Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Va salută cu stima GEKKY007!

Mesajde GEKKY007 » 30 Sep 2012, 10:21

Va salut ,numele meu este George ,sunt din Fierbinti,Ialomita ,am 32 de ani si sunt paramedic S.M.U.R.D. Am descoperit albinaritul in urma cu 2 ani iar dupa un am fost gasit si de prima mea familie de albine,daca pot spune asa ,mai precis in 15 ianuarie 2012 ,si o sa detaliez putin daca se poate... Mentionez de la inceput ca nu am avut pana atunci contact practic cu aceasta indeletnicire,dar de vreo jumate de an tot citeam carti de api.,citeam pe forumuri,am fost si la un targ apicol in BUCURESTI(de unde mi-am achizitionat 2 cutii Dadant cu ct de 1/1,bluza de prot,100 de rame de tei,sarma de inox,afumatoare si altele)deci hotarat ca in primavara sa-mi iau niste roi .In urma cu 2 saptamani(15 ian.2012) am fost in vizita la un vecin care auzind ca vreau sa ma apuc de apicultura mi-a zis ca are el niste cutii vechi folosite de cumnatul sau cu vreo 4 ani in urma care erau trantite prin fundul curtii cu nifte fiare peste ele si multe altele.M-am du sa le vad si sa caut ce pot sa aleg di ele (rame,capace etc)cand ,surpriza, in unul dintre stupi ,cand am ridicat capacul, au inceput sa iasa albinute.Am pus capacul la loc si cu grija l-am dus pana acasa si l-am saezat pe un postament improvizat si le-am lasat sa se linisteasca vreo 2 zile(am facut bine?).Dupa 2 zile fiind o zi ma calduroasa 8-10 gr am hotarat sa desfac stupul...m-am echipat regulamentar si la treaba,am ridicat cu grija capacul si am vazut ca era un stup pe 12 r 1/1 cu podisor din scandurelecare erau cazute peste rame,le-am desfacut usor fiind propolizate si am descoperit o frumoasa fam. pe 7 rame ,foarte blande(nu am folosit fum).Vazand ca albinele erau stranse in partea de sus am banuit ca nu mai au mancare si am deslegat un kg de miere si am pus-o intr-o punga subtire pe care am asezat-o peste rame sub podisor,am scos ramele fara albine (3 dintre ele cu faguri crescuti de ele cu miere si pastura)am scos mizeria dein locul unde au fost ramele goale (foarte multa,tocatura cred ca de soareci)si am pus o diafragma,am izolat stupul cu polistiren sub capac am scos cu un betisor mizeria pe urdinis ,foarte multa, am redus urdinisul la jumatate si am pus o grila antisoareci improvizata dintr-un coltar de rigips. Momentan am 9 roiuri pe rama dadant 1/1,7 cutii pe 10r si 2 pe 12r majoritatea riuri cumparate in iunie din roit natural. Va multumesc pentru rabdarea de a ma asculta si o sa atasez si cateva foto. Salutare.
Fişiere ataşate
050920121009 (Copy).jpg
GEKKY007

Re: Va salută cu stima GEKKY007!

Mesajde GEKKY007 » 30 Sep 2012, 10:27

mai la inceput
Fişiere ataşate
25052012917 (Copy).jpg
mai la inceput
GEKKY007

Mesajde Cristian IONITA » 30 Sep 2012, 10:51

Bine ai venit George ...
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde FLORINELU » 30 Sep 2012, 11:13

te salut George si-ti urez un calduros bun venit.
ai grija de stupul ala gasit si incearca sa-l inmultesti cat mai mult,fiindca sant albine bune daca au rezistat atata singure.
cum se mai prezinta?
FLORINELU

Mesajde Dila Daniel » 30 Sep 2012, 14:15

George bun venit!
Ti-ai facut curaj sa scri aici! foarte bine!
...si zici ca esti chiar din...Las Fierbinti? :)
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde ves.lucian.zabrani » 30 Sep 2012, 14:34

bine ai venit printre noi !!! sanatate maxima tie si familiei tale !!! :P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde GEKKY007 » 30 Sep 2012, 20:00

Va multuMESC MULT PENTRU URARI sI VA DORESC SI EU TOATE CELE BUNE VOUA SI FAMILIILOR VOASTRE iar referitor la intrebarile voastre da sunt chiar din LAS FIERBINTI,am facut un roi din ele.
GEKKY007

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?