Buna ziua,
Sunt incepator, am 5 stupi, dintre care 1 a fost rezultatul unei divizari, nereusite. Am gasit ouat multiplu in rame si fiindca nu era multa albina l-am scuturat. Acum plecand de la acest incident am inceput verificari amanuntite. Ceilalti 4 sunt stupi cu familii puternice sau cel putin asa credeam. Acum 2 saptamani am facut extractie la 2 dintre ei. Aveau magazii de 1/2 si erau ceva rame cu miere in magazie. La extractie nu am verificat stupii, ma refer la albina din corpul de 1/1. Ieri am fost sa ma uit in stupi si am observat ca cei 2 puternici din care am facut extractie nu au nici un pic de ouat. Albina este pe toate cele 10 rame. La momentul extractiei si magaziile aveau albina, dar acum este foarte putina albina in magazii. Cei drept au fost 2 saptamani de ploi pe la noi.
Acum nu stiu ce sa fac. Imi este teama sa nu-i pierd. Cred ca sunt pe punctul de a se bezmetici. In acesti 2 stupi albina este agitata. Nici botci nu am vazut, dar cred ca-i din cauza lipsei de ouat. Posibil sa fi pierdut matca?
Va multumesc mult pentru sfaturi.