Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Ajutor la inceput

Mesajde codrinpantea » 27 Ian 2013, 16:01

Buna ziua! sant nou pe forum si de asemenea nou in apicultura.Am inceput deja documentarea in vederea achizitionari catorva famili de albine, sant din Oradea, Jud.Bihor, daca nu este evident voi sublinia faptul ca nu pot tine familile in Oradea sau in periferiile aferente(aprobarile, costurile terenului , etc)Asa ca as vrea sa va intreb, unde considerati dumneavoastra ca ar fi bine sa imi achizitionez un teren, nu ma astept la raspunsuri gen, ,,langa padurea de salcam de la Valea lui Mihai'', sa fie la o distanta decenta de oras(max.40 km) dar sa aibe cat de cat si un potential apicol.Cei care sant din judetul Bihor poate ma pot ajuta cu cateva sfaturi.Nu as avea nevoie de o suprafata mare, fiind la inceput nici nu este nevoie, tin sa mentionez ca as vrea pe viitor sa ma dezvolt din asta poate chiar accesarea unor fonduri europene, astfel ca, daca stiti o zona , aproape de oras, spatiul ieftin, potential apicol(o padure langa, o plantatie de floarea soarelui, de trifoi, etc) si poate chiar sa fie considerata zona defavorizata(lucru necesat accesarii de fonduri europene) , va rog sa spuneti.
Cu respect, Pantea Codrin.
codrinpantea

Re: Ajutor la inceput

Mesajde ovidiu_78 » 28 Ian 2013, 01:57

Salut,nu stiu unde vrei tu sa iei teren pe langa oras,ca sunt scumpe,dar nici nu ai zis cu cate familii te-ai gandit sa incepi,desi nu ar fi bine sa incepi cu un nr mare,daca nici nu prea ai experienta
Trebuie sa te gandesti la multe aspecte,zona melifera,vei face sau nu pastoral,vor fi in siguranta stupii tai unde ii vei tine?oricum jos la campie nu ti-as recomanda,din cauza monoculturilor,mai bine orienteaza-te spre deal-munte....si citeste mult...si aici pe forum,e plin de informatie

Bine ai venit pe forum!!!
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Re: Ajutor la inceput

Mesajde codrinpantea » 29 Ian 2013, 20:03

Multumesc pentru urare! Eu intentionez sa fac doar stationar , poate daca imi va permite si bugetul voi merge si in pastoral.Cat despre stupi, intentionez sa incep cu 5-8 , la inceput insa as vrea sa ma dezvolt continuu pe parcursul anilor.Daca stiti o zona cu dezvoltare apicola medie, nu ma intereseaza ceva extraordinar, cat sa am o productie decenta, un teren la un pret avantajos si dupa cum am specificat si mai sus, la maxim 40 km de oras.
Multumesc anticipat, Pantea Codrin!
codrinpantea

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR