Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Stupina lui iulian

Mesajde iuli81 » 22 Ian 2012, 14:03

Salutare tuturor, numele meu e iulian sunt din judetul ialomita, ma ocup cu aceasta meserie de vreo 7 ani .
In momentul de fata detin vreo 38 de famili de albine, am accesat masura 141 .
Mai multe detali se gasesc pe blogul meu http://apicolaiulian.blogspot.com/
iuli81

Re: Stupina lui iulian

Mesajde ves.lucian.zabrani » 22 Ian 2012, 15:20

bine ai venit printre noi !!! eu tocmai am ratat 141 !!! sanatate maxima tie si familiei tale !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde iuli81 » 22 Ian 2012, 23:22

Va multumesc pt urari.
iuli81

Realizari / esecuri 2012 atat apicole cat si de alta natura

Mesajde iuli81 » 23 Mai 2012, 01:14

Se pare ca anul asta sunt pe calea cea buna, am iesit in pastoral, stupii au devenit puternici din pacate nu am avut cules prea mare cea ce ma va incurca putin la proiectul 141 ( mie un pic teama ca nu ma voi putea incadra in cea ce priveste cresterea cantitatii de miere, la numarul de stupi stau bine ) .

Urmatoare tinta pentru 2012 - 2013 e realizarea unui pavilion apicol dupa cum am trecut in proiectul masurii 141 .

Probabil va trebui sa plec undeva pe afara sa strang niste bani ca sa pot realiza aceste lucruri .

Asta e partea apicola dar mai am si alte preocupari pe partea de it si ecologie .

Dupa cum stiti, cu ceva timp in urma supuneam atentiei dumneavoastra idea de a ne unii mai multi si a crea o asociatie non profit care sa protejeze albinele .

Aceasta idee mi-a venit datorita faptului ca am pierdut repetat familii de albine ca urmare a folosiri insecticidelor fara sa fiu anuntat la timp pentru a lua masuri .

Motivul din spatele acestei idei era atat iubirea fata de albine dar si un interes material ( masura 141 ) in ghid se spune ca daca dintr-un motiv sau altul pierd conditiile de eligibilitate ( daca pierd familii de albine prea multe ) risc suspendarea acordarii acelor bani, asa ca ar fi fost utila o organizatie care sa imi apere interesul atat al meu dar ar si altor apicultori care nu au famili albine de sacrificat, otravit cu insecicide .

E adevarat ca nu sunt un tip cu prea multe scoli dar as fi fost dispus sa investesc in aceasta idee, cea ce am si facut partial pentru a demonstra cat sunt de motivat .

In acest sens am investit moral si material si realizarea unui site/forum http://forum.viataeco.com in care sa dezvolt aceasta idee si a realiza un loc unde cei interesati sa se poata desfasura in voie fara a incomoda pe altii care nu doresc asa ceva, iar ca sa nu fie un loc prea monoton am inclus si alte subiecte cu caracter ecologist la moda in zilele noastre .

http://forum.viataeco.com/index.php?board=13.0

Personal, atata cat mi-am permis, pe plan local am incercat sa ma fac inteles si pot spune ca in mare parte am reusit. In ultimul timp am reusit oarecum sa ii fac pe agricultori sa inteleaga ca stropirile cu substante daunatoare albinelor sunt ilegale .Unii au inteles de la bun inceput asta, altii insa au avut nevoie de mai multa convingere ...legala sa zicem.

V-as recomanda tuturor sa incercati asta si sa vedeti ca veti reusi .

Am mizat pe faptul ca voi mai gasi apicultori bataiosi si inimosi care vor sa schimbe cate ceva macar pe plan local daca nu national dar se pare ca nu prea mai exista astfel de oamenii.

Fiecare isi vede de treaba lui nu se complica, in cel mai bun caz indeamna pe altul sa faca, iar daca altul face ceva, cand acel cineva da de greu e lasat a se descurce, si daca totusi acel cineva se descurca si face un lucru bun, se profita de realizarile lui si se trag folaase dar fara a se fi investit nimic nici moral, nici material .

Fiind un pic dezamagit de acest esec trait probabil ca intr-un viitor apropiat acel site va deveni din ce in ce mai comercial pentru a putea sa recuperez resursele materiale si morale investite acolo .
iuli81

Re: Realizari / esecuri 2012 atat apicole cat si de alta nat

Mesajde Adi Hodis » 23 Mai 2012, 08:45

iuli81 scrie:...
Fiind un pic dezamagit de acest esec trait probabil ca intr-un viitor apropiat acel site va deveni din ce in ce mai comercial pentru a putea sa recuperez resursele materiale si morale investite acolo .

Mizand pe presupunerea ca NU ai citit regulamentul, trecem cu vederea trimiterea catre scopul comercial al sit-ului mentinonat.
Totodata iti aduc la cunostintza ca avem un forum frate cu acesta dedicat comertului http://anunturiapicole.stuparitul.com/ si acolo e in regula daca doresti sa postezi anunturi.

Presupun ca nu se va mai repeta intentia comerciala deoarece ... se schimba calimera. :idea:

Referitor la protejarea albinelor si " informarea " fermierilor ... ( crezi ca ei nu stie ce face cand folosesc insecticide pe culturi ? ... doar au terminat o facultate unde, cica au studiat ... ) foarte multi apicultori au purtat discutii cu domnii fermieri, unii au ajuns la procese in instanta datorita ... efectelor.
Asa ca, chiar daca nu este vizibil, se fac demersuri in scopul protejarii albinelor. Si unii si altii traiesc de pe "spatele " albinelor si in caz de otravire a lor ... ne doare numai pe noi, apicultorii.
Astfel de subiecte au fost etalate atit pe forumul vechi cat si pe acesta. :geek:
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde iuli81 » 23 Mai 2012, 12:22

Rog un admin sa stearga linkurile din mesaj daca deranjeaza acea trimitere, cand am scris aceste randuri aici nu am facut-o cu intentie comerciala, daca intrati putin pe el veti vedea ca nu exista nici o reclama ( nu vand si nu cumpar nimic ), am facut acel site din pasiune si avand ganduri nobile si cel putin anul acesta asa va ramane acel site .

Cat despre partea aceasta probabil ca nu traim in aceasi tara :

Referitor la protejarea albinelor si " informarea " fermierilor ... ( crezi ca ei nu stie ce face cand folosesc insecticide pe culturi ? ... doar au terminat o facultate unde, cica au studiat ... ) foarte multi apicultori au purtat discutii cu domnii fermieri, unii au ajuns la procese in instanta datorita ... efectelor.
Asa ca, chiar daca nu este vizibil, se fac demersuri in scopul protejarii albinelor. Si unii si altii traiesc de pe "spatele " albinelor si in caz de otravire a lor ... ne doare numai pe noi, apicultorii.

Eu traiesc intr-o regiune in care fermierul isi baga ceva in albinele apicultorilor , iar singurul motiv pentru care sunt atenti sunt amenzile uriase primite din partea garzi de mediu cand o fac de oaie .
iuli81

Mesajde Adi Hodis » 23 Mai 2012, 12:48

iuli81 scrie:Rog un admin sa stearga linkurile din mesaj daca deranjeaza acea trimitere,...

Iulian
Au fost cazuri cand s-a scapat atentionarea iar altuia nu, de aici au iesit neplaceri ... in final e mai bine sa respectam toti regulamentul .
Avand in vedere intentia discutiilor si invitatia la demersurile necesare protejarii albinelor, link-urile poate sa ramana.
Apreciez ca ai luat la cunostinta ce nu este permis.

Te salut si sa auzim de bine !.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde iuli81 » 23 Mai 2012, 12:57

E ok , imi cer scuze daca am deranjat cumva, am facut acest subiect din suparare , am vrut si eu sa fac un lucru bun ( fiindca am facut si rele si vreau sa le rascumpar facand bine ) si nu mi-a iesit .
iuli81

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?