Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Albina pe jos

Mesajde Tomi » 17 Mai 2015, 10:47

Buna ziua tuturor detin si eu 2 famili de albine si pot sa zic ca stiu deja sa ma descurc si singur find incepator am albinele de aproximativ 2 ani problema mea este ca am multa albina vie in iarba in fata stupurilor ieri era in fata unuia astazi in fata celuilalt tin sa mentionez ca am avut miere si am sorso saptamana asta din 3 rame 4L am stors 1 era cu mai mult puiet capacit decat mierea. Sa fi fost din cauza ca am scos mierea sau din cauza stropirir copacilor si ierbicidarea ca sunt pe jos cam 20 de albine nu sunt moarte se plimba prin iarba leam luat in mana si am verificat aripile dac nu sunt distruse dar nu am vazut la nici una dintre ele

Ps: Nu va luati de greselile gramaticale sau in greutatea in exprimare eu sunt slovac si nu am facut scoala romana
Tomi

Re: Albina pe jos

Mesajde mausica » 17 Mai 2015, 11:15

Tomica aia o fi albina ce vine incarcata cu nectar si din cauza greutatii cade in fata stupului (rateaza aterizarea). Isi trage ea sufletul si intra in stup (urmareste sa vezi). Iar daca vrei sa fi convins prinde una care e cazuta pe jos, o iei de aripi si ii incovoi putin abdomenul spre cap si ar trebuii sa vezi cum iese picatura de nectar din gusa ;)
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde Tomi » 17 Mai 2015, 12:04

Multumesc de ajutor. Acum mam mai linistit teama mea era sa nu se fi otravit de la ierbicid sau substantele cu care se stropesc pomi
Tomi

Mesajde mellis » 17 Mai 2015, 12:52

Tomi, adapator cu apa proaspata ai in stupina?
Albina de pe jos poate sa caute roua sau apa la firul ierbii.
Sanatate..
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde lucky5strike » 17 Mai 2015, 14:16

Ori ai probleme cu varroa/intoxicatiile, ori au mare nevoie de extindere. Cerceteaza...
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde mausica » 17 Mai 2015, 14:40

lucky5strike scrie:Ori ai probleme cu varroa/intoxicatiile, ori au mare nevoie de extindere. Cerceteaza...

Sunt la salcam si exact asa e si la mine...vine albina din padure incarcata si rateaza pista. E plina de nectar ;) nu cred sa fie vb de nici o intoxicatie. Existau mortalitati in fata stupilor
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde popik50 » 17 Mai 2015, 19:07

Asta e simptom de cules bogat. Stati fara grija :D
popik50

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR