Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

depopulare masiva cauza ?

Mesajde valentin27 » 04 Dec 2013, 23:53

astazi m`am dus sa pun turtele a fost o zi calduta 8-10 grade la jumate din stupi pe care ii am am vazut lispa albina peste jumate din cat am lasat pe 15 nov , 15-20 de albine moarte deasupra spetezelor cam la fiecare stup si pe fundul stupului si nu erau batrane miere este destula tratamente antivaroua s`au facut 4 in toamna nu stiu daca mai ies cu 10 in primavara
valentin27

Re: depolupare masiva cauza ?

Mesajde TDI » 05 Dec 2013, 01:05

Cat puiet capacit aveai la 15 august? În cazul meu, cât puiet căpăcit aveam atâta albină am în stupi. Vorbim pe 1 martie.
TDI

Mesajde Aurel1959 » 05 Dec 2013, 02:55

valentin27 scrie:astazi m`am dus sa pun turtele a fost o zi calduta 8-10 grade la jumate din stupi pe care ii am am vazut lispa albina peste jumate din cat am lasat pe 15 nov , 15-20 de albine moarte deasupra spetezelor cam la fiecare stup si pe fundul stupului si nu erau batrane miere este destula tratamente antivaroua s`au facut 4 in toamna nu stiu daca mai ies cu 10 in primavara

De unde stii tu ca nu erau "batrane"?Nu prea ai fost explicit dar din ce am inteles eu, 15-20 de albine moarte, nu e o nenorocire .Asta nu poate fi numita depopulare masiva. Ce e mai rau e ca nu le lasi in pace.Si mai rau ar fi daca nu le-ai lasat rezerve suficiente.Acum erai linistit si te scutea de riscuri daca le lasai.
" In viata la toti li-e greu,dar nu la toti deodata si nu la toti la fel"
Aurel1959

Mesajde teinegru64 » 05 Dec 2013, 02:59

valentin27 scrie:astazi m`am dus sa pun turtele ....... miere este destula

no coment.Plec la beci sa scot o varza....
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde Mircea_63 » 05 Dec 2013, 11:25

Depopulare?

Duminica am aranjat putin capacul unui stup. Ocazie cu care imi parea ca o scandurica de la podisor nu sta cum trebuie si am inlocuit-o. Nici urma de albina in stup...nimic pe rame, dau jos caciula sa le ascult mai bine. Or fi murit si eu habar n-am?
Apoi s-au mobilizat si au urcat sa vada cine le deranjeaza. Erau toate acasa.

Am inlocuit repede scandurica si le-am cerut scuze de deranj. Cred ca am aprope doua luni de cand n-am ridicat un podisor si vor mai trece lejer inca doua luni fara sa ma ating. Orice ar fi, n-ai ce sa mai faci acum. Le-ai asigurat hrana, tratamentele si ce le mai faci tu pentru iernare? Acuma lasa-le in pace.

Ti-ai dus copilasul la culcare si apoi il trezesti din juma` in juma de ora sa vezi daca doarme bine?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde ignatov andrei » 05 Dec 2013, 11:29

Sau trezesti copilasul, pentru ca e ora de mancare!
ignatov andrei

Mesajde valentin27 » 05 Dec 2013, 18:04

batrane nu erau ca stiu ca cele batrane sunt negre si miere au destula 12-14 kg de stup turte le`am pus mereu de cand fac apicutura la inceputul lui decembrie 1-6 cam asta e perioada de 4 ani tot fac asta dar nu mai sunt albine in stup, la data de 20 august aveam 4-5-6 rame de puiet cele mai stranse au fost pe 5 rame destul de putenici zic eu, ma uitam de sus printre rame si se vedea lumina de la urdinis mai era un pumn de abina
valentin27

Mesajde peterneamt » 05 Dec 2013, 18:06

Dacă ai avut puiet pînă târziu în toamnă, toată albina ce a crescut puiet va murii pînă pe 15 decembrie, dar restul care are corpul gras format ( chiar dacă este ecluzionată la sfârşitul lui august, deci cu mult înainte faţă de doicile ce au participat la creştere) va ierna fără probleme. ;)
Dacă stupul a fost puternic şi nu a avut puiet inseamna că a avut varoa....
Dacă a fost prea slab e vina ta că nu l-ai unificat.... ;)
Ultima oară modificat de peterneamt pe 05 Dec 2013, 18:12, modificat 1 dată în total.
peterneamt

Mesajde Dila Daniel » 05 Dec 2013, 18:07

valentin27,colegul teinegru a scos in evidentza exact unde ai tu o problema
...vorbesti de administrarea turtelor ca fiind ceva normal si firesc.Dar este o mare gresala acum la inceput de decembrie.
...apoi zici ca au mancare destula...Atunci de ce le dai turte?

teiule...mai ai bre din varza aia? :D
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde peterneamt » 05 Dec 2013, 18:14

Dani cred că varza merge la cuptor cu nişte slană de porc eco. şi nişte ţuică de la mine. :lol:
peterneamt

Mesajde Closcutz » 05 Dec 2013, 20:08

Bre varza nu merge cu peste, ca maine-i dezlegare, dar cui ii place macar zeama de varza cred ca e de preferat in locul turtelor de ,, decembrie". :lol:
Closcutz

Mesajde alexclau » 05 Dec 2013, 22:04

teinegru64 scrie:
valentin27 scrie:astazi m`am dus sa pun turtele ....... miere este destula

no coment.Plec la beci sa scot o varza....

sustin si eu... problema este turta si nu varza. Sau poate invers.
Eu cred ca albinele mai au si ele dreptul la concediu.
Atentie, pentru cei care iau fonduri europene (stiu ei care), IARNA ALBINELE HIBERNEAZA pana incepem noi sa le ... gadilam. Atunci ele se trezesc si incep sa munceasca. Dar cred ca noiOAMENII stim ca nu prea este bine sa muncim cu BURTA PLINA. Ei ...
Prietenia nu se poate cumpara decat cu moneda FORTE: OMENIA.
alexclau

Mesajde valentin27 » 08 Dec 2013, 09:49

poate fi si din cauza ca nu a fost strans cuibul la maxim ?
valentin27

Mesajde nepriceputeanu » 24 Dec 2013, 14:49

buna ziua

pana la urma "butoiul de varza "poate fi o preocupare buna pentru luna Decembrie,dar postarea :" depolupare masiva cauza ?" poate fi un subiect destul de complex.

Probabil ca ar fi binevenit un sfat (legat de acest subiect )de la cei care au cu adevarat valoare in albinarit, si sfatul probabil ca ar prinde bine,si celor care cred ca sunt superinstruiti in acest domeniu.
De exemplu : tratamente in vara(scheme de tratament),cu ce si cand,hranire cu ce si cand(scheme de hranire si completare),cules de intretinere,nectar ,polen,suplimente proteice.....
sa aveti sarbatori fericite
nepriceputeanu

Mesajde modigliani » 24 Dec 2013, 15:04

valentin27 scrie:..."depolupare" ...

Ce-i aia ?
modigliani

Mesajde valentin27 » 25 Dec 2013, 12:29

chiar nu mai conteaza ... de bascalie suntem toti buni daia sunt impozite peste impozite pt ca unii mai destepti fac bascalie de toti ;)
valentin27

Următorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR