Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Toma Valentin

Mesajde TmZ » 09 Apr 2013, 10:05

Buna ziua domnilor apicultori si bine v-am gasit,ma numesc Toma Valentin(26 ani) sunt din com. Rusetu jud. Buzau si de anul trecut m-am apucat de apicultura,mi-am achizitionat 24 de stupi si am intrat in iarna cu 26,anul acesta am iesit bine cu stupii din iarna spre uimirea mea,sper sa invat tot mai multe,imi plac foarte mult,din vara anului trecut urmaresc mai multe forumuri si abia acum mi-am facut si eu curaj sa devin membru,oricum pana acum am invatat multe de la voi si asa sper sa ma dezvolt cat mai mult si sa invat cat mai mult despre aceste minunate insecte.
Ultima oară modificat de TmZ pe 09 Apr 2013, 10:33, modificat 1 dată în total.
Trebuie sa incerci necontenit sa urci foarte sus daca vrei sa vezi foarte departe...
TmZ

Re: Toma Valentin

Mesajde Cristian Chirculescu » 09 Apr 2013, 10:23

Bine ai venit printre noi si sa dea Dumnezeu sa te dezvolti cat de mult vrei cat mai repede.
Sa ne arati si noua fotografii.
Alias FreeCristian 0764514729

www.freecristian.ro
Cristian Chirculescu

Mesajde TmZ » 09 Apr 2013, 10:25

zilele astea o sa atasez ceva poze,acum sunt la munca,am o sedinta zilele astea si treb sa dau bine,vremea e urata si la stupi nu pot umbla....naspa rau cu vremea asta...
Oricum nu am cine stie ce...26 de stupi orizontali,cutii vechi din pacate,saptamana viitoare treb sa imi vina 15 cutii noi tot orizontali,de la anu o sa trec pe verticali,am si 6 verticali achizitionati anul asta dar sunt SH,inca reparati repar la ei.
Ultima oară modificat de TmZ pe 09 Apr 2013, 10:37, modificat 1 dată în total.
Trebuie sa incerci necontenit sa urci foarte sus daca vrei sa vezi foarte departe...
TmZ

Mesajde Closcutz » 09 Apr 2013, 10:29

Bine ai venit pe forum. Inceput destul de in forta dupa numarul de familii. Asteptam poze.
Closcutz

Mesajde TmZ » 09 Apr 2013, 10:32

toti mi-au zis ca o sa imi bat joc de banii care i-am dat pe ei insa atunci cand faci din placere un lucru fii sigur ca iese bine
TmZ

Mesajde bostina constantin » 09 Apr 2013, 11:11

Bin ai venit Valentin :)
Sanatate sa ai si mult noroc, ma bucur ca a mai aparut un buzaian :D
bostina constantin

Mesajde proapis13 » 09 Apr 2013, 11:29

Bun venit pe forum si la cat mai ulte realizari :!:
Mare curaj ai avut sa incepi cu 24 de familii
Inseamna ca ai un indrumator pe cinste sau ai mai avut experiente cu stupii
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde TmZ » 09 Apr 2013, 12:47

experiente cu stupii nu am mai avut,e adevarat,am avut pe cineva care m-a indrumat,cineva care nu stie foarte multe insa mi-a fost de mare ajutor si mi-a explicat lucruri esentiale,am stat nopti intregi dupa ce am inceput sa ma familiarizez cu acele cuvinte care imi erau straine despre stuparit pe forum unde rumegam informatiile si le puneam in aplicare experimental pe 1,2 stupi,in toamna aveam 28 din care 2 i-am unificat pt ca erau slabi.
TmZ

Mesajde TmZ » 09 Apr 2013, 13:04

cornelioandanciu scrie:
TmZ scrie:zilele astea o sa atasez ceva poze,acum sunt la munca,am o sedinta zilele astea si treb sa dau bine,vremea e urata si la stupi nu pot umbla....naspa rau cu vremea asta...
Oricum nu am cine stie ce...26 de stupi orizontali,cutii vechi din pacate,saptamana viitoare treb sa imi vina 15 cutii noi tot orizontali,de la anu o sa trec pe verticali,am si 6 verticali achizitionati anul asta dar sunt SH,inca reparati repar la ei.

Pai daca ti se pare ca nu ai cine stie ce, presupun ca la numarul de stupi te referi, nu le face tratamente, neglijeaza-i, apoi o sa vezi ce mult inseamna un singur stup bun.Nu te lacomi, ca sa nu o dai in bara cu ei, si fa-le tratamentele contra varroua.In timp o sa schimbi si lazile.Eu nu ma laud cu nr de stupi, in schimb cand am inca un stup bun pe langa cei pe care-i am, mi se pare un pas enorm.Decat sa am zece slabi, prefer sa am unul foarte bun.Mult succes!

saptamana asta incep cu tratamentele,nu am avut vreme favorabila pt tratament pana acum,temperatura nu a ajutat,urmeaza ceaiuri,am spus ca nu am cine stie ce pt ca sunt putini stupi la mn fata de restu din ce am vazut pe aici si nici lacom nu sunt,sunt tare multumit de "putinul" meu.
TmZ

Mesajde TmZ » 09 Apr 2013, 13:13

in preimavara asta can d fost vremea frumoasa i-am stimulat de 3 ori(cate 250 ml aproximativ la stimulare),majoritatea sunt pe 4-5 rame de puiet in toate stadiile,vreau 20 sa ii fac puternici pentru rapita si salcam 1,atat am in zona,in timp sper sa imi achizitionez si eu vreo dubita pentru transport,multumesc pentru sfat!
TmZ

Mesajde TmZ » 09 Apr 2013, 13:20

tratamentul(varachet) sa il fac cu 2 sau trei repetari?ce sfaturi imi dati?
TmZ

Mesajde proapis13 » 09 Apr 2013, 13:36

TmZ scrie:tratamentul(varachet) sa il fac cu 2 sau trei repetari?ce sfaturi imi dati?

Orice tratament trebuie facut conform prospectului :!:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde TmZ » 09 Apr 2013, 13:39

multam
TmZ

Mesajde 7Rame » 09 Apr 2013, 14:18

Bun venit pe forum!
Ce sa mai vb...la 26 de stupi, si deja scosi din iarna...nu mai esti incepator!! Spor in toate!
Albina poate trai si fara noi. Noi fara ea...nu!!
7Rame

Mesajde TmZ » 09 Apr 2013, 14:33

7Rame scrie:Bun venit pe forum!
Ce sa mai vb...la 26 de stupi, si deja scosi din iarna...nu mai esti incepator!! Spor in toate!

Doamne ajuta la toata lumea,mai am multe invatat....si cand te gandesti ca o sa inveti toata viata...mai rau e ca nicioadata nu le v-om sti pe toate
TmZ

Mesajde BotaPaul » 09 Apr 2013, 15:18

Bun venit pe forum! :) Sanatate maxima
Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui; ( PV 19:22)
BotaPaul

Următorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?