Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

REGINA BUCLUCASA

Mesajde igo1 » 25 Mai 2014, 14:40

Saltare, m-am gandit sa va povestesc o intamplare interesanta prin care am trecut eu ieri. Sunt incepator si fara sa am prea multa experienta, am avut norocul ca de la un roi proaspat format, sa obtin o regina in plus. Si asta s-a intamplat pentru ca am auzit clar cum 2 regine cantau in acelasi timp. La inceput nu eram sigur, apoi, situatia a fost foarte clara. Am deschis repede stupul si am vazut cum o regina tocmai rodea capacelul sa iasa din botca iar alta canta tot in botca insa inca nu erau semne ca ar iesi. Am prins repede prima regina dupa ce a iesit si am lasat roiul in pace sa o astepte pe cealalta. Am luat-o pe prima, impreuna cu aprocimativ 150 albine pe o rama cu putina miere, si am mutat-o intr-o roinita. Au trecut cateva zile bune, insa ea nu a iesit la imperechere. vazand asta eu am gandit ca nu iese deoarece nu era pe rama respectiva nici un trantor. Aseara, ma pune beleaua sa mai iau o rama din alt stup cu foarte putin puiet si cu 2 palme de albine pe ea printre care multi trantori, si am introdus-o in nucleul cu regina tanara. am lasat eu spatiu mare intre cele 2 rame ca albinele sa se intalneasca cat mai greu insa inevitabilul s-a produs, dupa 10 minute, am scos rama cu regina sa vad ce se intampla si ea saraca era fugarita de zor, atunci, a zburat de pe rama si am foat tare dezamagit, insa ce mi-am zis? hai sa stau asa cu rama in mana in acveasta pozitie poate ca se intoarce. si intr-adevar saraca de ea s-a intors dupa 3 minute pe rama de unde zburase. Albinele au luat-o iar la fugarit si pana sa o prind eu, a zburat din nou. De data asta am asteptat ceva mai mult timp si din nou a revenit. Atunci am prins-o si am incercat sa o introduc intr-o cusca insa cum am luat degetul de pe tubul in care era, nu stiu cum am facut de am scapat-o afara. Asta se intampla la ora 18.00. Dupa ce am scapat-o ma sunat un apiocultor din zona sa vin ca are un roi si pot sa il iau eu. Am lasat stupul desfacut cu o rama deasupra peste celelalte si am plecat suparat de intamplare. Cand am revenit era deja noapte si am mers sa inchid repede stupul cu pricina. Astazi la o verificare ce credeti? Matca se afla in stup, dar culoarea cu care fusese marcata mai e doar pe jumatate si am vazut-o ca mergea foarte incet. ori era activitatea ei normala, ori au schilodit-o ele dupa care au acceptat-o. nu am putut sa ma uit atent pt ca mi-era teama sa nu plece iar. Nu mai umblu acolo cel putin o saptamana. Pana atunci ori se va imperechea si va incepe sa oua, ori nu o voi mai gasi deloc.
igo1

Re: REGINA BUCLUCASA

Mesajde popageorgian » 25 Mai 2014, 15:32

regina buclucasa? sau apicultor nestiutor?
cum sa bagi trantori in nucleu? pe viitor sa le pui si saltele :lol: :lol: :lol:
http://popageorgian86.sunphoto.ro/

Un om cinstit este cea mai nobila lucrare a Lui Dumnezeu
popageorgian

Mesajde igo1 » 25 Mai 2014, 15:35

indata ce trece caldura
igo1

Mesajde doruuu » 25 Mai 2014, 22:20

Pentru imperecherea matcii , nu ai nevoie de trantori in stup. Imperecherea se petrece in aer , departe de stupina. Deci ai riscat degeaba cu introducerea trantorilor in stup ;)
doruuu

Mesajde CristiTm » 25 Mai 2014, 23:04

Igo esti beton :lol: :lol: :lol: :lol: ma doare burta de la atata ras, acum sper ca ai invatat ceva din patania asta sa nu mai faci asa ceva niciodata dragostea cu sila nu se poate nici la albine (doar artificial alta poveste alt film)
CristiTm

Mesajde igo1 » 25 Mai 2014, 23:30

Da am invatat ca matca nu se pierde asa usor atunci cand zboara fortat din stup.
Da acum vin cu alta poveste astazi am fost la un mos batran pe care il ajut la albine ca el nu poate. Siiiiii am gasit la stupii lu vro 9 botci pe care leam pus in buzunar si inchis cu fermoar. \ei bine pana am ajuns acasa, in 2 ore, din ele au iesit 4 regine frumoase si dragalase, acum pt ca am ajuns destul de tarziu am pus pe fiecare in cate un borcan si cu o bucat de figure ca sa aiba pe ce sa stea. Invatatima cum sa le valorific va rooog
igo1

Mesajde Odey » 26 Mai 2014, 18:44

Mos batran? da este mos tanar?:))
Ai putea valorifica matcile zic eu sa faci niste roiuri frumoase, sau sa schimbi cu matcile batrane( daca sunt)

o familie de a mea asa agresiva ii, tare as vrea sa i schimb matca.
Cadeeeeeeeeeeee!!!Da-te ma ca cade!!!
Odey

Mesajde igo1 » 26 Mai 2014, 21:55

am facut nuclee. Asta seara le-am dat drumu la toate din custi, 3 au fost acceptate cu success dar a patra chiar cea mai mare dintre toate a zburat imiediat ce a iesit din cusca si dusa a fost. Dupa ce se imperecheazxa vreau sa schimb la 2 familii m 2 matci batrane. matca buclucasa tot neimperechiata este, astazi m-am uitat din nou la ea. Are o saptamana, se mai imperechiaz sau ii rup capul/.?
igo1

Mesajde TDI » 26 Mai 2014, 22:21

Trimite-o către raiul trântorilor. E posibil să fie împerecheată.
TDI

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR