Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Incepator in apicultura

Mesajde moshu6 » 15 Noi 2011, 22:15

Buna seara !
Am omis sa ma prezint pana acum in sperenta ca voi reusii sa pun din forumul vechi topikul de prezentare,am reusit pana la urma sa dau Copy-paste :lol: ,si iata:
moshu6
apicultor
Mesaj Privat

Din: CRAIOVA
Inregistrat: 05-03-2011
Postari: 241
Bine v-am gasit!
Ma numesc George,sunt din Craiova,am 43 de ani, sunt casatorit,am doua fete-19 ani-din prima casatorie si cealalta de13 ani din a doua,locuiesc la bloc,dar am posibilitatea sa fac apicultura la tara,si din toamna trecuta m-am hotarat ca in urma unor discutii cu un prieten sa ma apuc de apicultura.Asadar,fiind bugetar(lucrez in armata) si avand un buget fff limitat,am luat 10 cutii de vertical cu mag si cat de 1/1,le-am populat cu 10 roiuri,i-am pus in remorca si i-am dus la tara(in loc Barca Dj).Ma puteti contacta pentru orice lucru la tf.:0761525359 sau 0723511229.
Stiam din ce am citit ca stupii cu albina se achizitioneaza de preferat primavara,pt a nu avea pierderi in iarna,dar am zis ca dc ii iau in toamna si imi arata cineva cum se pregatesc pt iarna,sunt intr-un fel in castig(invat sa-i pregatesc pt iarna).
Intre timp am facut un curs la ACA, mai mult formal,pt ca de invatat se invata pe alte cai,urmaresc de f mult timp filmuletele de pe net,am scos material de pe net,am urmarit pe acest forum discutiile fff interesante,am mai cumparat cate o carte, dar eu consider ca tot practica este sfanta.
Azi dupa indelungi framantari m-am hotarat sa ma inregistrez pe forum(mai mult din lipsa de timp n-am facut-o),si sper sa ma ajutati cu o vorba sau cu un sfat,
Va multumesc anticipat si sa auzim numai de bine!

moshu6
apicultor
Mesaj Privat

Sus in capac,salteluta de polistiren invelita in panza-ff putin umezita,hartia de sub podisor-a preluat tot condensul(am schimbat-o cu 2 numere din gz.sportiului),ramele stau bine,una are 3-4 stropi de mucegai pe leatul sup,Ca----l ala de asa zisa diafragma din PFL(recomandata de constructorul) cutiei s-a corfit si mi-a departat cea de a doua salteluta de rama(am shimbat-o),le-am servit o jumete de kg de APIFONDA,si,le trimesai la culcare.
O fi bine? au ba?
Va rog pe cei care vedeti postul sa imi dati o parere.
Cu stima!

moshu6
apicultor
Mesaj Privat

Azi au fost cel putin 10 grade C,ieri si alaltaieri temp nu a depasit 2-3 grade C ziua,iar noaptea cel putin -10 grade C.
Din spusele soacrami ,care in timp ce nu sunt eu acolo e observator sef,numita prin ordin de zi permanent,dotata cu un Cosmote ,raporteaza toata miscarea albinei pe o raza de cateva case imprejur,a fost un zbor de toata frumusetea .
Cica a vazut cateva si cu polen(dc e asa inseamna ca e puiet) ,asa sa fie oare? de unde sa-l fi gasit pe gerurile alea de au fost?
Maine o pun sa faca raport scris,sau mai bine sa dea o nota explicativa
Sa auzim numai de bine!

moshu6
apicultor
Mesaj Privat

Azi 12.03. am fost la Nea ion la Beharca sa vad stupii sai la un control sumar,deci impreuna cu fi-su Cristi care a fost coleg de liceu cu mine am inceput sa-i barcaim(mai mult Crist nu eu),de la ei am cumparat cele 10 roiuri anul trecut,si, iata ce a iesit(tin sa mentionez ca am filmat cu un tf nu prea performant:
Nu vrea sa uploadeze decat poze, filme nu vrea

Modificat de moshu6 (12-03-2011 16:52:28)

apicultor
Mesaj Privat

moshu6 a scris:

Valer70 a scris:

Domnule George, apifonda trebuia să fie pusă pe ceva ca să nu mai curgă între faguri ca acum. Dacă pierdeţi matca s-a dus familia! Şi-i păcat şi de albine. Valer Bodea

Domnule Bodea,ati avut dreptate.am facut greseala dar sper sa il salvez,sper sa scape.
A fost singurul in care mi-a scapat din punga si am patit-o.
Va doresc numai bine!

Domnule Valer,am gasit matca,mare si frumoasa,a depus oua,are ceva puiet capacit atat cat poate sa duca o mana de albine,deci eu zic ca a cam scapat de la moarte ,acum sa vedem ce se intampla mai departe cu el,cat se va face de puternic intr-o luna.Sanatate si numai bine!
P.S.Azi am gasit altul fara matca,i-am pus o rama cu puiet capacit,larve si celule ouate,oare o scapa?

Modificat de moshu6 (03-04-2011 23:53:51)
moshu6

Re: Incepator in apicultura

Mesajde ves.lucian.zabrani » 16 Noi 2011, 08:08

bine ai venit !!! sa dea Dumnezeu sa ai albine multe , sanatoase si productive !!! fii sanatos cu toata familia ta !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?