Buna ziua.
Desi citesc de mult pe forumul acesta, astazi mi-am facut curaj sa-mi fac cont.
Cred ca faceti o treaba minunata, mai ales cu incepatorii...sfaturi, burse etc.
Dar sa revin la titlul topicului: am posibilitatea sa achizitionez o suprafata de 6,5 ha teren agricol imprejmuit cu gard viu cca 1.5m inaltime.
Imprejmuirea este dintr-o specie de salcam cu tepi mari (nu-mi vine in minte denumirea acum); de jur imprejur pe proprietate exista o liziera de salcam pe 8-10 randuri de anul 3 zice vanzatorul.
Mentionez ca locatia este la vreo 15 km de sosele si la 4 km este un sat foarte mic (batrani, si vreo 3 care se ocupa cu cresterea animalelor si agricultura); in zona se lucreaza terenul arabil, culturi diverse, cateva pasuni unele chiar impadurite.
Pe acest teren intentionez sa infiintez culturi agricole (nu m-am hotarat ce anume)
Acum cu intrebarile:
- Se preteaza o vatra permanenta de o asa dimensiune?
- Daca da cam ce numar de stupi ar fi potrivit? culturile pe care vreau sa le infiintez ar fi FS, rapita, mustar, coriandru etc
- Nu intentionez sa accesez fonduri, partea cu stupii vreau sa fie un fel de bonus (am un job care imi permite mult timp liber)
- Ce culturi ar fi potrivite pentru apicultura in acest caz.
Mentionez ca experienta mea practica cu albinele este zero, dar am citit destul si inca vreau sa mai invat.