georgeanelka scrie:Salutare, de o saptamana sa deschis floarea soarelui si la noi. In urma cu 2 saptamani am tras poliflora iar saptamana trecuta am controlat si nu mi sa parut ca ar mai avea nevoie de rame la crescut. La controlul de azi am realizat ca m-am pacalit iar, toate familiile dar si roi sant blocate. Ploile repetate au facut ca toate campurile inclusiv cele necultivate sa aiba flora benefica culesului, coroborat cu distanta mica intre stupina si cules, astfel ca stupi au un spor consistent de la o zi la alta. Ma bucur ca prognoza de vreme secetoasa pentru vara aceasta nu sa adeverit, cel putin pana acum. Ploile si vremea mohorata au facut ca plantele sa secrete foarte bine nectar, in zona noastra.
georgeanelka scrie:Succes alexx, iti doresc sa depasesti cu mult media prognozata de tine. Si eu sant nerabdator sa trag pentru a elibera ramele pentru ponta dar si pentru a valorifica culesul in continuare. Am mai multe culturi de floare in zona si vor inflori in trepte, prognozez o luna de cules. Sper sa fie si la tine la fel, eu astept totusi sa se mai matureze mierea. Bafta
georgeanelka scrie:Doar 2 famili nu au cuibul blocat, sant doua famili (mama si fica) pe care fratele meu le ochise inca de acum o luna numindule " famili de carne" cum se spune. Baga mult puiet( a dat 2 roi anul acesta) iar in cules nu blocheaza ponta reginei, este adevarat ca baga si mai putina miere, dar nui o problema asta, sant bune si astfel de famili in stupina, pe noi nu ne deranjeaza.
georgeanelka scrie:Va spuneam mai sus ca au luat in crestere 31 de botci, insa au capacit doar 29. De la capacire pana la eclozare au cladit in jurul botcilor fagurasi in care au bagat miere.
georgeanelka scrie:.. odata aleasa familia, a primit 2 rame cu puiet capacit, gata de eclozat
...
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 6 vizitatori