Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Balanescu Adrian

Mesajde balanescuadrian » 11 Oct 2013, 23:16

prin tara
Fişiere ataşate
2013-05-18 10.46.04.jpg
balanescuadrian

Mesajde balanescuadrian » 11 Oct 2013, 23:17

m-au luat prin surprindere :mrgreen:
Fişiere ataşate
2013-07-06 10.24.42.jpg
balanescuadrian

Mesajde balanescuadrian » 11 Oct 2013, 23:18

vrednica ...stiu nea Eugene...are cam putina miere :mrgreen: ...app ce mai face Nucleu? :mrgreen:
Fişiere ataşate
Fotografie134.jpg
balanescuadrian

Mesajde balanescuadrian » 11 Oct 2013, 23:24

nuclei de imperechiere
Fişiere ataşate
2013-07-27 10.08.47.jpg
balanescuadrian

Mesajde balanescuadrian » 11 Oct 2013, 23:26

iarna trecuta
Fişiere ataşate
Fotografie183.jpg
balanescuadrian

Mesajde balanescuadrian » 11 Oct 2013, 23:27

pregatire pentru iarna

ptr Teinegru ..in stanga langa gard ...este o cutie cunoscuta?!! :mrgreen:
Fişiere ataşate
2013-10-09 18.43.21.jpg
poza de grup
2013-10-09 17.04.30.jpg
strangere excesiva
Fotografie167.jpg
ideal
balanescuadrian

Mesajde balanescuadrian » 12 Oct 2013, 00:12

Aam uitat sa adaug poza ...la rapita .. :)
Fişiere ataşate
270420131419.jpg
balanescuadrian

Mesajde Florin Dobre » 12 Oct 2013, 00:15

Adrian...
Tragand linie, care este evolutia fata de anul trecut?
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde balanescuadrian » 12 Oct 2013, 09:08

hm ...buna intrebare :)

dpdv al numarului de albine ....nu am mai evoluat, pentru mine ca apicultor care am si serviciu numarul potrivit este aproximativ 100, momentan am 114 familii. Este destul de greu sa ai si servici si albine, asa ca decat sa ma intind mai mult decat pot, mi-am zis ca ma pot descurca onorabil cu 100, ceea ce nu este chiar putin (fie vorba intre noi), numai gandindu-ne la pastoral ..descarcat...incarcat.... singura parte care nu imi place din activitatea aceasta!!!

Anul acesta am pus mai mult accent pe imbunatatirea tehnicii de lucru, a lucrarilor care trebuiesc efectuate in stupina (eliminarii lucrarilor fara sens), a selectiei si a urmaririi matcilor. O selectie am avut si anii anteriori, insa anul acesta am pus mai mult accentul pe calitatile matcilor si implicit a famiiei de albine. Sunt incepator si inca studiez fenomenul "matca" regina familiei de albine! :)...dar m-am gandit cum mi-ar place mie sa arate o familie de productie si am incercat sa aleg din ceea ce se apropia cel mai mult cu dorintele mele. Am inceput sa folosesc nuclee de imperechiere pentru a avea matci suficiente, pentru inlocuirea celor batrane si pentru a forma o "mini rezerva".Am folosit si anii anterior nuclee, dar anul asta sa zicem ca mi-am perfectionat metoda. Lucrari care nu ies in evidenta, dar care fac diferenta! :)

Stiti cum este ... la inceput urci repede...cu cat urci viteza de crestere scade. Este greu sa arat o evolutie notabila de la an la an, cum a fost in primii ani, cand totul se masura in numarul familiilor de albine. :mrgreen: Acum mi-ar fi usor sa dublez efectivul, dar totul tine de timp. Cum momentan nu prea am mult disponibil pastrez numarul si incerc sa dezvolt calitatea (familiilor de albine, a mierii, eliminarea timpilor pierduti aiurea, a lucrarilor nepotrivite si fara sens...etc)
balanescuadrian

