Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Va Salut

Mesajde catalin ilisei » 12 Apr 2015, 22:02

Ma numesc Ilisei Catalin am 34 ani, locuiesc in Com.Bodesti Jud.Neamt, de profesie sunt sofer si cu asta ma ocup si in prezent.
Vreau sa imi gasesc si alta indeletnicire in viata si anume sa am grija de albinute.Cu ceva zile in urma mi-am achizitionat doi stupi pe 12 rame cu magazie de jumatate,stupii sunt folositi dar in stare buna ,i-am curatat ,vopsit.Maine vreau sa imi mai achizitionez doi stupi pe 10 rame cu magazie de 1/1 si dupa asta sa imi iau doua familii de albine.In ce priveste cresterea albinelor m-am documentat cat de cat dar tot am o retinere cand ma gandesc ca o sa ma vad in fata faptului implinit si o sa am eu grija de ele.
Sunt atras de viata lor de natura.
Sper sa ma ajutati cu sfaturi si idei cand am nevoie si cu siguranta voi avea nevoie.
O prima intrebare e in regula ce model de stupi mi-am ales pentru inceput ?
catalin ilisei

Re: Va Salut

Mesajde Avram » 12 Apr 2015, 22:22

Bine ati venit pe forum....si un raspuns la intrebarea dumneavoastra - pentru inceput e bine important este sa intelegi albina .Mai tarziu daca aveti ganduri de extindere , in urma experientei ve-ti alege modelul de lada ce vi se potriveste .

sanatate
Sa gandesti e dificil.De aceea majoritatea oamenilor judeca.
Avram

Re: Va Salut

Mesajde mausica » 12 Apr 2015, 22:42

Bine ai venit!!!
referitor la intrebarea ta : in general in alegerea unui model de stup esti influentat de mai multi factori........daca nu faci pastoral poti folosi orice model de lada,daca faci pastoral(sau vei face) atunci e indicat vertical 10r+mag 1/2(sau 1/2 red),MER...Ideal ar fi daca tot incepi sa te gandesti bine si sa incerci sa faci 1 max 2 feluri de rama in stupina(ideal e rama UNICA,adica ce rama ai in cuib sa ai si in mag).
Spor la documentat ca ai de unde ;)
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?