Buna, va salut cu respect!
Numele meu este Șanta Liviu Alexandru, 28 ani ,castorit,3 copii un baietel de 6 ani si doua fetite gemene de 1 an,locuiesc in Targu Lapus Maramures,sunt inginer electroenergetician si lucrez ca electrician in cadrul unei mari companii nationale.
In urma decesului socrului meu acum 5 luni (un om deosebit de important in viata mea din toate punctele de vedere,el fiind preot) am cautat o sursa de venit suplimentar pt. a-mi intretine familia,astfel , la sugetia unui coleg de serviciu care detine in jur de 40 de stupi,am decis sa ma apuc de stuparit.
Cautand pe internet am descoperit acest forum si poate intamplarea a facut ca primul topic pe care l-am citit sa fie acesta viewtopic.php?f=4&t=437#p5893 a domnului "Akmm",topic pe care l-am citit in intregime atat cel nou cat si cel vechi,dupa care am citit si cartea abatelui,in consecinta m-am indragostit in mod irecuperabil de albina si de stupul warre.
Nerabdator sa am stupii mei warre m-am apucat cu fratele meu (incepator si el cu 6 roi de anul acesta) sa-mi fac stupi warre,am reusit sa-mi fac 6 corpuri ,doua funduri ,doua podisoare si doua capace.
Primul stup l-am populat cu un roi de la fratele meu la 28 iulie, care a construit un corp cu faguri in proportie de 85% si care l-am unificat in jur de 10 septembrie cu un roi capturat dintr-o scorbura,acuma se afla pe doua corpuri cu completarile de iarna efectuate.
Al doilea si ultimul (pt.moment) este un orizontal (lada este cu imprumut) restrans acum la 5 rame,primit cadou de la colegul de serviciu si care in primavara trece in warre.
Intretimp ,rasfoind forumul zi de zi,am inteles repede ca nu pot sa fac bani peste noapte cu albinele,dar nu m-am descurajat deloc,caci incoltise in mine samanța dragostei pt albina,cat despre bani... am realizat,si sunt ferm convins ca Dumnezeu are grija de toate, "...fie voia Ta,faca-se voia Ta..."
In speranta ca acest forum ma va ajuta in drumul lung si sinuos a deprinderii si insusirii tainelor stuparitului,va doresc sanatate,fericire si intelepciune.Doamne ajuta!
Cateva poze: