Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Stimularea roiului

Mesajde slucianus » 11 Iun 2013, 12:55

Va salut.
Am cumparat acum cateva zile doua roiuri pe 4 rame.
Ce ar trebui sa fac ca sa asigur dezvoltarea cat mai rapida a acestora? Sa le hranesc cu sirop?
Mie mi-au mai ramas din toamna cateva rame cu mire in ele. Este suficient daca le pun cate o rama dupa diafragma?
Datimi cateva sfaturi.
Va multumesc.
slucianus

Re: Stimularea roiului

Mesajde dorindafi » 11 Iun 2013, 18:51

pai cum tzi-au ramas rame cu miere din toamna daca numai ce i-ai cumparat :roll:
mai bine spunene toata povestea
dorindafi

Mesajde Dila Daniel » 11 Iun 2013, 19:01

slucianus scrie:Va salut.
Am cumparat acum cateva zile doua roiuri pe 4 rame.
Ce ar trebui sa fac ca sa asigur dezvoltarea cat mai rapida a acestora? Sa le hranesc cu sirop?
Mie mi-au mai ramas din toamna cateva rame cu mire in ele. Este suficient daca le pun cate o rama dupa diafragma?
Datimi cateva sfaturi.
Va multumesc.

Da, este foarte bine daca le dai dupa diafragma!(sa le-o descapacesti daca este capacita)
Daca roiurile au totusi rezerve suficiente,mai bine le opresti sa largesti cuibul cu ele mai tarziu cand va fi nevoie.
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde proapis13 » 11 Iun 2013, 21:21

Daca mai ai miere de la stupii de anul trecut s-ar putea sa stii ce trebuie facut
daca nu stii si ai gresit anul trecut nu mai repeta greselile ca si la anul o sa pui aceeasi intrebare
Raspunsul tau se gaseste la adresa de mai jos;
viewtopic.php?f=7&t=101&hilit=roiurilor#p660
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde slucianus » 11 Iun 2013, 21:27

Mi-a murit un roi in primavara iar in toamna cand am stramtorat cuibul mi-au ramas cateva rame cu miere, nu pline dar au destul.
slucianus

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR