de paul, cum iti sustii concluzia, ca ierneaza pe centru, sau stanga, care sunt motivele ? Ca si eu cred ca e mai bine pe dreapta.
jenica67

Mesajde paul » 22 Sep 2012, 22:22

jenica67 scrie:de paul, cum iti sustii concluzia, ca ierneaza pe centru, sau stanga, care sunt motivele ? Ca si eu cred ca e mai bine pe dreapta.

Jenica ... ierneaza in dreptul urdinisului .Daca am urdinisul pe stanga ... ierneaza pe stanga , daca-i pe centru ... pe centru !
Eu le iernez pe centru , diafragma stg-dr , urdinisul deschis pe pozitia ... vara , cu gratia antisoareci anexata ...
Nu am urdinis ... pe dreapta ! Si nici funduri ... AV !
paul

Mesajde Mircea_63 » 22 Sep 2012, 22:32

1 Orientarea stupului: cu urdinisul spre rasarit.=> dreapta spre sud, stanga nord.
2.Formarea cuibului peste iarna: spre partea insorita...din calcule iasa spre sud.

Stupii mei au cuibul format dinspre stanga spre dreapta, asa i-am luat pe primii si tot asa i-am format si roii, dar inca nu i-am restrans pentru iernat.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde iunicu » 22 Sep 2012, 22:46

Hai sa o luam babeste.
Stupii stau de obicei cu urdinisul spre sud.
Din est (stanga), rasare soarele si incalzeste prima data fata si partea stanga a cutiei.
La Amiaza cea mai expusa parte este fata cu urdinisul iar pe seara sunt expuse partea dreapta si fata stupului.
Acum sa vedem pe care parte strangem cuibul.
Eu personal am tras ramele pe partea cu rasaritul.

Imagine
Ultima oară modificat de iunicu pe 22 Sep 2012, 23:03, modificat 1 dată în total.
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde nae » 22 Sep 2012, 22:58

Nu-nu !(aici nu privim o harta /punerea in teren -N )(cand comanzi'' formatia'' stanga ta nu-i stanga formatiunii ...)
Cand lucrezi in stup (faci cuibul )stai in spate .. deci E in stanga /S in fata ...
nae

Mesajde iunicu » 22 Sep 2012, 23:01

Da Nae. Asa este, m-am incurcat in comenzi. Rectific imediat.
iunicu

Mesajde nae » 22 Sep 2012, 23:02

dumy academy scrie:cuibul pentru iernat intotdeauna se formeaza pe parteadreapta a stupului (ma refer cand stai in spatele lui )

La ME/MER sau cei care nu scot rame (clopot ) ?
Eu il fac spre stanga (E) ca asa m-am invatat , in dreapta imi vine peste mana .
nae

Mesajde dumy academy » 22 Sep 2012, 23:19

paulica nimica nu stii cuiburile se formeaza in partea dreapta spre apus.......pentru ca vantul iarna bate din partea sanga de la rasarit
dumy academy

Mesajde iunicu » 22 Sep 2012, 23:27

Vantul nu influenteaza temperatura decat daca subiectul are umiditate. Lazile noastre sunt, sau ar trebui sa fie uscate la exterior deci vantul nu ar trebui sa infuenteze temperatura peretelui de lada.
iunicu

Mesajde paul » 22 Sep 2012, 23:35

dumy academy scrie:paulica nimica nu stii cuiburile se formeaza in partea dreapta spre apus.......pentru ca vantul iarna bate din partea sanga de la rasarit

Auzi mai ... academie ... daca stii asa bine , de ce mai intrebi :?: Sau iti place sa ne scoti la tabla ??? Banuiesc ca ai detestat lucrul acesta si acum ... refulezi ! La cei 10 ani "vechime in bransa" pui intrebari de ... anul I ! Sau , iar o dai ca si cu ... introducerea "in viata" a matcilor virgine ???
Dumi ... eu i-am iernat pe stanga ! Si au iesit toti in primavara !!!
Paulica ... nestiutoru'
paul

Mesajde nae » 22 Sep 2012, 23:38

dumy academy scrie:paulica nimica nu stii cuiburile se formeaza in partea dreapta spre apus.......pentru ca vantul iarna bate din partea sanga de la rasarit

Bine . :idea:
Daca -mi ziceai ceva de temperatura (dupa ora 12 :idea: ) ...
nae

Mesajde jenica67 » 23 Sep 2012, 08:45

Eu i-am iernat spre dreapta, din urmatorul considerent : dimineata stupul este incalzut in partea stanga, dar temperatura afara todeauna este mai scazuta. Daca cuibul este spre dreapta, dupamiaza el va beneficia de temperaturi mult mai mari, decat daca este pe partea stanga. Este adevarat ca eu prin pozitia terenului, am stupii orientati cu urdinisul spre sud-est, si daca am ghemul spre dreapta, voi avea dou pereti incalziti in timpul zilei, peretele fata si peretele drept in mod special. Am un stup care nu pot sa il pun pe partea dreapta ca a construit sub hranitor pana jos si a lipit fagurele de perete, fiind plin de miere o sa il las asa pana la primavara.
jenica67

Următorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR