Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Echipament apicol pentru incepatori

Mesajde Calin1987 » 07 Feb 2014, 21:32

Buna seara. Sunt incepator si in perioada asta vreau sa imi procur cam tot ce tine de echipament apicol. In primul rand va rog sa ma indrumati spre un combinezon apicol de calitate cat mai buna, dar sa fie cat mai ieftin :D Restul echipamentului l-am cam "ochit", ca sa spun asa. Eventual, daca nu se poate spune la liber, v-as ruga sa imi trimiteti mesaje cu firme, reprezentanti etc... Va multumesc de pe-acum. :)
Calin1987

Re: Echipament apicol pentru incepatori

Mesajde un OM » 07 Feb 2014, 22:40

Anunturile apicole sunt burdusite cu marfa de toate preturile. Pune pret pe albine, neste budigai, ceva maneci, o surubelnita si-o pana de gasca. Cand vei ierna macar o colonie, vezi si ceva marfa de calitate gen combinezoane, centrifuga cu autonomie spatiala.
Sa ai spor.
un OM

Mesajde Odey » 10 Feb 2014, 10:41

Pei principal este sa ai o masca apicola,si pentur corp te imbraci cu o bluza si manusi, nu iti trebe combinezon apicol pt inceput, o afumatoare si o dalta apicola.Si a da...iti mai trebuie o carte de apicultura sau ceva info :D
Cadeeeeeeeeeeee!!!Da-te ma ca cade!!!
Odey

Mesajde catalin.profiri » 16 Feb 2014, 11:07

Manusi ? nu ii trebuie manusi. Nu am folosit niciodata, si nici recomand
Cauta o masca apicola, ai grija la plasa de la nivelul ochilor sa nu fie prea groasa.
In rest, cum spunea cineva mai sus, o pana de gasca si o surubelnita/cutit mai bont.
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde CATALIN » 16 Feb 2014, 11:42

Calin1987 scrie:Buna seara. Sunt incepator si in perioada asta vreau sa imi procur cam tot ce tine de echipament apicol. In primul rand va rog sa ma indrumati spre un combinezon apicol de calitate cat mai buna, dar sa fie cat mai ieftin :D Restul echipamentului l-am cam "ochit", ca sa spun asa. Eventual, daca nu se poate spune la liber, v-as ruga sa imi trimiteti mesaje cu firme, reprezentanti etc... Va multumesc de pe-acum. :)

Caline pt orice incepator e frumos si incurajator sa ai tot ce-ti trebuie chiar si la o singura colonie de albine
mai mult de 100ron nu te costa...pt curaj si sutul ala care te arunca mai in fata i-ati tot ce-ti trebuie
afumator 30ron-tabla
dalta 10ron
masca 25ron
manusi 25ron
odata cu trecere timpului si nevoile tale mai adaugi..
spor.... ;)
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde un OM » 20 Feb 2014, 18:57

Am stat astazi de vorba cu un viitor (posibil?) stupar, un var (salut Dragos! Care Dragos? Ala din Prundu. Nelogat.Deocamdata?).
Printre primele probleme-intrebari puse: ce fel de combinezon sa-si cumpere?
Bre, incepatorilor! Vedeti ca va zic una si alta! Vreti roi si familii benga, dar cu banii mai usurel, insa echipamente piua-ntai.
Mai spun inca o data: puneti pret pe ce trebuie cu adevarat, celelalte vin trase snur.
un OM

Mesajde BogdanU » 20 Feb 2014, 19:07

Eu am inceput cu un afumator facut de mine din doua cutii de conserve (il vezi pe pagina personala) iar ca dalta aveam o lingura. Nu am cumparat decat masca! Important este ce e in lada! Spor !
Cand e prea mult lapte in stup nu e miere deloc!!!
http://bogdanungureanu.sunphoto.ro
BogdanU

Mesajde Calin1987 » 25 Feb 2014, 23:13

Multumesc mult de tot. Am renuntat la ideea combinezonului, mi-am luat dalta, afumator si masca. Banii economisiti i-am folosit pentru varachet, startovit si zahar. Cred ca este mai bine asa. Inca o data, ma inclin.
Calin1987

Mesajde SummerCat » 07 Mar 2014, 01:20

Rau ai facut ca n-ai luat combinezonul... Atunci sa ai un trening cu fermoar si sa tragi nadragii peste bluza si sa strangi tare cureaua.
Cand au nervii lor, intra mafioatele astea dragalase peste tot..in cea mai microscopica crapaturica.

Si sunt albine cu toane mari-mari in inceput de primavara si la rapita..
Depinde ce cumperi, eu m-am pricopsit cu albine de astea mai galagioase, activiste...au fript si prin combinezon (de l-am dublat cu ceva, mai ales la brate).
Cu toate..mi-s dragi.
Viata fara belele, numai lapte si miere !
SummerCat

Mesajde Gicuta » 07 Mar 2014, 10:04

Eu n am avut nevoie de combinezon. Au fost suficiente la 8 stupi masca, dalta afumatorul si o cutie goala langa mine.
Toate cele bune!
(..) nu conteaza atat de mult soiul (de albine), ci prostul din spatele soiului. (Kamy)
Gicuta

Mesajde stuparel » 10 Mar 2014, 20:55

man, urmareste targurile apicole si acolo iti gasesti cea mai buna marfa si la un pret excelent... Pt ca ce se vinde in magazine se vinde la a 2 sau chiar a 3 mana, asa ca in targuri gasesti prima mana!!!

Dalta - 10 lei,
Masca - 12- 15 lei
Afumator - 40-55 lei
Manusi bune - 20 lei
si altele care tu le doresti le poti procura...

Intreaba-l pe dl Google si iti spune tot despre targurile apicole!!!
"Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel" (Isus Hristos)
stuparel

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR