Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

storsul mierii

Mesajde imih » 28 Mai 2013, 09:27

Salutare la toata lumea!
Am o mica problema, nu am stors inca salcamul si azi cum a iesit soarele dupa atatea zile cu ploi asi dori sa ma bag sa scot ramele sa le storc dar problema e ca nu sunt toate capacite Ce ziceti ca ar trebui sa fac?
imih

Re: storsul mierii

Mesajde TmZ » 28 Mai 2013, 09:30

poti sa scoti fara probleme,asa a fost si la mine,eventual dupa ce extragi sa pui peste bidonul/bidoanele de miere un tifon pentru eliminarea apei din ea
Trebuie sa incerci necontenit sa urci foarte sus daca vrei sa vezi foarte departe...
TmZ

Mesajde Mircea_63 » 28 Mai 2013, 09:45

imih, poti stoarce linistit. Daca ai culcat rama si nu curge, eventual daca o scuturi si nu curge, este destul de maturata. Ramele cu coronita pot fi stoarse. Daca a inceput capacitul e in regula.
Vad ca e frig afara. Merge mai eficient daca duci ramele la caldura si centrifughezi in incapere incalzita, deoarece curge mierea mai usor.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde imih » 28 Mai 2013, 13:55

multumesc mult pt ajutor
mai am o intrebare cum realizez stoarcerea sa nu am imluritati? am luat imprumut o centrifuga ce mai am nevoie? am scos 8 rame de la 4 stupi prima recolta din viat mea de alicultpr:)
imih

Mesajde Mircea_63 » 28 Mai 2013, 14:25

O strecuratoare ca aia de ceai, dar mai rara. Eu n-am tinut cont si am stors brut, apoi o parte din impuritati s-a ridicat si cealalta a sedimentat. Oricum impuritatile sunt foarte putine.

Daca e tangentiala, prima tura da incet si dupa ce ai golit partea mare mai intorci o data si dai turatie, asta ca sa nu rupi fagurii.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde imih » 29 Mai 2013, 23:06

Mersi mult pentru sugestii.
Am reusit sa storc din 7 rame 12 kg de miere :) prima mea recolta :). Am folosit o sita de cernut , au trecut putine impuritati dar este destul de ok . O sa vreau sa-mi iau o sita calumea pentru urmatoarea recolta .
Astazi am mai facut o familie, acum astept sa isi traga botca.
Multumesc mult pentru sugestii :)
imih

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR