Salut toata lumea de pe acest forum! Ma numesc Sirghe Ionut , am 29 ani sunt din Constanta . din luna iunie cand socrul meu a cumparat 2 familii de albine ( si el fiind la inceput de drum in ale apiculturii) pot sa spun ca aceste fiinte(albinute) m-au fascinat prin organizarea si harnicia lor. Am inceput inca de atunci sa aflu cat mai multe despre viata acestor minunate fiinte! mi-am cumparat si carti, pe internet am vizionat diverse filmulete,apoi am descoperit acest site unde se pot invata foarte multe . Pana acum doar am citit discutiile dintre dvs userii acestui site incercand sa inteleg cat mai mult despre viata albinelor . Mi-am facut curaj sa postez si eu pe acest forum si sa va cer ajutorul ! Am reusit sa strang si eu niste banuti (cam 1000 euro) si as vrea sa ii folosesc in aceasta pasiune a mea stuparitul ! Acum ceva timp m-am gandit sa imi cumpar scule , scandura , si sa incep sa imi fac lazi( apoi miam dat seama ca neavand experienta in stuparit nu as putea realiza niste cutii prea reusite), acum ma gandesc sa cumpar stupi verticali gata facuti, familii de albine, ceva scule pentru viitoarea stupina.
Intrebarea mea pentru dvs este urmatoarea:
Cum ma sfatuiti sa fac? Cum sa incep si eu? Sa cumpar cateva famili acum sau la primavara? Sa cumpar doar stupii si sai populez la primavara? Cu cate familii sa incep ? Nu as vrea sa incep cu stangul, sa le fac rau din nestiinta de cauza, cer sfatul dvs apicultori cu destula experienta.Sper ca nu v-am plictisit cu acest mesaj atat de lung! sunt la inceput de drum si as avea mare nevoie de sfaturile dvs! Va multumesc!