Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

roi de albine din mai

Mesajde stuparul tanar » 11 Mai 2013, 15:39

Salut. In urma cu aproape 2 saptamani, am primit de la un prieten un roi de albine pe 5 rame care avea pe o rama 4 botci din care sa iasa matca. El mi-a zis ca maxim in 20 mai matca trebuie sa iasa si sa fie imperechiata. Azi m-am dus sa verific roiul, am vazut ca botcile erau gaurite(au iesit matcile din ele) dar nu am vazut matca pe nici o rama.
Imi puteti spune ce sar fi putut intampla cu matca?Si daca a murit sau a disparut ce trebuie facut la roi?
Multumesc!

p.s.Cand am verificat stupul albinele nu erau agitate si nu pareau ca e ceva in neregula. O ma ma mai uit si maine. poate ca nu am vazut matca(erau multe albine pe rame.
stuparul tanar

Re: roi de albine din mai

Mesajde vslsilviu » 11 Mai 2013, 15:54

cel mai probabil nu ai vazut matca (matcile); parerea mea este sa le lasi linistite si peste vreo 2 saptamani (faci tu socoteala exacta) verifici daca pe rame exista oua/puiet... raspunsul cel mai sigur...

Spor!
vslsilviu

Re: roi de albine din mai

Mesajde aliuta2000 » 11 Mai 2013, 18:20

liniste si tutun ca ramai fara ea(ele) ... NU mai cauta in ae inca 3-5 + 3-5 zile , deci liniste
A.D.
aliuta2000

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR