Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Comportament albine

Mesajde ro_geo » 10 Oct 2013, 10:31

Vreau sa apelez si eu la apicultori cu experienta de pe acest forum sa ne mai arunce si noua apicultorilor incepatori cate o farama din experienta lor. Eu personal nu stiu nimica despre comportamentele albinelor. De exemplu acum doua sambate am deschis stupi am dat jos podisurul iar pe leatul superior pe rama au iesit cateva albine care stateau cu acul in sus si dadeau din aripi foarte repede. Banuiesc ca ma avertizau ca nu le place sa umblu eu la stup e bine totusi ca nu ma intepat niciuna. Apicultori incepatori asa ca mine puteti sa comletati topicul cu intrebari asa tampite ca ale mele, nu de alta dar nu as vrea sa fiu singurul incepator de pe aicea :)
Astept raspunsuri pe masura de la cei cu experienta sau cel putin cu mai multa experienta ca mine.
Va multumesc
Ai grija ce iti doresti... ca ti se poate indeplini !!!
ro_geo

Re: Comportament albine

Mesajde duma » 10 Oct 2013, 12:42

ro_geo scrie:Vreau sa apelez si eu la apicultori cu experienta de pe acest forum sa ne mai arunce si noua apicultorilor incepatori cate o farama din experienta lor. Eu personal nu stiu nimica despre comportamentele albinelor. De exemplu acum doua sambate am deschis stupi am dat jos podisurul iar pe leatul superior pe rama au iesit cateva albine care stateau cu acul in sus si dadeau din aripi foarte repede. Banuiesc ca ma avertizau ca nu le place sa umblu eu la stup e bine totusi ca nu ma intepat niciuna. Apicultori incepatori asa ca mine puteti sa comletati topicul cu intrebari asa tampite ca ale mele, nu de alta dar nu as vrea sa fiu singurul incepator de pe aicea :)
Astept raspunsuri pe masura de la cei cu experienta sau cel putin cu mai multa experienta ca mine.
Va multumesc

Salut ! Stai linistit intrebarile nu sunt '' tampite '" eventual nu sunt puse la topicul unde trebuie sau formulate cum trebuie . Ori si ce intrebare are raspunsul ei ma un moment dat ! :lol:
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde CORNEL V. » 10 Oct 2013, 13:15

ro_geo scrie:Vreau sa apelez si eu la apicultori cu experienta de pe acest forum sa ne mai arunce si noua apicultorilor incepatori cate o farama din experienta lor. Eu personal nu stiu nimica despre comportamentele albinelor. De exemplu acum doua sambate am deschis stupi am dat jos podisurul iar pe leatul superior pe rama au iesit cateva albine care stateau cu acul in sus si dadeau din aripi foarte repede. Banuiesc ca ma avertizau ca nu le place sa umblu eu la stup e bine totusi ca nu ma intepat niciuna. Apicultori incepatori asa ca mine puteti sa comletati topicul cu intrebari asa tampite ca ale mele, nu de alta dar nu as vrea sa fiu singurul incepator de pe aicea :)
Va multumesc

Sa te uiti daca are matca
CORNEL V.

Mesajde Mircea_63 » 10 Oct 2013, 13:47

Albinele alea cu fundul in sus nu te ameninta pe tine ci emit feromoni din glanda Nasonov indicandu-i matcii locul stupului, iar bataia din aripi impreuna cu "amenintarea" aia cu acul sunt semne ca nu au matca. Poate totusi au...dar asta e comportamentul tipic in aceste cazuri. Nu au si un sunet aparte care seamana cu un planset?

De aceea spunea Cornel.V sa te uiti daca au matca. E foarte bine ca observi aceste amanunte.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde ro_geo » 10 Oct 2013, 14:31

Eu zic ca am postat unde trebuie topicul adica la incepatori intreaba fiindca in alta sectiune a forumului nu imi permit deoarece debea acum vreo 3 saptamani am deschis primul stup din viata mea. Adevarul e ca mam uitat eu cam lung dupa matca si nu am vazut niciuna am zis ca sunt eu incepator si nu stiu sa o recunosc si in perioda perioada asta nu ponteaza sa imi fie mai simplu sa imi dau seama. O sa ma uit sambata si o sa chem si "stuparu"care mia adus stupi acasa, daca nu imi arata matca vai de mama lui.
ro_geo

Mesajde Dila Daniel » 10 Oct 2013, 18:26

daca ai deschis stupul pe timp racoros si albinele parca ar fi vrut" sa stea in maini " cu acul in sus si aripile lasate mai in lateral si nu au un sunet foarte pronuntat....este ceva normal,ca un averisment si gata sa intepe cum le atingi.
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde proapis13 » 10 Oct 2013, 20:28

