Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

ajutor blocarea cuiburiilor cu polen

Mesajde valentin27 » 13 Apr 2013, 16:24

astazi am schimbat 3-4 cutii si am pus folii deasupra si am constatat ca cuibul este blocat cu polen marginasele full cu polen cu coroana de pe rama cu puiet la fel full cu polen si mancare nu prea au , miere pe rame la rezerva nu am :( chiar nu stiu ce sa mai fac :(
valentin27

Re: ajutor blocarea cuiburiilor cu polen

Mesajde Mircea_63 » 13 Apr 2013, 16:32

Scoti o rama de polen si o pui la pastrare, o inlocuiesti cu o rama cu fagure si in hranitor le administrezi sirop. Daca ai o densitate mare de populatie, poti introduce pur si simplu inca un fagure si sirop, dar ramele cu polen scoase acum si puse la pastrare iti vor prinde foarte bine prin august cand e foarte posibila o lipsa de polen.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde balasbebe » 14 Apr 2013, 06:56

Da-le de mancare, si lasa ramele asa cum sunt. Nu se poate pastra o rama cu pastura sau cu polen pana in august. O sa faca molii. Albinele stiu mai bine ce sa faca. O sa mai fie si perioade mai grele, cu ploi sau frig si sa vezi ce bine o sa le fie.
balasbebe

Mesajde valentin27 » 14 Apr 2013, 10:01

multumesc frumos pt info
valentin27

Mesajde nicu has » 14 Apr 2013, 11:52

dale sirop si mai largeste cuibul ca cate o rama in cazul in care este blocat pt ai permite matci sa depuna ouo incontinuare
nicu has

Mesajde bostina constantin » 14 Apr 2013, 21:58

Acelasi lucru l-am constatat si eu azi, chiar facusera cupe pt botci la o colonie care o pun in poza, am facut cum a zis mai sus colegul Bebe [Balas], la doua colonii [familii], am spart cuibul cu o foita si am mai bagat una [foita], dupa ultima rama cu puiet.
Am descapacit o rama cu miere si coronite la rame cu puiet [sa traiesti Andrei i], ca s-a facut deja cald.
SUnt multumit de ce am gasit in colonii, poate maine o sa detaliez ;) Il salut si pe Mirel si pe toti colegii de forum :)
Am multe de povestit :o
Sanatate la toti :D
Fişiere ataşate
DSC03091 (Medium).JPG
DSC03089 (Medium).JPG
bostina constantin

Mesajde ignatov andrei » 14 Apr 2013, 22:20

valentin27 scrie:astazi am schimbat 3-4 cutii si am pus folii deasupra si am constatat ca cuibul este blocat cu polen marginasele full cu polen cu coroana de pe rama cu puiet la fel full cu polen si mancare nu prea au , miere pe rame la rezerva nu am :( chiar nu stiu ce sa mai fac :(

Si pentru asta trebuie sa plangi?!? Bine ca este! Nici nu spui cate rame are cuibul, cate dintre ele sunt cu puiet, daca sunt acoperite bine cu albina...
Trage "marginasa" cu pastura (rama dinspre apicultor) si pune in locul ei o rama doar cu sirop. Dupa doua zile te uiti din nou.
ignatov andrei

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR