Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Intrebare teren . Va rog mult!!

Mesajde soare05 » 12 Ian 2014, 20:49

Buna seara. In curand vreau sa ma apuc si eu de stuparit si as avea o intrebare.
As vrea sa sa aplic si pentru fonduriile europene si nu detin un teren in aceasta clipa. Bunicul meu imi va da o bucata de teren dar cum trebuie sa fie sa pot accesa fonduriile? In concesiune ,
arenda sau trebuie neaparat sa fiu eu trecut ca proprietar ?
Va multumesc mult.
soare05

Re: Intrebare teren . Va rog mult!!

Mesajde ves.lucian.zabrani » 12 Ian 2014, 21:00

Soarele meu , de la albine pana la fonduri europene , este o distanta cam mare !!!
albinele nu-s melci sau alte vietati cu care nu ai atata de lucru !!!
aici ai de invatat , si nu putin si asa poti sa te gandesti si la fonduri europene !!!
mai exista riscul sa bagi o caruta de bani in albine , dupa vreo 2 ani sa te trezesti ca mai ai albine cam un sfert ca la inceput , si ramai si fara banii investiti si fara fonduri europene !!!
si , cum s-ar zice , NU-TI RECOMAND !!!
dar cu ambitie si cu socoteala , SE POATE !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde iulians » 12 Ian 2014, 21:03

Terenul se concesioneaza dupa care se legalizeaza actul la notar. Costa ceva bani 100-200 de lei.
iulians

Mesajde vio-trutza » 12 Ian 2014, 21:06

Pentru a obtine un punctaj mai bun este recomandat ca terenul sa fie proprietate personala , nu concesionat.

Dar pana la teren mai e cale lunga :!: :!: :!: .
vio-trutza

Mesajde Dila Daniel » 12 Ian 2014, 21:10

soare05 scrie:Buna seara. In curand vreau sa ma apuc si eu de stuparit si as avea o intrebare.
As vrea sa sa aplic si pentru fonduriile europene si nu detin un teren in aceasta clipa. Bunicul meu imi va da o bucata de teren dar cum trebuie sa fie sa pot accesa fonduriile? In concesiune ,
Va multumesc mult.

Ce a fost,a fost asa:
la inceput era deajuns sa ai minim terenul in concesiune(inchiriat)
pe parcurs,fiind multe proiecte,s-a trecut la selectarea dosarelor in functie de punctaj.Mai multe puncte se dadeau,daca aplicantul era si proprietarul terenului.

Ce va fi(ca norme si conditii)...vom vedea.
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde lucky5strike » 12 Ian 2014, 23:58

soare05 scrie:Buna seara. In arenda sau trebuie neaparat sa fiu eu trecut ca proprietar ?
Va multumesc mult.

In proprietate!
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Odey » 13 Ian 2014, 18:47

soare05 scrie:Buna seara. In curand vreau sa ma apuc si eu de stuparit si as avea o intrebare.
Va multumesc mult.

De la stuparit pana la fonduri europene ai mult de mers:) cum s-a spus si mai sus,prima data bazeaza-te pe intretinerea,cresterea si dezvoltarea corecta a albinelor,si peste cativa ani,te poti gandi si la fonduri
Cadeeeeeeeeeeee!!!Da-te ma ca cade!!!
Odey

Mesajde Cristian Chirculescu » 21 Ian 2014, 00:59

Pt accesarea fondurilor europene te costa mai mult albinele decat ajutorul oferit din fonduri.
Alias FreeCristian 0764514729

www.freecristian.ro
Cristian Chirculescu

Mesajde albina salbatica » 16 Feb 2014, 21:14

Eu pana sa devin proprietar, am citit, invatat, facut practica pe 10fam albine, am facut un contract de comodat pentru 500m2 si apoi fonduri! ;)
albina salbatica

Mesajde Gicuta » 17 Feb 2014, 11:25

Va multumesc mult.

Nu este neaparat. Depinde unde aplici: la national sau la GAL.
Dar cum spunea si Lucian, stii cate familii iti trebuie la inceput? Te pricepi un pic sau ai pe cineva care sa te ajute? Daca vei incepe de la inceput cu 80 familii, vei ramane cu vreo 20 peste 2 ani (si numar asta e optimist). In plus, pana la obtinerea banilor, trebuie sa scoti bani din buzunar pentru intretinerea celor 80 de familii.
(..) nu conteaza atat de mult soiul (de albine), ci prostul din spatele soiului. (Kamy)
Gicuta

Mesajde CATALIN » 17 Feb 2014, 11:50

GAL...NATIONAL..ALEA ALEA...
pai sti mai mult decat iti putem oferi noii ca si informatii :lol:
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR