Buna ziua.
O prima informatie de care am nevoie si nu am reusit sa o gasesc pe forumurile de apicultura(si deocamdata nici la autoriati) este cum se poate obtine o harta a vegetatiei unei zone/judet etc.
Sunt interesat de zona Buzau si am trimis un mail autoritatilor competente (Directia silvica). Deocamdata nici un raspuns (poate trebe sa ma adresez altor institutii).
Caut un loc de stupina in zona, undeva pe langa DN10/raul Buzau (bineinteles ca nu la drum) de unde sa incep incet incet sa ma ocup de apicultura. Pentru asta vreau sa incep cat de poate de "ca la carte", macar sa fie o baza buna pentru viitor. Cu siguranta o sa treaca ceva vreme pana o sa ma descurc singur (anul acesta am tinut 2 stupi la un prieten care m-a invatat minimele lucruri ce trebuie sa le stiu) dar trebuie sa incep de undeva, primul pas este alegerea unei locatii corespunzatoare care sa ma ajute si sa imi "ierte" din greseli.
Am vazut pe drumul spre Bozioru activitate apicola intensa in timpul verii (pavilioane si stupine) deci acolo sigur este zona buna dar din pacate e cam departe de Buzau pentru cum mi-am planificat eu lucrurile.
Orice sfaturi si ajutor pe tema aceasta este binevenit si mai tarziu sunt convins ca o sa revin si pe alte teme.