Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

ciudatenie

Mesajde Bogdan.Morosanu » 07 Feb 2012, 14:39

am 5 stupi dadant(sistem de ala cu capac care cade peste cuib). am iernat cu ei 2 ierni, fara folie,(ziare si materiale textile)dar cu condens destul de consistent.
anul asta acelasi sitem de iernare dar 0 (zero) exces de umiditate! cum e posibil?
am gasit undeva pe forumul vechi ca lazile noi favorizeaza aparitia condensului. o logica ar exista: vopseaua proaspata care nu permite respiratie. e posibil ca doi ani sa iernez cu condens si a treia iarna sa dispara pur si simplu??
Bogdan.Morosanu

Re: Bogdan Morosanu

Mesajde FLORINELU » 07 Feb 2012, 16:24

eu am citit mai demult intr-o carte mai veche,cred ca de C. Antonescu,ca nu este bine sa pui piste podisor,nici hartie si nici folie,tocmai ptr. a evita condensul si ptr. a favoriza circulatia aerului.
de atunci fac tot asa si nu am avut probleme cu condensul, doar ca peste podisor pun niste saltelute din textile,care favorizeaza circulatia aerului. mult succes. :idea:
FLORINELU

intrebare

Mesajde Bogdan.Morosanu » 10 Feb 2012, 16:15

din cauza lipsei de falt intre capac si stup ermetizarea lasa de dorit. am gasit undeva pe forumul vechi ca se poate folosi burete de ala care se pune la usi si geamuri. are cineva idee cum reactioneaza albina: propolizeaza sau roade buretele??
Bogdan.Morosanu

Re: Bogdan Morosanu

Mesajde andrei_calinescu » 10 Feb 2012, 16:40

Bogdan.Morosanu scrie:
pngflorin scrie:Roirile ti le-ai facut sau sunt cumparate?

salut! uite intreaga poveste: in 2008 in aprilie am cumparat 4 familii de albine. am ramas la 4 familii pana in primavara lui 2011, cand am mai cumparat inca 10 familii. restul..se deduce usor!

Imagine

primele mele albinute!

Salut Bogdan,

Saltul numeric l-ai facut prin roire artificiala sau naturala?
SI implicit matcile.

Cele bune Andrei
andrei_calinescu

Bogdan Morosanu

Mesajde Bogdan.Morosanu » 10 Feb 2012, 18:43

stolonare, cu matci de salvare, dar am avut grija ca botcile sa fie din oua sau larve de cel mult o zi! nimic deosebit, nimic spectaculos. vara asta vreau sa-mi cresc matci si sa le inlocuiesc pe cele care nu corespund!
Bogdan.Morosanu

Anterior

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?