Mesajde LUCIAN AVRAM » 12 Oct 2013, 22:49

balanescuadrian scrie:Aam uitat sa adaug poza ...la rapita .. :)

Balanel , ai mai crescut ! :)
LUCIAN AVRAM

Mesajde Nedelcu Ionut » 13 Oct 2013, 07:27

Am o intrebare,daca se poate...
La 114 familii,mai aveti nevoie de servici?
practic stuparitul e un serviciu la un asemenea numar!
Trantorii simt cum se zguduie stupul !
Nedelcu Ionut

Mesajde balanescuadrian » 13 Oct 2013, 08:50

LUCIAN AVRAM scrie:Balanel , ai mai crescut ! :)

m-a pozat mai de jos :mrgreen:
balanescuadrian

Mesajde LUCIAN AVRAM » 13 Oct 2013, 09:07

nea Eugen , ce mai face ? e viu ? :)
LUCIAN AVRAM

Mesajde balanescuadrian » 13 Oct 2013, 10:49

Nedelcu Ionut scrie:La 114 familii,mai aveti nevoie de servici?

Sunt 114 familii, insa nu toate sunt de productie. Ar trebui sa fie 100 de productie,cel putin zic eu, ca sa fie un serviciu efectiv, iar asta ar mai presupune cate ceva de facut (logistica..etc..) + ceva timp , care momentan lipsesc :D dar la urma urmei cand voi considera ca toate conditiile sunt indeplinite pentru a putea renunta la serviciu, voi lua decizia care ma va avantaja cel mai mult...

Daca este sa ma intorc la eterna intrebare: "se poate trai din apicultura?", eu cred ca fiecare trebuie sa isi dea raspunsul. Poate ceea ce inseamna pentru mine ca "da" este prea putin pentru altii si invers! Intrebarea este ce suma ne-ar conveni sa incasam lunar/anual ca sa avem un "confort" (privit din toate punctele de vedere ...datorii, familie, distractie ...etc)+sa nu uitam o afacere presupune o investitie permanenta,altfel incet incet se degradeaza.

Oricum ai privi lucrurile trebuie sa nu uitam 2 aspecte dragostea pentru albina (care presupune si un tratament corect din partea noastra, tratamente, lucrari, hrana ..etc) + o gandire economica (fara de care ajungem sa scoatem bani seriosi din buzunar).

Mai mult de atat nu stiu sa rasspund! :mrgreen:
balanescuadrian

Mesajde balanescuadrian » 13 Oct 2013, 10:50

LUCIAN AVRAM scrie:nea Eugen , ce mai face ? e viu ? :)

:lol: :lol: ultima oara asa parea, cu toate ca nu sunt prea sigur..... :mrgreen: :lol:
balanescuadrian

Mesajde Bambucha » 13 Oct 2013, 11:42

balanescuadrian scrie: numai gandindu-ne la pastoral ..descarcat...incarcat.... singura parte care nu imi place din activitatea aceasta!!!

Stiti cum este ... la inceput urci repede...cu cat urci viteza de crestere scade. Este greu sa arat o evolutie notabila de la an la an, cum a fost in primii ani, cand totul se masura in numarul familiilor de albine. :mrgreen: Acum mi-ar fi usor sa dublez efectivul, dar totul tine de timp. Cum momentan nu prea am mult disponibil pastrez numarul si incerc sa dezvolt calitatea (familiilor de albine, a mierii, eliminarea timpilor pierduti aiurea, a lucrarilor nepotrivite si fara sens...etc)

Servus,
Descarcatul si incarcatul face parte din farmecul meseriei, odata cu plecarile prin pastoral apar atatea intrebari si asteptari: oare da? nu da? o fi vreme buna, etc + ca apar tot felul de aventuri neasteptate... Este totusi o oboseala placuta in comparatie cu migaleala de a insarma rame, actiune care e atat de statica si fada!
Buy E.U.
Bambucha

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?