Scrie ce carte ai citit despre albine sa-ti spun peste ce pagina ai sarit ;) sigur acolo gaseai raspunsul.
Daca nu, vezi ca e un topic in care incepatorii intreaba, si unul intitulat Concurs.
La asta ultimul sunt si foto si e mai greu de inteles.
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde duma » 10 Oct 2013, 20:44

"Apicultori incepatori asa ca mine puteti sa comletati topicul cu intrebari asa tampite ca ale mele, nu de alta dar nu as vrea sa fiu singurul incepator de pe aicea :)"
Salutare ! Mai sus este citatul tau ! Eu ma refeream la faptul ca nici un fel de intrebare nu este " timpita " fiind incepator si eu am pus intrebari " de incepator rau de tot " :lol: . Si eu acum 2 saptamani am intalnit acelasi lucru la o familie ! Precum au spus cei mai experimentati am cauta prima oara matca care am gasito repede ca am marcat anul acesta asa cum am stiut eu si spre bucuria mea am si reusit . Am vazut matca dupa care m-am uitat la termometru si la nori de pe cer si am spus " dragutele nu vor sa fie deranjate " si ca sa inteleg s-au intors cu acele catre mine ! :o am inchis imediata si dupa o saptamana am revenit si " dargutele " m-au invitat sa scot rame de care nu mai aveau nevoie .
P.S. Nu am avut intentia de a te face inferior in apicultura fata de mine ca si eu sunt incepator si mai am multe de invatat ! Respect si spor la treaba !
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde ro_geo » 25 Oct 2013, 07:30

duma stai linistit eu chiar sunt incepator rau de tot si chiar apreciez cand mi se dau raspunsuri la intrebarile mele. Chiar sunt asa multi pe forum care nu accepta un sfat sau o parere contradictorie? Fiindca inseamna ca eu dea lungul timpului o sa supar ceva lume :d
ro_geo

Mesajde duma » 25 Oct 2013, 09:44

ro_geo scrie:duma stai linistit eu chiar sunt incepator rau de tot si chiar apreciez cand mi se dau raspunsuri la intrebarile mele. Chiar sunt asa multi pe forum care nu accepta un sfat sau o parere contradictorie? Fiindca inseamna ca eu dea lungul timpului o sa supar ceva lume :d

:lol: tu numai pune intrebari ca sunt si alti care si se bat cu , caramida in piept ca stiu .... Pe toate trag cu ochiul sa nu ii vada nimeni ! ! :lol:
duma

Mesajde joohny » 25 Oct 2013, 21:21

Va salut.DUMA,si eu sint incepator si acelasi raspuns il dau ca si tine.Totusi ca la orice intrebare exista cel putin doua raspunsuri.Acum eu astept chiar mai mult de doua raspunsuri.Sanatate.
joohny

Mesajde duma » 25 Oct 2013, 21:52

joohny scrie:Va salut.DUMA,si eu sint incepator si acelasi raspuns il dau ca si tine.Totusi ca la orice intrebare exista cel putin doua raspunsuri.Acum eu astept chiar mai mult de doua raspunsuri.Sanatate.

Te salut JOOHNY ! Sa fiu inteles ca , cred ca m-am exprimat gresit mai sus !! EU si aici vorbesc duar in numele meu !!!! Fiind incepator normal ca am intrebari banale si poate uneori ridicole ( nu vreau sa fiu inteles gresit si cu alte aluzii ) dar astept un raspuns la intrebarea mea chiar daca este o indrumare catre un topic deja existent unde citesc mai repede ce ma framanta si imi gasesc linistea si nepriceperea :lol: , acept si trasul de urechi si imi fac si locul de dat cu capul NUMAI sa invat cat mai multe despre aceasta indeletnicire !!! Acum ca m-am referit ca sunt si uameni care sa bat cu , caramida in piept ca le stiu pe toate dar cand colo ei trag ochiul la ce am greit eu si dupa care vin cu varianta corecta cum ar fi trebuit sa o fac NU m-am referit la nimeni de pe acest Forum duar ca fiind Roman si Romani si ne sta in caracter acest lucru la unii dintre noi , afirmatia fiind de mod general la toate domeniile . Ce sa iti spun EU pe acest forum am gasit numai uoameni de treaba pe care vreau sa ajung intr-o zi sa stau cu ei la masa ( eu fiind un " detinator de albine si nu inca un Apicultor , cand vor EI colegi de pe forum sa ma numeasca Apicultor va fi bine , dau de baut !! ) Si sa le strang mana in semn de multumire pentru tot ce au si vor face pentru intrebarile mele !!!!Respect tuturor !
P.S. Si data viitoare am sa fiu mai la obiect si fara subantelesuri ca nu este bine !!!!!
duma

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR