Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

procurare matci in numar modest

Mesajde aiudeanu » 14 Mai 2013, 14:50

Am probleme cu 2 stupi din cei 9 pe care-i am in zona Aiudului (jud. Alba), adica unul s-a bezmeticit si celalalt are regina batrina si cu probleme, dezvoltind in exces larvele de trintori fata de cele de albine lucratoare.
Am incercat pe diverse cai (internet, magazine apicola, telefoane) sa obtin 2-3 regine pentru ei, dar marea majoritate a celor care-au raspuns nu primesc decit comenzi in numar mare.
Cine ma poate ajuta, in situatia in care nu sunt decit un apicultor care vrea sa-si salveze 2 familii si nu sa fac productie, care oricum, pare mai mult decit problematica anul acesta! Cel putin la salcim!
aiudeanu

Re: procurare matci in numar modest

Mesajde aliuta2000 » 15 Mai 2013, 14:22

salut ,
te poti ajuta singur ... cel care are matca batrana poate ajuta prin mutilarea ei la schimbare linistita unde vor face albinele mai mult de o botca (si daca ai 2 una intr-un stup , una in cel de-al 2-lea )
la cel besmeticit ...... e greu daca albina sa apucat sa depuna oua ... e greu .. citeste ce recomanda cei patiti si decizi ce vrei sa faci ....cu el .
A.D.
aliuta2000

Mesajde nelutzu-api-cool » 17 Iun 2013, 19:19

aiudeanu scrie:Am probleme cu 2 stupi din cei 9 pe care-i am in zona Aiudului (jud. Alba), adica unul s-a bezmeticit si celalalt are regina batrina si cu probleme, dezvoltind in exces larvele de trintori fata de cele de albine lucratoare.
Am incercat pe diverse cai (internet, magazine apicola, telefoane) sa obtin 2-3 regine pentru ei, dar marea majoritate a celor care-au raspuns nu primesc decit comenzi in numar mare.
Cine ma poate ajuta, in situatia in care nu sunt decit un apicultor care vrea sa-si salveze 2 familii si nu sa fac productie, care oricum, pare mai mult decit problematica anul acesta! Cel putin la salcim!

Salut, ma bucur ca mai gasesc un conjudetean de-al meu pe forum. :) Problema cea mai mare e la stupul bezmetic, care practic e aproape imposibil de recuperat, iar, in ceea ce priveste matca batrana, o poti inlocui, mai ales ca acum e sezonul roirilor, si nu cred ca din 9 stupi niciunul nu si-a tras botci.. :?
Vreau ca tot omul să priceapă
Această diferenţă mare:
Albina moare când înţeapă
Iar el, de nu înţeapă, moare!

http://nelutuapicool.sunphoto.ro
nelutzu-api-cool

Mesajde davcosti » 18 Iun 2013, 15:16

N-am citit mai devreme - Încearcă la APICRIS Iași.Eu am cumpărat pe 29 mai 2013,(doar două)foarte rapizi și serioși.
Am comandat telefonic azi la 13 și a doua zi le ridicam din Pitești,nu vine sprint curierul în toate localitățile
-doar în cel unde au sedii.Îi găsiți la secțiunea -Stupăritul ‹ MATERIAL BIOLOGIC ‹ VANZARI MATERIAL BIOLOGIC.
Mai multe amănunte vei găsi pe MP la tine! Nu avem voie de linkuri reclamă!
davcosti

Mesajde cristi_vidican » 18 Iun 2013, 18:02

Când ai de cumpărat mătci în nr mic, e bine să te asociezi cu cineva mai mare sau să fiți 2 mai mici.
Dacă insiști și dacă prinzi un producător mai milos, îți trimite și 2-3, mai greu, dar nu e imposibil.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR