Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Puiet numai de trantor

Mesajde popik50 » 12 Sep 2011, 13:16

Am un roi facut de prin iunie si matca ponteaza dar ies numai trantori . Cred ca matca e trantorita . Ce ma sfatuiti sa fac? Sa il unific cu alt stup sau ce...?
Si cum pot face asta? Vreau sa aud experienta :)
popik50

Re: Puiet numai de trantor

Mesajde CATALIN » 12 Sep 2011, 17:07

PAREREA MEA
eu as lua stupul m_as duce la 2 3 sute de metri si l_as scutura de albina pe tot jos acolo dupa as pune stupul la locul lui si dupa 2 zile as vedea ce se mai intampla daca ai de unde sa iei o matca ia daca nu dupa 2 3 zile unifical cu unu mai slabutz
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde popik50 » 12 Sep 2011, 19:00

Acum am venit de la stupi si la stupul cu pricina i-am omorat regina ,asa ca am lasat roiul orfan iar maine seara am sa-l unific cu altul si sa vedem ce va iesi :roll:
Le dau ceva tuica si pun intre cele 2 fam un ziar cu cateva gauri prin el. Sper sa reusesc ptr ca fac asta pentru prima data .
popik50

Mesajde gica » 12 Sep 2011, 23:11

Ai facut bine.Maine sa iei ramele cu puiet de trantor sa descapacesti puietul apoi sa le tii cu zona de puiet sub jet de apa.Dupa,le pui in stupul cu matca,hranesti bine pe ambii si dupa o ora dai cu tuica slaba sau bere.Unifici cu ziarul.In cazuri din astea pentru siguranra eu pun corpul cu matca sus,sub el ziarul si jos vin cu corpul in care a fost stupul cu probleme.Stupii sunt alaturati si ce rezulta dupa unire mut si pun la mijloc.
Sincer sa fiu ce faci acum faci degeaba.Toata albina din stupul cu probleme va muri cat de curand ca e albina de vara.
gica

Mesajde fotoklipa » 09 Oct 2011, 21:03

CATALIN scrie:PAREREA MEA
eu as lua stupul m_as duce la 2 3 sute de metri si l_as scutura de albina pe tot jos acolo dupa as pune stupul la locul lui si dupa 2 zile as vedea ce se mai intampla daca ai de unde sa iei o matca ia daca nu dupa 2 3 zile unifical cu unu mai slabutz

Nu a-si merge pana la capatul pamantului,dor vreo 80 m,scuturi tot,de pe rame,pleci si te plimbi pana la stupina,bagi ceva rame de puiet,asa cam 1 singura(cu puiet de toate varstele),asta pana in AUGUST,si astepti,nu prea mult si nici prea putin,in rest e la fel. :lol:
fotoklipa

Mesajde popik50 » 09 Oct 2011, 22:38

Am facut unificarea cu alt stup si acum e perfect totul. Ma bucur ca am facut prima unificare si a dat roade si deasemenea multumesc celor care au spus cum sa procedez :D
popik50

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR